Въпрос с червена точка на ипхоне 6с

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
seycan52

Въпрос с червена точка на ипхоне 6с

Мнение от seycan52 »

Здравейте,
Имам следния въпрос и проблем с Iphone 6s.
Днеска си взех телефона от сервиз бях си счупих дисплея и сега когато отворя екрана на телефона има червена точка на телефона.
Снимка с черветана точка (примерна снимка): http://prikachi.com/images/546/9455546W.jpg
Някои твърдят че ме виждат от камерата...
Понеже и аз се чудя защо точно когато се отвори екрана се вижда тази точка.. :(
За пръв път съм дал телефона на сервиз и за пръв път се случва това..

Може ли някой да ми помогне спешно.. :((
Предварително ви Благодаря..
Аватар
centur

Re: Въпрос с червена точка на ипхоне 6с

Мнение от centur »

Това е сензор за близост, който изключва екрана по време на разговор, ако си доближиш ухото, за да не активираш разни бутони с ухото си, докато говориш.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
seycan52

Мнение от seycan52 »

centur написа:Това е сензор за близост, който изключва екрана по време на разговор, ако си доближиш ухото, за да не активираш разни бутони с ухото си, докато говориш.
Не съм доближъл нищо. До сега не ми се случвало така да има червена точка питал съм и други хора които използват Iphone 7/8 и твърдят че при тях няма такова нещо. Смениха един дисплей и сега батериата нещо не държи... Нямам думи на въздуха дадох само 190лв
Аватар
centur

Мнение от centur »

Аз не съм казал, че си доближил нещо, а че това е сензора за близост и каква функция изпълнява.
При мен си е черно. Предполагам, че си го носил в някой неоторизиран сервиз, защото стандартната смяна на диспей на 6S в оторизиран сервиз на Apple е 285 лв..
Apple AirPods v2
seycan52

Мнение от seycan52 »

centur написа:Аз не съм казал, че си доближил нещо, а че това е сензора за близост и каква функция изпълнява.
При мен си е черно. Предполагам, че си го носил в някой неоторизиран сервиз, защото стандартната смяна на диспей на 6S в оторизиран сервиз на Apple е 285 лв..
Добре, но може ли чрез този сензор да ме следят с някакъв вирус в телефона?
Аватар
centur

Мнение от centur »

Имам чувството, че пиша с 5 годишно дете, на което мама и тати са подарили iPhone да се радва.
Сензора за близост не прави нищо друго освен да засича нещо в близост до телефона (без значение какво е). Нито може да "снима", нито да "предава", а само и единствено да изгася екрана, когато нещо се доближи до него!
Apple AirPods v2
seycan52

Мнение от seycan52 »

centur написа:Имам чувството, че пиша с 5 годишно дете, на което мама и тати са подарили iPhone да се радва.
Сензора за близост не прави нищо друго освен да засича нещо в близост до телефона (без значение какво е). Нито може да "снима", нито да "предава", а само и единствено да изгася екрана, когато нещо се доближи до него!
Благодаря за цялата информация. :)
Публикувай отговор