Решил съм да си взема един iPad (моля без разискване дали ми трябва или не, ама много моля), но не мога да намеря еднозначен отговор на въпроса - ще мога ли да подкарам карта на родните оператори, за да използвам мобилен интернет на този иначе толкова красив таблет. И е много важно да знам, защото има сериозна разлика само заради единия 3Г модем.
Официално 3Г-то върри чрез малките сим карти - както и в айФон 4, но хакерите му намериха решение - с ножицата. Отново пак официално може само с AT&T, дори и софтуера е предвиден за този оператор. Чета из разни форуми, че може и през T-Mobile (щото са само US форуми), но през 2Г, заради разликата в честотата на сигнала при двата оператора - айФона работил на 1800мх 3Г.
Всичко това ме навежда на следния извод : режейки симкарта на родните оператори ще мога да получа достъп до 2G интернет. Това ме устройва, няма да стримвам видео, въпроса е обаче дали разсъжденията ми са верни. Има ли някой по-запознат от мен в тази насока ? Ще съм благодарен.
3G-то на iPad в България?
Re: 3G-то на iPad в БГ ?
Рязането междудругото хич не е толкова лесно колкото изглежда. Реже се от 4-те страни и 1мм разминаване и ви гарантира прекъсване не връзката. Казвам ви го от личен опит ..
Re: 3G-то на iPad в БГ ?
Ами аз съм с iPad 3G - с рязана на ръка карта на VivaCom и от април месец до ден днешен нямам никакви проблеми.
Работи си нормално на 3G , ако няма покритие си минава на EDGE ( 2G ) и така....
Ако те е страх да срежеш картата - има машинки, които го правят.
Работи си нормално на 3G , ако няма покритие си минава на EDGE ( 2G ) и така....
Ако те е страх да срежеш картата - има машинки, които го правят.
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Re: 3G-то на iPad в България?
Аз съм с 3G на Мтел в iPad-a и 3G на Globul в телефона. Нямам никакви оплаквания от покритието и от 2-та оператора.
- angelovarna
- Обратна връзка:
Re: 3G-то на iPad в България?
Мтел и Глобул до колкото знам предлагат микросим карти. Можеш за един номер да ти издадат две сим карти, но мисля, че се доплащаше. Не виждам защо трябва да си режете сим картите. 

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV