ОS X 10.10 Yosemite

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
ub4oo

Проблем с ОS X Yosemite

Мнение от ub4oo »

Нов съм с macbook air и незнам защо , но немога да инсталирам "ОS X Yosemite" . Като дам на " Get " и ми изписва " We could not complete your purchase. This verion of OS X 10.10 cannot be installed on this computer " .

Macbook-a е този от 2009 ако не се лъжа , 2 GB RAM , 120 хард , Mac os x 10.7.5 .
Не съм наясно дали може да си инсталира на този модел , понеже е малко стар .
Благодаря предварително ! :)
Аватар
Alxx
supporter

Re: Проблем с ОS X Yosemite

Мнение от Alxx »

This version of OS X 10.10 cannot be installed on this computer " .
Google translate? Не помага? 10.7.5 е краят за този модел.
"Мисля-значи съществувам"
M_a_v_r_o_v
Обратна връзка:

Re: ОS X 10.10 Yosemite

Мнение от M_a_v_r_o_v »

Колеги,заслужава ли се да ъпдейтвам до Yosemite?Как се държи батерията в сравнение с Maverics?
Какви плюсове и какви минуси има?
iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Не съм забелязал разлика в поведението на компютъра както от към производителност, така и от към батерия.
За мен плюсовете са:
- по-добро Сафари;
- по-добър мейл клиент;
- подобрената лента с известия;
- Spotify е доста по-интелигентен и приятен за ползване;
- споделен Kеychain между епъл устройствата, които ползваш;
- лесен достъп до iCloud drive-a;
- и така нататък, и така нататък :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Krastanov

Мнение от Krastanov »

M_a_v_r_o_v написа:Колеги,заслужава ли се да ъпдейтвам до Yosemite?Как се държи батерията в сравнение с Maverics?
Какви плюсове и какви минуси има?
С iMac съм и нямам батерия :) А иначе като цяло бих казал че се държи доста добре.На два сериозни бъга до този момент съм се натъкнал(единият би трябяало да бъде фикснат предполагам още този месец с излизането на 10.10.2) но е въпрос на малко време за да бъдат отстранени.

П.П.Бих препоръчал обаче да си направите чиста инсталация.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Аз съм на ъпдейти от 2010-та и нямам бъгове. iMac 11,3/mid 2010. Само ми сече леко графиката в менютата понякога, но е обяснимо, предвид годинките.
"Мисля-значи съществувам"
M_a_v_r_o_v
Обратна връзка:

Мнение от M_a_v_r_o_v »

От скоро използвам мак бук и не съм в час относно операционната система.Трябва ли да првя бекъп?Мога ли да върна после пак на Maverics?Кой начин е по-добър за качването на Yoaemite?Както при iOS на чиста инсталация или тук стоят нещата по по-различен начин?

Поздрави!
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Просто свали Yosemite от App Store и това е.Бекъп може да си направиш но не е задължително.При ъпдейт чиста инсталация се прави от бутваща флашка, или пък от вече свалено dmg, но не се задълбавай за сега, просто свали App то от магазина и ъпдейтвай.

П.П.На настоящата(действаща и работеща към момента на машината) OS X може да се направи чиста инсталация без нищо допълнително, като за целта просто се изтрива основният дял и се дава онлайн инсталация.
M_a_v_r_o_v
Обратна връзка:

Мнение от M_a_v_r_o_v »

Krastanov написа:Просто свали Yosemite от App Store и това е.Бекъп може да си направиш но не е задължително.При ъпдейт чиста инсталация се прави от бутваща флашка, или пък от вече свалено dmg, но не се задълбавай за сега, просто свали App то от магазина и ъпдейтвай.

П.П.На настоящата(действаща и работеща към момента на машината) OS X може да се направи чиста инсталация без нищо допълнително, като за целта просто се изтрива основният дял и се дава онлайн инсталация.

Тоест в момента мога да си кача спокойно Yosemite,но ако реша да си върна към маверикс какво трябва да направя?Да направя сега бекъп или?
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
Krastanov

Мнение от Krastanov »

Не виждам причина да даунгрейдвате, но да, може.Сега си направете пълен бекъп чрез Time Machine(препоръчва се да се направи на външен носител) и ако се наложи ресторвате от него и това е.
Публикувай отговор