Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Здравейте,наскоро си купих айпад2 и не съм го връзвал с компа никога.Преинсталирах и ХП'то през това време и сега идва момента да ъпдейтна айпада до иОС5.
През последните две седмици съм качил приложения 7,5ГБ и не искам да ги затрия при ъпдейта.Синхронизирам айпада с айтунса/последния/ но всеки път ме предупреждава че ще ми затрие информацията.
Как да направя ъпдейта без да затрия 7,5ГБ приложения?Питам предварително,а не после да пускам тема "Къде са ми нещата?"
Здравей,
1) Тези апс за които говориш са си купени или свалени от апптракера (т.е. не си плащал и стотинка за тях и си с джейлбрейкнат ипад)?
1.1) Ако отговорът е че са купени - то не би трябвало да се притесняваш, защото дори и да ги "затриеш", то при синхронизацията ще имаш възможност пак да ги свалиш, тъй като са вече веднъж купени
А другото което тр. да направиш преди синхронизацията е да следваш това упътване http://support.apple.com/kb/ht1848 (съжалявам, няма да го превеждам..)
1.2) Ако си джейлнат и не си плащал за аппс, то със сигурност ще ги затриеш а също така и имай предвид, че джейлбрейк за айпад 2 не се очаква в близко бъдеще
Би било добре ако можеш да пуснеш някой скрийншот за грешката.. но по принцип първо даваш backup и после продължаваш без проблеми с ъпдейт...
iPhone 4, 32GB, T-Mobile Czech Republic, fabric unlocked, iOS 5.0.1 Untethered JB, Spire installed
iPad 2, 32GB Wifi, iOS 5.0.1 (no JB)
I'm not totally perfected, but parts of me are excellent
"Грешката" най-вероятно е породена от факта, че човека си е преинсталирал Windows-a и след това не си е синхронизирал iPad-a.
Нека се пробва да оторизира компютъра на който е, да се логне и в appstore. След това да види дали ще му даде с десен бутон на у-вото в iTunes да даде Backup.
Друг вариант за запазване на инфото не виждам.
Но ако наистина има само приложения, които е купувал - направо да пуска да се ъпдейтва. После ще си ги свали от AppStore.
Ако айПад-а му е джейлнат, нека не забравя да мине през Tiny Umbrella и да махне тикчето за хостовета за Сидия.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Мерси на отзовалите се,стана минах на иос5 сега свалям всичко наново от айтунса,
Не беше джейлнат защото е купуван края на август от Санта Моника Калифорния и и беше 4.3.5
Оторизирах компа след преинсталацията и ми го брои 4'и компютър от 5 възможни.
Десктопа го брои втори път,така стана и с лаптопа след преинсталация го брои втори път.
Сега имам още един компютър да оторизирам. Някой знае ли как да премахна това двойно броене?
Като стана дума за ъпдейти тези дни мисля да си го ъпна до последната версия, че сега е с 4.3.5, но на тази версия имам българска клавиатура.Въпроса ми е след като ъпна до последната версия дали ще си остане българската клавиатура или ще се затрие?
Нямам идея тази бг клавиатура дали е инсталирана или си върви така по дефолут (малко се съмнявам де), но ако се затрие как мога да си сложа отново, за да мога да пиша и на български?
Аз съм Ipad1 и онзи ден ъпдейтнах на 5.1.Всичко е наред няма проблеми.Два дни го ползвам нон стоп че имам работа и няма ядове.Българската клавиатура я слагаш от сетинга.
Ясно аз така пробвах с руската вчера от там и стана, но ме притесняваше да не да е слагана допълнително и след това да се налага аз да е инсталирам.
Щом няма да е проблем ще видим какво ще стане като го ъпна.
Ъпнах го аз до последната версия (5.1), но ми направи едно нещо впечатление всъщност две са, но второто не е от голямо значение.
Значи първото нещо което забелязах е че като отворя youtube в сафари си ми зарежда мобилната версия на сайта и всичко е Ок, но като го зареда на оригиналната версия клиповете не ми тръгват, но на мобилната си вървят.Така ли е при всички които са на последната версия или трябва да се пипне някъде по настройките?
Второто нещо което ми направи впечатление и както казах не е от значение, но да попитам е когато правя синхрон или бекъп.Значи преди бях на 4.3.5 и когато извърваше тази процедура не можеше да пипаш нищо по пада като си излизаше само бутончето да го прекъсна и надписа че се синхронизира.Сега с новата версия няма такова нещо и се появява само едно кръгче горе до антената на мрежата която се върти и показва, че се извършва някаква дейност т.е. синхронизира се и имаш пълен достъп до пада и приложенията му, че даже може и да ги отваряш.
Това нормално ли е и желателно ли е да не се пипа нищо по пада докато си прави синхрона/бекъп?