Проблем с Touch ID на iphone 7

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Криси

Проблем с Touch ID на iphone 7

Мнение от Криси »

Здравейте, имам проблем при отключване на телефона с пръстов отпечатък. Понякога (не винаги) телефона не ми разпознава пръстовия отпечатък, това дали е нормално или е за ремонт? Купуван е от техномаркет телефона. Ако го ъпдейтна с новата версия на iOS 11.2.5 дали ще спре да дава тази грешка и дали изобщо си струва да го ъпдейтна? :)
Аватар
centur

Re: Проблем с Touch ID на iphone 7

Мнение от centur »

Проблема не е в Touch ID, а в кожата на ръцете ти ... както на моите ръце през зимата като паднат температурите почва да се пука, загрубялата част се лющи и нито ръкавици, нито крем за ръце ... нищо не помага. Затова през около 1 седмица си "сменям" отпечатъците (изтривам старите 4 -> двата палеца + двата показалеца понеже ми е по-удобно с тях) и след това така карам, докато не почне отново някъде в началото на следващата седмица (откакто съм ги "сменил" имам предвид).
Пролет, лято и есен - никакви проблеми месеци наред си ги отчита точно (стига да не съм с мръсни или мокри ръце), но дойде ли зимата проблемите започват с все по-ниските температури кожата на ръцете ми се "променя" (става съсухрена, напукана), а това оказва влияние.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Вярно е. Не, че техниката не се дъни, но и ние не сме идеални. Бившият ми колега в сервиза имаше изключително "пухкави" пръсти(пръстът му буквално се разплесква при лек натиск) и при него TouchID е почти неизползваемо и зиме, и лете. Многократно съм тествал неговия телефон с моите пръсти и работи безотказно, но при него 8 от 10 опита - греда.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
centur

Мнение от centur »

Забелязвал съм и друго, че когато си измия и изсуша ръцете, след това като си "въведа" отпечатъците по-трудно ги отчита (понякога), а когато са минали да речем 10 - 15 минути от "процедурата", т.е. напълно сухи ръце ... по-дълго време ги отчита точно.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Криси

Мнение от Криси »

Благодаря ви за отговорите! Дано проблема да е от пръстите, въпреки, че кожата на пръстите ми не е загрубяла, а и все се случва когато съм вкъщи на топло. Интересуваше ме дали е проблем в самият телефон, но вие ме успокоихте :) А ако проблема си е в TouchID той трябва изобщо да откаже ли? ?:-/
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

И аз си сменям отпечатъците зимата и лятото. Иначе на 7-цата сензорът е много по-добър от на 6 и хваща 19 от 20.
iPhone 6+
Публикувай отговор