Регистрирате ли се и ползвате ли бета версии?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
mirost1

Регистрирате ли се и ползвате ли бета версии?

Мнение от mirost1 »

Някой да сподели дали ползва бета версии? Има ли някакви рискове? Искам да си кача 11.3 бета 6...
Аватар
centur

Re: Регистрирате ли се и ползвате ли бета версии?

Мнение от centur »

Да, но само когато преценя, че са достатъчно стабилни за ежедневно ползване (чета отзиви на такива, които са я тествали няколко дни). Така от няколко дни насам карам с 11.3 beta 6 като единствен бъг, който ми се получи, че Chrome спря да се завърта в landscape режим, но след рестарт се оправи и до момента проблем не съм имал.
Иначе като дойде официалната 11.3 ще я сложа нея, докато по-нататък пуснат някоя по-стабилна beta на следващото издание 11.3.x или 11.4 или както ще да се казва).
Като недостатък единствено, че трябва да си “връщам” всичката информация след “преинсталирането” с официалната, но за мен не е проблем.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
mirost1

Мнение от mirost1 »

centur написа:Да, но само когато преценя, че са достатъчно стабилни за ежедневно ползване (чета отзиви на такива, които са я тествали няколко дни). Така от няколко дни насам карам с 11.3 beta 6 като единствен бъг, който ми се получи, че Chrome спря да се завърта в landscape режим, но след рестарт се оправи и до момента проблем не съм имал.
Иначе като дойде официалната 11.3 ще я сложа нея, докато по-нататък пуснат някоя по-стабилна beta на следващото издание 11.3.x или 11.4 или както ще да се казва).
Като недостатък единствено, че трябва да си “връщам” всичката информация след “преинсталирането” с официалната, но за мен не е проблем.
Какво имаш предвид да връщаш информация? като качаваш бета и след това официална губи ли се инфо?
Аватар
centur

Мнение от centur »

Да, при “преинсталирането” все едно имаш нов iPhone и ако нямаш backup в iCloud-а ще пиеш студена вода.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Между другото, когато си на бета и излезе официалния ъпдейт, триеш бета акаунта, рестартираш телефона и вече ти излиза ъпдейта до официалната версия.
iPhone 11
Аватар
mirost1

Мнение от mirost1 »

Много ви благодаря
Публикувай отговор