cisco vpn client проблем с инсталирането

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
jh_ivanov

cisco vpn client проблем с инсталирането

Мнение от jh_ivanov »

Здравейте. От два дена се опитвам да инсталирам въпросния клиент на Макбук Про ретина дисплей но ми дава грешка при инсталирането. Някой ако може да помогне ще съм му много благодарен.
С ЕлКапитан съм.
Благодаря.
Последно промяна от jh_ivanov на 19 Ное 2015, 17:36, променено общо 1 път.
iPhone 7 32GB , iOS 10.2
Аватар
gorgior

Re: sisco vpn client проблем с инсталирането

Мнение от gorgior »

Добре де, поне се напъни и дай най-оскъдната информация относно това, което правиш. Примерно : Тегля клиента от ......,клиента е вресия...., след това правя ....., дава ми грешка.....
Ако ли не прати кило боб да врачуваме!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
jh_ivanov

Re: cisco vpn client проблем с инсталирането

Мнение от jh_ivanov »

Ок. Тегля версия 4.9.01.0280 от CNET Download. Разопаковам файла и стартирам демиджа. Давам ок ок или кантиниум, иска ми паролата за юзера на компа и след това излиза съобщение §е не може да инсталира клиента защото не намира инсталационния файл или нещо подобно.
iPhone 7 32GB , iOS 10.2
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

От синет само вируси и скам, честито на печелившия.
"Мисля-значи съществувам"
jh_ivanov

Мнение от jh_ivanov »

Теглил съм и от друго място и от Руторент но крайния резултат е все един. Не иска да се инсталира.
iPhone 7 32GB , iOS 10.2
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

В MacOS няма нужда от допълнителен клиент за Cisco VPN. Добавя си се като стандартна връзка в Preferences -> Network. -> "+" -> Interface - VPN -> VPN Type - Cisco IPSec -> Create
И си задаваш съответните настройки за адреса на сървъра, акаунт, парола... а в аутентикейшън сетингс се слага шернатия ключ на сървъра или сертификата. :-w

А този друг клиент, който се опитваш да добавиш, всъщност най-вероятно не се инсталира, защото по дефолт в MacOS е забранена инсталацията от външни източници (да кажем - зареден софтуер от някъде си в Интернет). (Preferences -> Security -> General -> (евентуално - Click the lock to make changes + root парола) -> Allow apps downloaded from: -> <избираш кое да ти е разрешено>... но по-добре да не сагаш разни недоказани софтуерчета от къде ли не, за да не ревеш после) B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
jh_ivanov

Мнение от jh_ivanov »

Благодаря много за изчерпателното обяснение. Ще пробвам и ако се получи ще черпя.
iPhone 7 32GB , iOS 10.2
Публикувай отговор