Кратки впечатления за iPad2

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
Аватар
dark

Re: Кратки впечатления за iPad2

Мнение от dark »

Photobooth е уникално глупава програма... интересно защо ipad-а не идва дори с часовник/аларма app.
have you ever been alone at night...
liangzai

Мнение от liangzai »

Наистина ми харесва IPa2, но да ви послушат повече има някои загадъчен.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Според мен приложение с аларма е излишно. Понеже като ти се спи има твърде голяма вероятност да си изтървеш айпад-а на главата докато се опитваш да го вдигнеш и деактивираш алармата :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
kokobrise

Мнение от kokobrise »

liangzai написа:Наистина ми харесва IPa2, но да ви послушат повече има някои загадъчен.

Ко речи?
Аватар
kinobla

Мнение от kinobla »

Уникален е за сърфиране, бързо отваря страниците и се пише доста лесно. Също за игри е бърз и удобен, веднъж да играеш на айпад и после айфона и айпода ти се струват неудобни мъничета. За съжаление на мога да го сравня с първия айпад, защото не съм работил на такъв, но двойката е супер!! Струва си всяка стотинка :) :) :)
iPod Touch 1G 16GB - iOS 3.1.3 JB
iPad 2 16GB Wifi - iOS 5.0
iPhone 4s 16GB - iOS 5.0.1
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Аз от седмица имам iPad 1gen, като не съм ползвал двойката (само съм я пробвал в Пъблик) и за iPad 1gen мога да кажа следното: уникален за сърфиране, бързо отваря страниците, пише се лесно, с игрите няма никакви проблеми и някои са с впечатляващи детайли и графика...в момента съм се зарибил по Jack of all tribes HD.
Има много удобни приложения, с добре организиран UI. Общо взето - впечатлен съм.

Разлики между двете генерации на iPad не откривам достатъчно - освен камерите със съмнително качество на заснемане и двойно повечето рам, която все още се усеща само при четене на спецификации.
stratsimir

Мнение от stratsimir »

nistel написа:Да не забравя взех си и смарт ковър - задължителен аксесоар. Честно казано това е едно от най-големите предимства на 2-ката.
А би ли казал как си пазиш задната част на ipada? Smart cover-а изглежда много добре, но пък задния капак се драска едва ли не от всяко докосване. Доколкото търсих в нета, най-доброто решение изглежда invisible shield + smart cover, но все още се чудя дали просто да не си взема нормален кожен калъф.
iPhoneX

Мнение от iPhoneX »

Аз имам iPad2 от близо 3 седмици. Първоначално мислих,че няма да ми върши работа, но съм грешал. Основно го взех за работа. Работи перфектно ако знаеш с какви приложения да го снабдиш. Сложих му Pages, Numbers и Keynotes и работят перфектно и съвместимостта им с MS Office фаилове е много добра. Това от една страна изчиства проблемите с текстообработката и разглеждането на електронни таблици, а и е с много симпатичен интерфейс, което се подразбира за продукт на Apple. освен това Mail клиента се свърза безпроблемно към сървъра на пощата на фирмата и така по всяко време можеш да провериш за нови писма. смело мога да заявя,че iPad2 замести лаптопа в работата ми , поне в моя случай, тъй като оформям, приемам и следя поръчки вече главно от него. чрез Numbers получавам информация от счетоводството като отчети и баланси и се съхраняват по много удобен начин.
относно камерата - за снимки не е нищо особено, навън когато е слънчево прави добри снимки, за мен лично видеото изглежда доста добро.
Батерия - при работа през целия работен ден ( сърфиране, приложения и рядко игри) се изтощава само 40-50 %.
За аксесоари - купих си заден силиконов кейс или нещо от рода на "силиконов гръб" от дигитален център около 40 лв. Прозрачен много добре изглежда и е съвместим с SmartCover.
iPad2 е един много добър продукт, които е полезен за работа и за забавление, но не го препоръчам на хора, които не са ползвали досега iOS устройство и няма да могат да използват пълноценно машинката. За такива бих препоръчал обикновен таблет, работещ с Windows.
Надявам се да съм бил полезен. :)
Последно промяна от iPhoneX на 20 Юли 2011, 09:30, променено общо 1 път.
iPhone 3GS 32GB 4.0.3 JB
iPad 16GB Wi-Fi 4.3.3 JB
Аватар
inetsov

Мнение от inetsov »

аз лично поставям ipad-a когато го оставям да лежи върху смарт ковъра, по този начин си предпазвам гърба. Вече повече от месец нямам проблеми с това.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

И аз права като колегата, който е писал отгоре. Така нямам проблеми с гърба на iPad-a
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
petar83

Мнение от petar83 »

Здравейте,
Имам едно питане по отношение на ползване на Ipad 2 купен от САЩ. Поръчах на мой роднина WiFi+3G модела (естесттвено с карта на AT&T), но не съм наясно дали устройството трябва да бъде активирано в Щатите или просто в Бъглария си поставям нашенска карта и си работи без проблем.

Моля за малко пояснение, за да не се окаже, че ще трябва да го връщам до Щатите... :)
iPhone 4 16GB
iPad 2 3G 64 GB
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

iPad-ите не са заключени. Няма никакъв проблем в България. Просто слагаш карта на Мтел, Глобул и няма да имаш никакви ядове. Моят е от щатите само че е на принципа CDMA пак е с 3Г но няма карта и няма как да работи 3Г-то в България, но тези от AT&T нямат проблеми. Не са закючени.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Ipad_2_user

Мнение от Ipad_2_user »

Така и не разбрах защо не мога да изтегля Xcode 4. Исках да инсталирам Multitouch, но не ми се получи!!! Единственото което разбрах е, че за България това приложение не се предлага. Регистрирах се в Apple, като developer и пак не се получи......... Някакви предположения!?
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Да си го свалиш по другия начин?
Ipad_2_user

Мнение от Ipad_2_user »

И какъв е той??? Ясно е че нещо ми убягва.......ако искаш на лични!
Ipad_2_user

Мнение от Ipad_2_user »

Мдааам открих начина! Гъзарийка си е ;)
Hurto

Мнение от Hurto »

Извинявам се за тъпия въпрос но какви са тея мултитъч жестове ?? Имам представа какво е мулти тъч като термин ама за Ipada ми ? си нямам и напредстава и какво е "смарт ковър - задължителен аксесоар" калъф? :)
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Върви в Плесио или Мултирама да те светнат или... Ползвай Гугъл L-)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Hurto

Мнение от Hurto »

Много си любезен ... как го постигаш ?
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Ъпдейтваш си iPad-a до iOS 5.0.1 и ще видиш мултитъч жестовете в панела с Настройки :)
Вече не е нужно да се занимаваш с Xcode, да имаш мак или нещо такова.
fuji

Мнение от fuji »

Лично за мен е много добра екстра.
Iphone SE Ipad Mini
Hurto

Мнение от Hurto »

Ясно аз сега съм на 4.3.5 И искам да си го джиелбрейкна ако го ъпдейт до 5.0 това ще е мираж още дълго време прав ли съм ?
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

То и на 4.3.5 ще е мираж дълго време. Да не кажа винаги! Има вероятност да излезе джейл за iPad 2 iOS 5.0/5.0.1
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB

Публикувай отговор