Зарядното на батерията...
- Павел Василев
Зарядното на батерията...
Привет колеги, ползвам нов iPhone 5s закупен преди 3 месеца от техномаркета, снощи за първи път оставих да се изтощи батерията докрай и изгасна сам, след което го включвам към мрежата с оригиналното си зарядно и кабел цяла нощ, сутринта натискам бутона за включване и ми се появява мигаща икона на батерия че е празна, явно по някаква причина не е зареждал, пробвах в друг контакт за половин час и нищо, натиснах двата бутона едновременно и само ми се появява иконката за празна батерия, чудех се какво да правя и накрая реших за първи път да го включа да се зареди от лаптопа и как го включих веднага батерията спря да мига и до 10 минути с двата бутона се появи ябълката и се зареди нормално. Пробвах да го зареда пак в контакта но не ми показва никаква реакция че се включва, нито иконката светкавичката, върнах пак на лаптопа и продължи да се зарежда нормално? Извинявам се за дългия пост но се притесних и исках да съм напълно подробен, какво ще ме посъветвате?
Нещо, което работи не се пипа!
- Павел Василев
Re: Зарядното на батерията...
Да с преходник един черен и изглеждаш доста примитивен даден ми отделно от техномаркета, купих по-качествен преходник за контакта за проба но никакъв резултат, ходих до Техномаркета сутринта за проба със друго зарядно на iPhone, още щом го включихме веднага тръгна и с това се установи че самото зарядно е дефектирал. За да ми го сменят само зарядното ми казаха че трябва да го оставя заедно с телефона за да установят причината за дефекта на зарядното, аз естествено отказах един път че оставам без телефон еди колко си дни, втори път да не ми го сменят с рециклиран без нужда, та си купих ново зарядно за 20лв Belkin било качествено китайско зарядно и има 2 години гаранция.beckhem написа:С преходник ли ти е зарядното за стената?
Чуденката ми е как може оригинално зарядно на 2 месеца и половина на дефектира...
- Павел Василев
Наистина малшанс, пак по-добре че не дефектира захранването на самия iphone (ПУ-ПУ). Да купувам ли за всеки случай някаква защита от токов удар за зарядното или да не се притеснявам толкова? Не мога да си обясня какво толкова може да дефектира на оригинален качествен адаптер и от какво, при положение че никога не пипам тела докато се зарежда... 
P.S. Най-странното в случая е че спря да се зарежда когато снощи за първи път изхабих батерията докато изгасне екрана, дали не е имало първоначална голяма консумация на батерията заради пълното разреждане и от това да е дефектирал адаптера?

P.S. Най-странното в случая е че спря да се зарежда когато снощи за първи път изхабих батерията докато изгасне екрана, дали не е имало първоначална голяма консумация на батерията заради пълното разреждане и от това да е дефектирал адаптера?
- Павел Василев
Въпрос
?
Нормално ли е да платиш за Iphone 5s - 1250 лв. и да ти дефектира адаптера на 2-рия месец
Харесвам Apple, НО, когато плащаш висока сума за качествен продукт би трябвало всичко да е тествано и одобрено, съгласен съм че няма техника която да не се разваля, но нали за това плащаш едни пари за качествена изработка
, вярно е че си оправих проблема за 20лв, но не е в това въпроса а въпрос на принципи и полититка на Apple...

Нормално ли е да платиш за Iphone 5s - 1250 лв. и да ти дефектира адаптера на 2-рия месец

Харесвам Apple, НО, когато плащаш висока сума за качествен продукт би трябвало всичко да е тествано и одобрено, съгласен съм че няма техника която да не се разваля, но нали за това плащаш едни пари за качествена изработка

Е, Бенц-овете за 100к не дефектират, така ли? Точно за дефектите се дава гаранция и те я спазват. Понякога и извън период подменят проблемни възли - пресен пример е моят дисплей на мака и бутоните/батериите на петицата.
"Мисля-значи съществувам"
- Павел Василев
Прав си колега така си е, просто се бях ядосал че на 2 -рия месец дефектира адаптера. Между другото според теб за да ми сменят гаранционно адаптера, защо искат от Техномаркета да си оставя и телефона а не само въпросния дефектирал адаптер?Alxx написа:Е, Бенц-овете за 100к не дефектират, така ли? Точно за дефектите се дава гаранция и те я спазват. Понякога и извън период подменят проблемни възли - пресен пример е моят дисплей на мака и бутоните/батериите на петицата.