iPad 2 - проблем с wifi!

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
fenixs

iPad 2 - проблем с wifi!

Мнение от fenixs »

Здравейте,от доста време се каня да пиша,но все не остава време.Днес направих тест между wifi антените на iPad 2 и iPhone 4 и останах доста изумен,когато iPhona хвана 4 мрежи,а iPada само една и то с доста замисляне.И двете устройства са джейл-брейкнати и са с версия 5.0.1.
Някакви идеи защо е толкова слаба антената на iPada?
fenixs

Re: iPad 2 - проблем с wifi!

Мнение от fenixs »

Някой? ?:-/
stancheff

Мнение от stancheff »

не е нормално да е толкова слаба антената на айпада ... надявай се да не е хардуерен проблем, ако искаш пробвай с рестор първо и ако не се е оправило, тогава търси сервиз ..
Before--> iPhone 4 FW 5.1.1 FU via AT & T Customer Service :))
Now--> iPhone 4S FW 5.1.1 FU, White edition
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

докато бях с Ipad2 имах точно обратните наблюдения !
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
Prison

Мнение от Prison »

При мен е същата работа 4-ката има доста по-силен сигнал от iPad 2 ..... Какво ли не правих оправия няма.. :-O
П.п. Не е софтуерен проблем правил съм около 3-4 рестора с различни версии ефект 0.. Четох в нета и има доста оплаквания но без ефект..
iPhone 5 - iOS 7.0.4
iPad 2 - iOS 7
fenixs

Мнение от fenixs »

Мислил ли си да го даваш в сервиз,или?
Аватар
Prison

Мнение от Prison »

Ми като знам колко дерат за ремонти по Apple продукти не ми се дава... Скоро ще му сменям предното стъкло. че е пукнато, а антената се намира отдолу, та ще видя да не би да има някакъв проблем с нея ...
iPhone 5 - iOS 7.0.4
iPad 2 - iOS 7
gost

Мнение от gost »

Темата е стара, но щом са джейлнати Wififofum от cydia, хваща много повече мрежи от оригиналното в settings.
Последно промяна от gost на 01 Окт 2012, 22:28, променено общо 1 път.
Iphone 5 16GB, iOS 7

Ipod Touch 2G 8GB, 4.2.1
ivancho111

Мнение от ivancho111 »

Това,че Ipad-а хваща по-слабо мрежите не е нито софтуерен,нито хардуерен проблем(дефект).Забелязъл съм,че 3gs хваща от ненормални разстояния(дори и от места,на които и от лаптопа не можеш да хванеш wi-fi) и с идването на Iphone 4 и Iphone 4s,стават все по-тънки и закономерно по-слабо "ловят" безжичен интернет(незнайно защо при положение,че с новата антена,би трябвало да има подобрение както при обхвата на оператора,така и за wi-fi).На Ipad-ите също това им е голям недостатък,върху който трябва да поработят и да го приложат при 4-ката.Ако пък измислят софтуерно решение,още по-добре.
Поздрави!
Iphone 6 16gb Space Gray
Macbook Air 13' 256gb SSD i5 mid-2013
dakata8706

Мнение от dakata8706 »

След рестор оправи ли се?
Iphone 4s 16gb black
Ipad2 wi fi 16gb
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

ivancho111 написа:Това,че Ipad-а хваща по-слабо мрежите не е нито софтуерен,нито хардуерен проблем(дефект).Забелязъл съм,че 3gs хваща от ненормални разстояния(дори и от места,на които и от лаптопа не можеш да хванеш wi-fi) и с идването на Iphone 4 и Iphone 4s,стават все по-тънки и закономерно по-слабо "ловят" безжичен интернет(незнайно защо при положение,че с новата антена,би трябвало да има подобрение както при обхвата на оператора,така и за wi-fi).На Ipad-ите също това им е голям недостатък,върху който трябва да поработят и да го приложат при 4-ката.Ако пък измислят софтуерно решение,още по-добре.
Поздрави!
Къртиш бате, къртиш...
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор