Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Здравейте колеги, закупих си скоро Ipad 1 64gb wifi+3g. Ipad-а е с байсбанд : 07.11.01 и разбира се версията му е 5.0 (9А334)
Има ли вариянти за jailbreak ? Намерих един сайт в който е обяснено, но ми казаха че след jailbreak-а има шанс Ipad-a ми да стане IPOD тоест функцията 3G да се премахне и GPS да не работи .... нека все пак споделя сайта : www.limera1n.cc/2011/10/jailbreak-ios-5 ... touch.html
Oчаквам отговор Благодаря предварително.
Тук http://blog.iphone-dev.org/redsn0w-iOS5 е истината,стига сте чели само някъкви фълшиви сайтове!!!
Джейла е тетъред за момента,ще имаш нужда от комп след рестарт!
iPhone 6
MacBook Pro 13" Apple Magic Mouse Apple TV2 iPad Air
Да Ipad-а е 1 Нали няма да ми се прецакат функциите като 3г и тем подобни при jailbreak-a който сега ти ми препоръча ?
След въвеждането ми на нещата в сайта който ми даде ми даде 2 варианта : redsn0w 0.9.9b4 [TETHERED] , sn0wbreeze 2.8b8 [TETHERED]
кое препоръчвате.
Не ми казвайте че след jailbreak-a ще съм принуден всеки път когато Ipad-a ми изгасне да го включвам към PC защото това е нещо ужасно и ако е така ще чакам до качествен jailbreak ?? Kaжете ми че няма такива проблеми сега при този jailbreak ?
Jailbreak на Ipad с redsnow нали не е по различен от jailbreak-a при Iphone ? Защото съм jailbreak-вал Iphonе-и и ако е същото да не се притеснявам а да действам ?
нищо няма да ти се прецака - мисля че с redsnow е по-хубаво... - като се джейлне ще си го палиш с компютър (това озн. tethered jail)... когато излезе untethered jail - който се очаква в началото на другия месец (поне според информацията в туитър) ще има темичка предполагам ... за сега това е - ако иска6 джейл - само този който се пали от компютър при всяко изгасване
poltre написа:Jailbreak на Ipad с redsnow нали не е по различен от jailbreak-a при Iphone ? Защото съм jailbreak-вал Iphonе-и и ако е същото да не се притеснявам а да действам ?
зависи какво си джейлвал на телефона, коя версия с какво и тн..... няма кой знае каква разлика
ясно , Благодаря много за съветите Явно ще се принудя да внимавам как си играя с Ipad-a за да не се изключвa че кой знае къде ще съм , в кое село или планина .... БЛАГОДАРЯ ОТНОВО
Сега преди да съм започнал jailbreak-а мога ли да ги запазя :? по точно какво ще стане ако не ги запазя и трябват ли много ? при положение че той е вече на версия 5.0 ? не разбирам честно казано , но също така и неискам да го прецакам защото и такива теми съм чел как хора си прецакват Iphonе и тем подобни от бързина и недомисляне Но нека се върнем на въпроса ?
Да jailbreak-a има общо с SHSH,ако нямаш запазени сигнатури за дадена версия на iOS неможеш да преминеш към нея,освен ако не е най-новата налична! След jailbreaк използвай TinyUnbrella да запазиш сигнатури и на компа си!
iPhone 6
SHSH Ти трябва за да можеш да свалиш на по стара версия на iOS от най-новата налична!
Запазват се през Cydia или TinyUnbrella и др.... Следователно ти трябва jailbreaк!
iPhone 6
е да де ама сега нали ви казах че съм нов и не ги разбирам много нещата , това наистина си е логично но все пак да попитам
Благодаря за сега отивам да jailbreak-вам
междо другото ще се водя по този клип : http://www.youtube.com/watch?v=bz-UKHDTgDc
и от него изтеглих от този сайт : http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ - изтеглих Firmware с наименование : iPad1,1_5.0_9A334_Restore.ipsw който действително трябва да поставя на : Select IPSW (както в клипа) ?
Kaжете ми че съм разбрал ....
mxm що не джейлнеш с 0.9.9.b4 - в някоя от темите май някой спомена че този по бързия редсноу орязвал някои неща от сидия които после ще си играеш да си теглиш... но и с този става ДА!
Изглежда има неразбрали все още: сигнатурите при iOS 5.0 вече не са статични, както при 4.х, а на принцип, подобен на този при бейзбенда на iPhone 4 - сигнатурата се променя при рестарт на устройството. Това означава две неща:
1) запазването им се обезсмисля;
2) когато излезе примерно фърмуер 5.0.1 и спрат да подписват 5.0, повече няма да можете да върнете или ресторнете на 5.0.