Няколко въпроса.

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
dizell

Няколко въпроса.

Мнение от dizell »

1.Как мога да разделя ссд диска,за да имам примерно след преинсаталаци домашна директория в която да ми остана запазени данните.
2.Почнах да инсталирам една програма от айтунес ,обаче я прекъснах и сега ми стои постояно една прозрачна икона отдолу ми изсписва ,изчакване.Пробавах рестарт,какво ли не не мога да накарам да продължи тегленето или да я изстрия.
3.Инсталирах си Google chrome,Firefox дори и при Сафари много изскачащи прозоци и реклами те направо супер ме изнервиха.Инсталирах и на 3 те бровзера adblock добавката но няма ефект.Интерецува ме да няма вирус компа
4.Колко е нормаланата температура при мен при нормална работа 40/50 градуса като го натоваря 80/90 дали е нормално,лаптопа е Макбоок про 13 модел 2014

Благодаря ви предварително.
dizell

Re: Няколко въпроса.

Мнение от dizell »

Няма ли някой да помага.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

1. С диск ютилити. Но, далеч по - добра идея е да си купиш един мобилен хард и да си правиш тайм машин бекъп на него.
2. Трябва да се разровиш къде е остатъкът в ОС или да ползваш апзап да я делнеш.
3. Ако не си го набиеш сам, няма "вирус" за мак. Поп-ъп рекламите са досадни и понякога адблокърът има нужда от допълнителна настройка. Аз нямам флаш(не искам) и нямам изобщо такива проблеми.
4. Височко ми се виждат 80, ако се абстрахирам от потенциален проблем с компа, може да е заради ония изскачащите ;) Може да си набълбукал някой рекламен бот.

Така става ли? :)
"Мисля-значи съществувам"
dizell

Мнение от dizell »

Благодаря,приятел за отговорите това съз температурата ме притеснява,лаптопа е нов да видим лятото как ще се справя в момента е на 38 градуса.незнам тази програма надеждна ли е istat menu.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

И аз я ползвам. На компа съм от почти три часа и е:
CPU 31º, GPU 41º, Mem controller 36º, Power 38º, а в стаята(имам сензор за външна) е 16º . Твоите ми се виждат множко.
"Мисля-значи съществувам"
dizell

Мнение от dizell »

Изспратих го на диагностика ,да видим какво ще кажат.
Публикувай отговор