Устройството е iPad mini 16 gb с wifi. Казусът е следния: Преди имах iOS 6.0.3. Направих му Jailbreak. Всичко си беше наред докато не оставих устройството (случайно) да му падне напълно батерията. В следствие от моята простотия замина и Jailbreak и то се обнови до 6.1.3. Същината на проблема е, че чрез Mobile Terminal бях сменил МАC адреса на устройството. Тъй като Jailbreak за тази версия така и не излезе, а направо за 7.0.4. сега съм с него. Бутона за Wi Fi обаче е сив, не реагира на нищо и не се помръдва. Airplane mode и Bluetooth си работят (не съм съвсем сигурено понеже няма как да ги изпробвам, но поне бутоните им реагират).
Въпросът ми е следният: Има ли някакъв начин да си кача Mobile Terminal без да ползвам интернет? Бих го качил през Cydia, но и тя иска нет. Общо взето се опитвам да направя следното
http://www.whited00r.com/forum/index?topic=1003.0 Също така искам да питам дали Mobile terminal го има във формат .ipa или .pxl? Имам го под формата на .deb, но единственият познат за мен начин е чрез iphone folders, която за моя голяма гадост, не работи на windows 7. Това ли е единственият начин според вас да се оправи? Някой друг имал ли е подобен проблем?

Устройството е просто една адски скъпа камера с календарче и напомняния, ако няма нет...
Помощ моля, отчаях се и изчетох виртуалният еквивалент на "Война и мир" по разни форуми...