Опитах се да сложа кредитната карта на приятеля ми в моя акаунт, защото за нямам. Акаунтът ми е създаван преди 5 години с австрийска карта, когато живеех там. След това картата я анулирах, но понеже нищо не съм купувала от апп стор, информацията си седеше същата - с австрийската карта и австрийския адрес и исках да ги сменя вече.
Та добавихме информацията от неговата карта без никакъв проблем, не даде грешки. Но когато се опитах да купя апп, ме вкара в някакъв лууп като непрекъснато ме караше да си потвърждавам паролата, а после и payment details, после пак паролата и така... (тази операция се извършва от телефона).
Като видяхме, че не става, взехме айПада, в който е вкаран акаунта на приятеля ми. Той се опита да купи друг апп, през неговия си акаун и даде грешка - картата не ставала за този магазин.
Тогава аз опитах да купя апп през айтюнс на компютъра - апп-а се изтегли, после си го синкнах даже на телефона, затова се опитахме пак да купим нещо от акаунта на приятеля ми - даде грешка, че заради предишна невалидна покупка сега картата не работи.
Рефрешнах моя айтюнс и при мен се появи същата грешка, а в purchase history апп-а, който бях изтеглила, беше неплатен, макар че мога и да си го ползвам вече на телефона. От там отново потвърдих инфото на картата и грешката изчезна, сега изглежда, че това плащане е извършено, но картата продължава да не работи с моя акаунт от телефона и с акаунта на приятеля ми.
Каква може да е причината? Има ли начин да разпознае, че една и съща карта се използва от два акаунта и дори да може, какъв е проблемът? Възможно ли е да се е объркало нещо, защото моят акаунт до скоро беше в австрийския апп стор, а сега го прехвърлихме в бг?
Сега сме малко в задънена улица, а приятелят ми ми е бесен, защото не може да си ползва акаунта, дано помогнете