Качване на снимки в iCloud - какво точно да направя?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Rozoveca

Качване на снимки в iCloud - какво точно да направя?

Мнение от Rozoveca »

Здравейте, мисля, че от заглавието разбрахте какво ще Ви питам - не мога да разбера какво трябва да направя, за да ми се качат най-накрая снимките/клиповете в iCloud-a.. какво точно трябва да направя стъпка по стъпка, може ли да ми кажете?
Аватар
centur

Re: Качване на снимки в iCloud - какво точно да направя?

Мнение от centur »

Settings > iCloud > Photos > слагаш отметка на Upload to My Photo Stream.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
KurtiMakarov

Мнение от KurtiMakarov »

Но не забравяй,че ако не си платил допълнително пространство имаш само 5GB в iCloud.Което не е много за снимки и видео,поне за мен!
iPhone 6
MacBook Pro 13" Apple Magic MouseApple TV2 iPad Air
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

centur написа:Settings > iCloud > Photos > слагаш отметка на Upload to My Photo Stream.

И пак не иска да ги качва тъпите снимки.. колко време трябва да ми седи wi-fi-я включен, имам към 70 снимки...
ПС: Да попитам, относно това като ми изкара айфона като фотоапарат и мога да си копирам направо на компютъра снимките - с различно качество ли са отколкото ако се качат в айклауда? Смисъл ако ги копирам по този начин губи ли се от качеството на снимките/клиповете?
KurtiMakarov

Мнение от KurtiMakarov »

Първо кажи колко свободно място имаш в облака.
Второ 70 снимки (не си казал с какъв телефон си,но да приемем 6S.Една снимка от 2,5-2,7Mb. което е минимум 175Мb.)Зависи каква ти е скороста на качване (Upload)може и да ги качваш 40мин.
И трето,за мен най важно,защо са ви тези модерни телефони,като постоянно им спирате WI-FI,3G и незнам си какво ли още не? Еми вземете си по една нокия с камера и това е,като се преберете ще си свалите снимките на компа и сте супер.Какво е това ама да не ми харчи батерия спирам WI-FI,3G,Location,Bluetoot и тн.. Хора осъзнайте се,след като спрете тези функции вие вече нямате смартфон!

Аз никога не съм спирал никъква функция и телефона ме изкарва един ден,всяка вечер се зарежда,това е положението!
iPhone 6
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Облака ми е празен, а моя въпрос беше друг - като ги прехвърля през другия начин , не през айклауда губи ли се качество, отговорете ми на този въпрос моля..
KurtiMakarov

Мнение от KurtiMakarov »

Не,не се губи.
iPhone 6
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Хм, тогава не ми трябват разправиите с качването на снимките в клауда, мерси много колега, а може ли друго да питам - ако запиша нов контакт мога ли някак си да го запиша в картата или всичко остава в телефона?
Аватар
centur

Мнение от centur »

Само в телефона можеш, а от SIM картата единствено да ги импортираш, ако имаш записани контакти там.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Ахам, ясно. Мерси отново, колеги.
Публикувай отговор