Apple - OS X Mountain Lion
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Re: Apple - OS X Mountain Lion
Нищо няма да се изтире. Трие се само ако връщаш от Moutnain Lion към Snow Leopard примерно.
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
-

MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
- nasoblg95
- Обратна връзка:
В отоговор на горният пост:
При мен Mountain Lion "мърка" от Developers Preview 1 и честно казано няма толкова голяма разлика от предишната версия на OS X Lion. Да може да се каже, че е малко по - стабилна и gatekeeper-а, което е най - дразнещото нещо на света, но все пак е полезно. Сафарито е уникално да. Има голям напредък браузъра им. Но за мен, както и за повечето ми приятели, които използват Mac, OS X Snow Leopard остава най - стабилната операционна система за сега.
Поздрави от Благоевград момчета.
При мен Mountain Lion "мърка" от Developers Preview 1 и честно казано няма толкова голяма разлика от предишната версия на OS X Lion. Да може да се каже, че е малко по - стабилна и gatekeeper-а, което е най - дразнещото нещо на света, но все пак е полезно. Сафарито е уникално да. Има голям напредък браузъра им. Но за мен, както и за повечето ми приятели, които използват Mac, OS X Snow Leopard остава най - стабилната операционна система за сега.
Поздрави от Благоевград момчета.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
Определено смятам да си го купя. Хората са си заслужили 30-ината лв. за работата и правилното отношение със ценовата политика (а не като ДребнитеМеки, дето искат по 10-20 пъти отгоре за ОС). Ще ме е срам пред себе си ако поне туй не си купя при тази цена.
П.П. За да не се вторачи някой, че съм "любител" на джейла. Поне аз въпреки, че смятам джейла за задължителен и съм джейлнал всичките си i-джаджи, всъщност е по съвсем други причини и НЕ съм сложил нито едно кракнато приложение от АпСтор (и от там също си купувам, ако е нужно).

П.П. За да не се вторачи някой, че съм "любител" на джейла. Поне аз въпреки, че смятам джейла за задължителен и съм джейлнал всичките си i-джаджи, всъщност е по съвсем други причини и НЕ съм сложил нито едно кракнато приложение от АпСтор (и от там също си купувам, ако е нужно).

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
- The Shaman
- supporter
Мдааа, джейлнал си за да си сменяш иконки и теми
Знаем, знаем 

- nasoblg95
- Обратна връзка:
Защо не бе човек?The Shaman написа:Мдааа, джейлнал си за да си сменяш иконки и темиЗнаем, знаем

Не всеки изпозлва джейлбрейк за сваляна на кракната tweaks, themes, apps и т.н. Човека може да си сваля платени теми и tweaks.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Всъщност - не. И теми и икони НЕ ползвам - много са бъгави, пък и какво им е на стандартните, много са си добре и си ми харесват.The Shaman написа:Мдааа, джейлнал си за да си сменяш иконки и темиЗнаем, знаем
Джейлнал съм, главно защото смятам, че е тъпо да ми ограничават достъпа до собствения ми телефон (въпросът е принципен) и защото има няколко неща от Сидиа, които са ми супер-удобни и нямат аналог без джейл - QuickDo (е, това е много удобно - направо се чувствам "спънат" ако го няма и трябва да натискам копчета... като всички

Както и да е - това не е тема за джейл. Да спрем офтопока.
Въпросът е, че Моунтин Лайън-ът си заслужава човек да си го купи, въпреки че е елементарно да се "открадне"... и дори точно затова, че хората ни имат доверие и не вкарват някакви шибани проверки и т.н. и са го оставили на самосъзнанието на хората, а цената е направо символична.

30$ за имплементация на нотификейшън сентър, друга шарения и KASLR по същество? Ами, множко са им. Освен това, от 10.7 насам са орязали ключови за мен функционалности, така че: не, мерси, оставам твърдо на снежко и този път. Иначе, ти си "купи", щом ти е мерак. 

"Мисля-значи съществувам"
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Една молба към хората с по - новите машинки. С flash (SSD), ако могат да ми кажат как е тази програмка, защото ужасно много съжалявам, че я няма за старите моделчета.

iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Здравейте, някой може ли да ми каже как да си настроя iMessage на Мак-а, така че когато някой ми пише да не получавам notifications на iPhone, но в същото време разговора да се пренася на телефона. Според Apple това е идеята, да започнеш разговор на Мак-а и да го продължиш на телефона ако се налага да излезеш навън. Цялата идея е супер, но е малоумно да пиша на компютъра, да ми отговарят на него и в същото време да ми свирка телефона и да вибрира по масата на всяко съобщение.
Ако някой има идея ще съм много благодарен.
Ако някой има идея ще съм много благодарен.
Купих го вчера и за малкото време досега което имах виждам, че върви по-бързо от Лъва. Не съм му тествал магарийте още, но откъм скорост на работа е супер.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Здравейте , имам проблем с новата ОС на Apple , миналата седмица бях в чужбина и не можах да се свържа с нета , понеже по хотелите WiFi е на този принцип , дават ти от репцията user name и парола , и като се конектнеш към техния WiFi ти излиза автоматично друг сайт в който си добавяш име и парола което ти дават от рецепцията , всичко хубаво но на Новата Ос не ми излиза сайт-а в който да си добавя име и парола , а в същия момент пробвам с Iphone там ми излиза добавям си име и парола и имам нет , а на Макбука не ми излиза сайт-а където трябва да си добавя името и паролата , и това ме изнерви адски много и не можах да си го оправя този проблем , понеже излиза че по хотелите не мога да си ползвам нета , моля ви за Помощ ! благодаря предварително
Пробвай с друг бразуър, отблокирай автоматичното пренасочване за тест само, после го върни обратно ако не ти върши работа, както провери на какъв принцип браузъра ти приема и запазва бисквити.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
определено забелязвам намаляване на Интернет скоростта с новата ОС /не съм правил никакви модификации на
домашната и служебната мрежа/ ! проблема е описан и тук:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1413913
домашната и служебната мрежа/ ! проблема е описан и тук:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1413913
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
как става това ? и да е друг браузър май няма да стане понеже , аз без да си отворя сафарито ми излизаше преди прозорче където да си добавя име и парола , моля за помощ , че скоро ще ми се налага да отида в чужбина и да не мога да си ползвам макбука пълноценно направо не знам , къде я сложих тази нова ОС .DanteIX написа:Пробвай с друг бразуър, отблокирай автоматичното пренасочване за тест само, после го върни обратно ако не ти върши работа, както провери на какъв принцип браузъра ти приема и запазва бисквити.
- angelovarna
- Обратна връзка:
След като имаш iPhone - пускай си интернета от телефона към лаптопа (да не забравиш обаче първо да си вържеш телефона към wifi-то на хотела
.

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Много по-бързо върви , аз съм с последния макбук про с i5 процесор и 4 гига рам , даже в момента цветовете са по-добри на дисплея .
Само не успявам да си настроя шорткъта за клавиатурите , каксе настройва да минавам на кирлица с клавиш , хи не разбирам , благодаря
Само не успявам да си настроя шорткъта за клавиатурите , каксе настройва да минавам на кирлица с клавиш , хи не разбирам , благодаря

I phone 5-16GB & I Phone 4s-64Gb Всичкото е в бяло
Явно вече си го настроил да има кирилица/български, та за туй няма да пиша...
-> System Preferences (иконата със зъбните колелета
) -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts -> Keyboard & Text Input -> Select the previous/next input source.
(Пиша го от Lion-а, но предполагам, че не са ги преименували и в Mountain Lion-а)
Цъкваш "чавката" пред едно (или и двете) да се ползва(т), а като щракнеш върху самото описание на клавишната комбинация във втората колонка, може да избереш нова клавишна комбинация. Т'ва е.
-> System Preferences (иконата със зъбните колелета

(Пиша го от Lion-а, но предполагам, че не са ги преименували и в Mountain Lion-а)
Цъкваш "чавката" пред едно (или и двете) да се ползва(т), а като щракнеш върху самото описание на клавишната комбинация във втората колонка, може да избереш нова клавишна комбинация. Т'ва е.

Аууу стана , ще те черпя биричка !mitku написа:Явно вече си го настроил да има кирилица/български, та за туй няма да пиша...
-> System Preferences (иконата със зъбните колелета) -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts -> Keyboard & Text Input -> Select the previous/next input source.
Втори въпрос на който не мога да намеря отговор :
Менюто като при уиндоус на десния бутон на мишката как се активираше ? На Мака ми е активно на макбука не е.
Менюто като при уиндоус на десния бутон на мишката как се активираше ? На Мака ми е активно на макбука не е.
Зависи за какво устройство става дума - за трекпада или за мишка?
На трекпада:
1) Вариант 1: -> System Preferences -> Keyboard -> Trackpad -> Tap trackpad using two fingers for secondary click... цъкваш цъкалката пред него. След това като натиснеш тракпада с два пръста ти е "десен" бутон.
2) Вариант 2: с натиснато копче Control на клавиатурата натискаш тракпада за "ляв" бутон и става "десен".
На мишката:
1) Вариант 1: просто цъкваш в десния преден край на мишката (ако си с Magic Mouse), като за целта трябва да си го пуснал: -> System Preferences -> Mouse -> Secondary click (click on right side)... цъкваш цъкалката пред него.
2) Вариант 2: натискаш копчето Control на клавиатурата и цъкваш бутона на мишката и става "десен".
PS (Hint) И изобщо - пусни си филмчетата, които са в настройките на мишката и виж как се ползват и нейните мултитъч функции; и разгледай опциите на трекпада и се научи да го ползваш с мултитъч функциите (там - местене насан-натам с два пръста, зуум пак с два пръста, извикване на някои системни функции с повече пръсти и т.н.) и после ще установиш, че всички други тъчпадове по другите лаптопи - "не стават за нищо". И като хванеш друг лаптоп и ще ти се струва супер-орязан и неудобен.
На трекпада:
1) Вариант 1: -> System Preferences -> Keyboard -> Trackpad -> Tap trackpad using two fingers for secondary click... цъкваш цъкалката пред него. След това като натиснеш тракпада с два пръста ти е "десен" бутон.
2) Вариант 2: с натиснато копче Control на клавиатурата натискаш тракпада за "ляв" бутон и става "десен".
На мишката:
1) Вариант 1: просто цъкваш в десния преден край на мишката (ако си с Magic Mouse), като за целта трябва да си го пуснал: -> System Preferences -> Mouse -> Secondary click (click on right side)... цъкваш цъкалката пред него.
2) Вариант 2: натискаш копчето Control на клавиатурата и цъкваш бутона на мишката и става "десен".
PS (Hint) И изобщо - пусни си филмчетата, които са в настройките на мишката и виж как се ползват и нейните мултитъч функции; и разгледай опциите на трекпада и се научи да го ползваш с мултитъч функциите (там - местене насан-натам с два пръста, зуум пак с два пръста, извикване на някои системни функции с повече пръсти и т.н.) и после ще установиш, че всички други тъчпадове по другите лаптопи - "не стават за нищо". И като хванеш друг лаптоп и ще ти се струва супер-орязан и неудобен.

Маджик маус, получи се , при мен проблема повече е притеснение да не съсипя нещо 

Доколкото забелязах папка "Library" е скрита,откривам е ,след като задържа бутоните на клавиатурата:
Shift+CMD+G и в прозореца напиша /Library/.

По същия начин намирам къде iTunes прави Backup.

След нато напиша :

Намирам къде iTunes сваля FW:

А как да намеря :
Shift+CMD+G и в прозореца напиша /Library/.

По същия начин намирам къде iTunes прави Backup.
Код за потвърждение: Избери целия код
~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

След нато напиша :
~/Library/iTunes/iPhone Software Updates/

Намирам къде iTunes сваля FW:

А как да намеря :
/Library/iTunes/iPhone Carrier Support/