Препоръчайте ми macbook
Препоръчайте ми macbook
Ще го използвам главно за интернет, филми. Ще му запиша и windows XP, за да си правя диагностика на колата. Параметрите ми трябват колкото XP да работи нормално.
Re: Препоръчайте ми macbook
Ако държиш на хр, търси си модел отпреди 2011, на който не му е обновяван фърмуеъра, иначе забрави.
"Мисля-значи съществувам"
XP е задължително, до коя версия на фърмуеъра стават и можеш ли да ми препоръчаш някой модел
Всеки модел има собствен фърмуеър, виж в евримак моделите по години
За най - лесно, търси модел който още си стои със сноу леопард. Нежеланият фърмуеър ъпдейт идва със следващите ОС.

Alxx на моето MacBook Air има ли шанс да му се сложи ХР ? Купих го с леопард 2011 в момента е ъпдейтнато до леон през AppStore.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Нямам идея. Пробвай да върнеш сноу лео с нормална инсталация и тогава, няма да се осере с опит. Под лъва - йок.
Аз едно не мога да разбера като ти трябва основно WinXP що ти е Мак ???
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
щото искам да го пробвам, ще съм едновременно с leopard и XP
Щото даже Windows-а работи по-добре на Мак-а.darkheroz написа:Аз едно не мога да разбера като ти трябва основно WinXP що ти е Мак ???

Mac Pro Quad
MBA '13 Maxed Specs
iPhone 5
MBA '13 Maxed Specs
iPhone 5
Е, ако ще е с две ОС, т.е. ще си има и МакОС, не пречи да се вземе и по-нов (по-хубав) МакБуук. Да му се сложи едно хубаво SSD за да "литне" и после XP-то да се инсталира във виртуалка (напримвр VirtualBox, което е фрий)... работи на пушка. За подобно нещо (ако не се налага да буутва направо в XP) дори и с най-последен модел Мак, няма грижи. То и без това така (с виртуалка) е по-удобно (и създава по-малко проблеми) щом ще е с 2 ОС (и аз така съм го направил всъщност). 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Каквато и да е виртуална ОС = никаква производителност.
- angelovarna
- Обратна връзка:
Грешиш - под Паралелс производителността е много добра. Вярно, че никога не може да се сравнява напълно с нейтив инсталация, но виртуалките през Паралелс се доближават максимално като пъргавина (да не говорим и какви екстри се предлагат).
Факта, че могат да се играят игри от сорта на Call of Duty Black Ops директно от виртуалната машина в мак среда на цял екран без никакви заеквания (на машина от 2011та), говори сам по себе си.
Без проблеми се ползва и софт като Corel Draw, пускане на IE10. Има възможност за ползването на win приложения като нейтив мак приложения, без особени лагове и проблеми. Но в този случай е добре да имате в повечко RAM (предполагам поне 4-6GB, в моят случай са 10).
Факта, че могат да се играят игри от сорта на Call of Duty Black Ops директно от виртуалната машина в мак среда на цял екран без никакви заеквания (на машина от 2011та), говори сам по себе си.
Без проблеми се ползва и софт като Corel Draw, пускане на IE10. Има възможност за ползването на win приложения като нейтив мак приложения, без особени лагове и проблеми. Но в този случай е добре да имате в повечко RAM (предполагам поне 4-6GB, в моят случай са 10).
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Това с виртуалките, дето "не ставали"... на някой друг. В сървърното в службата, имаме няколко рак-а със сървъри, 90% от които въртят виртуалки (и заместват реално над 10 пъти повече сървъри). Работят "като за световно". 
Само за сравнение - на служебния ми десктоп с Geekbench 3 (колкото и да не е меродавно със синтетични тестове):
1) Geekbench 3.1.2 Tryout for Windows x86 (32-bit) -> служебният ми десктоп: Single-Core Score - 2945; Multi-Core Score - 9242
2) Geekbench 3.1.2 Tryout for Mac OS X x86 (32-bit), с VMware -> във виртуалка MacOS Lion: Single-Core Score - 2756 ; Multi-Core Score - 4955
Сингъл кор намалението на производителността излиза ~6.4%... но да приемем, че е ориентировъчно близо 10% (на мултикор е повече, защото във виртуалката съм отпуснал само 2 от виртуалните 4-те коре-та, от двуядрения i5 с HT)... това НЕ е "много".
Т.е. - работи си доста добре виртуалката... макар че в случая става дума за обратната ситуация - инсталиран Прозорци + МакОС във виртуалка. Но довечера ако ми остане време, може да пусна тестове и на MacBookPro-то ми вкъщи (именно в ситуацията по темата), под MacOS Lion (нарочно съм с Lion, а не с Mountain Lion, но това си е моя работа и не е по темата) и във виртуалка WindowsXP с VirtualBox (с Паралелс е по-добре... ама все пак не ми се дават тези пари, а не искам да го "крада").
Та, както показах, наистина има намаление, естествено и не е като да си е направо инсталирана ОС-а на компютъра, но за стандартни дейности, намалението не е голямо, а при условие, че може да се ползва на МНОГО по-як компютър, с последната ОС, който да покрие тази разлика (че и да качи доста отгоре), вместо на дърта щайга, с още по-дърт ОС... Вече отделен въпрос е, ако се глони по-малък бюджет. Но само възможността за "чиста инсталация" на WindowsXP не би трябвало да е "извинение" да се вземе стар модел и да се държи със стар ОС. Все пак - всеки сам си решава.

Само за сравнение - на служебния ми десктоп с Geekbench 3 (колкото и да не е меродавно със синтетични тестове):
1) Geekbench 3.1.2 Tryout for Windows x86 (32-bit) -> служебният ми десктоп: Single-Core Score - 2945; Multi-Core Score - 9242
2) Geekbench 3.1.2 Tryout for Mac OS X x86 (32-bit), с VMware -> във виртуалка MacOS Lion: Single-Core Score - 2756 ; Multi-Core Score - 4955
Сингъл кор намалението на производителността излиза ~6.4%... но да приемем, че е ориентировъчно близо 10% (на мултикор е повече, защото във виртуалката съм отпуснал само 2 от виртуалните 4-те коре-та, от двуядрения i5 с HT)... това НЕ е "много".

Т.е. - работи си доста добре виртуалката... макар че в случая става дума за обратната ситуация - инсталиран Прозорци + МакОС във виртуалка. Но довечера ако ми остане време, може да пусна тестове и на MacBookPro-то ми вкъщи (именно в ситуацията по темата), под MacOS Lion (нарочно съм с Lion, а не с Mountain Lion, но това си е моя работа и не е по темата) и във виртуалка WindowsXP с VirtualBox (с Паралелс е по-добре... ама все пак не ми се дават тези пари, а не искам да го "крада").
Та, както показах, наистина има намаление, естествено и не е като да си е направо инсталирана ОС-а на компютъра, но за стандартни дейности, намалението не е голямо, а при условие, че може да се ползва на МНОГО по-як компютър, с последната ОС, който да покрие тази разлика (че и да качи доста отгоре), вместо на дърта щайга, с още по-дърт ОС... Вече отделен въпрос е, ако се глони по-малък бюджет. Но само възможността за "чиста инсталация" на WindowsXP не би трябвало да е "извинение" да се вземе стар модел и да се държи със стар ОС. Все пак - всеки сам си решава.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
-
Благодаря за инфо.