Здравейте,
Имам следното питане. От около седмица съм с нов macbook pro 2017. Опитах да си пусна филм. Изтеглих го вс точно. Прейменувах субтитрите със същото име. Филма е .avi а субтитрите .srt. След доста четене по форуми разбрах че ми трябва Perian. Изтеглих го, инсталирах го вс точно. След толкова ходене по мъките в крайна сметка като пусна филма с QuickTime нямам нито субтитри нито звук. Някой може ли да ми обясни какво не правя като хората или какви още настроики да направя за да мога да гледам филма нормално със звук и субтитри.
Субтитри на macbook
Re: Субтитри на macbook
Периан отдавна няма поддръжка, освен това няма общо със субките. Периан са кодеци. Свали си VLC или Movist, настрой кодирането на windows cyrilic 1251 и всичко ще е наред.
"Мисля-значи съществувам"
А дали ще ти е възможно да ми обясниш как и от къде да ги настроя защото найстина за момента съм много бос и неук 

Цял ден си играя свалих какви ли ме шрифтове правих какво ли не и субтитрите отново излизат на маймуница. Накрая ще го изхвърля да се невиди и macbooka и ще си се върна на hp-to с flextype, ненормална работа. Какво пропускам и какво още трябва да направя че да си пъсна нормално един филм през vlc със субтитри на Български на проклетия му macbook
Аз не разбрах, нас ли заплашваш, че ще го изхърляш 
Толкова много приложения има, които работят без проблем : Mac Player Classic, Mplayer,Movist...

Толкова много приложения има, които работят без проблем : Mac Player Classic, Mplayer,Movist...
- angelovarna
- Обратна връзка:
VLC се настройва както и при Windows.
Кой по дяволите ползва още FlexType? Последно се ползваше при Windows 98.
Кой по дяволите ползва още FlexType? Последно се ползваше при Windows 98.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
-
И аз имах същия проблем ...