НАП и МАК ОС

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с компютрите на Apple - MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini, iMаc, Mac Pro, а също така и за операционанта система Apple OS X...
monro

НАП и МАК ОС

Мнение от monro »

Здравейте!
Някой използва ли електронните услуги на НАП с МАК ОС Х?
Както и електроннен подпис?
Аватар
darkheroz

Re: НАП и МАК ОС

Мнение от darkheroz »

Да с виртуален Windows :)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
monro

Мнение от monro »

опитвам се с vmware fusion, но нещо не се появява там устройството, което е на stampit, включвам в усб-то и никаква реакция, от настройките на програмата се опитвах да го разреша да се вижда на уйндолса, и там вече излезе нещо, че уж е готово, но пак го няма, инсталирам съм сертификатите. Има ли как да тествам дали работи и какво липсва?
Благодаря!
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Бъцкай боза под бууткамп, не си губи времето с глупости.
"Мисля-значи съществувам"
monro

Мнение от monro »

Оправих го с виртуалната кутия, вече работи супер. От настройките трябва да се шарне подписа, за да може да се използва и на бозата.

Благодаря ви!

Ако знаете някоя програма за подписване на документи през МАК пак ще ми е полезна :)
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

аз съм с vmware и работи без проблем, просто ако автоматично не вижда четеца, ръчно го добавяш да се вижда и във виртуалната боза
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
monro

Мнение от monro »

Всичко работеше чудесно докато не дойде момента, в който ми се наложи да подам едно уведомление в електронния НАП и в полето "избор на файл", след като избрах файл и натиснах "провери и подпиши" ми излезе алерт, "няма избран файл", и сега мисля как да избегна този проблем, в обикновен сайт с обикновен ъплоад на файл - няма проблем, но в НАП нещо не се получава...

А за бууткамп доколкото разбрах, ще ми е нужен оригинална боза, която нямам, нямам и CD/DVD..
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не е зор да е оригинална, има само една малка подробност. Търси ме, знаеш къде. Ще ти светна на лс, може и диск да ти пратя ;)
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор