проблем със звука iPad 2

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
changel

проблем със звука iPad 2

Мнение от changel »

Днес изникна странен проблем със звука на таблета. Бутона за усилване и намаляване на звука не работи - проблема обаче не е само, че не мога да регулирам звука - той просто липсва. На няколко пъти се появи звук за кратко /както и бутона заработи за кратко/, но после веднага изчезваше. Пробвах рестарти и т.н., заредих го, защото прочетох, че така можело да се оправи, но не - същата работа. Софтуерен или хардуерен е проблема? Извън гаранция :(

ПС: Когато пусна слушалки обаче всичко си работи!
kawabiker

Re: проблем със звука iPad 2

Мнение от kawabiker »

Пробвай да почистиш буксата за зареждане ;)
changel

Мнение от changel »

Пробвах, но пак не проработи :( Дори и след пълен рестор бутоните за увеличаване и намаляване на звука пак не работят. Дали може да се е случило от някакъв натиск? Нося го по чанти /в смарт ковър/ и уж внимавам, ама знам ли...
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Долната букса за зареждане ли почисти или тази за слушалките .....
При всички случаи има кабел за смяна , най често е този на дока за зареждането , и проблема има идва от кофти кабели за зареждане ...
changel

Мнение от changel »

За зареждането я почистих, но не знам доколко ефективно - някакъв добър начин за почистване има ли? А кабелите не знам дали са за смяна след като се зарежда и всичко с тази част си работи както трябва.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не точно :) Колегата ти спомена, че док буксата, тая на слушалките и бутоните са в общ модул, и някъде ако има късо или прекъснато, най - често звукът сдава багажа първи. Бъркай със спиртосана клечка за уши в жака на слушалките - ако е залепнала ламелата ще го оправиш. Ако не го оправиш, мини в понеделник ако искаш да му метнем едно оче.
"Мисля-значи съществувам"
changel

Мнение от changel »

Ще мина в понеделник значи, нещо не мога да се оправя с проблема. :)
Публикувай отговор