Cydia не работи и никога не е работила на моя iPhone 3G

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
stefan3

Cydia не работи и никога не е работила на моя iPhone 3G

Мнение от stefan3 »

Здравейте,

имам проблем с приложението Cydia. При рестор се скапва толкова бързо, че не успявам да кача дори едно приложение. През последната седмица направих няколко рестора на операционната система с версии 3.0, 3.0.1 и накрая 3.1.2
При първия от тях и опит от Cydia да добавя repo666 ми даде грешка при сваляне и след това се появи "Loading data" проблема. От тогава насам каквото и да направя се получава следното: след рестор влизам в Cydia, тя се обновява и до 1-2 минути се появява надписът "Loading data" и дотам.
Разгледах най-различни начини за справяне с проблема но всички те се базират на предположението, че предварително съм инсталирал някакви приложения като iFile или OpenSSH и т.н. За съжаление не съм имал възможността да инсталирам каквото и да е защото Cydia се скапва почти веднага всеки път.

Бихте ли ми казали какво мога да направя в случая и имал ли друго решение за качване на приложения освен Cydia.

Благодаря ви предварително! :)

Информация за телефона:
iPhone 3G jailbreak-нат с blackra1n. От blackra1n инсталирах Cydia и програмата за unlock.
Ползвах за рестор iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore
Версията на Modem firmware (baseband) е 05.11.07
Работя с Windows 7 (64bit) и рестора е направен от iTunes 9
Аватар
gogi71

Re: Cydia не работи и никога не е работила на моя iPhone 3G

Мнение от gogi71 »

Правиш ресторе към 3.1.2 или 3.1.3 и след ресторе задаваш Set as new Iphone няма да връщаш Back up.Джейлваш по тази тема http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=16151
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Една "щипка" ОФтопик :) но няма как да подмина факта че това е една перфектно написана като "по книга" тема, с много добре изложен проблем. Новите потребители да "си водят бележки"! Поздравления!
"Legio Patria Nostra"
stefan3

Мнение от stefan3 »

gogi71 написа:Правиш ресторе към 3.1.2 или 3.1.3 и след ресторе задаваш Set as new Iphone няма да връщаш Back up.Джейлваш по тази тема viewtopic.php?f=19&t=16151
При първия си опит направих рестор към 3.0.1, зададох "Set as new iPhone" в iTunes и Jailbreak-нах според посочената тема с redsn0w. След това от Cydia се опитах да добавя repo666... и при опита за download ми изскочиха някакви грешки, които се смениха много бързо и не успях да ги запиша, но бяха нещо от сорта "Error downloading ****". След това за първи път ми заби Cydia-та. В този случай бях с iTunes 10.

Последния път взех рестор-файл от темата, която си посочил, но jailbreak-нах с blackra1n, защото при опита си да отворя рестор-файла с redsn0w ми излезе съобщението "Unable to recognize specified IPSW". Пояснявам, че направих опит първо да сваля файла със "Save as", а след това и с iTunes, тъй като на някои места в мрежата пишеше, че от това е възможно да е проблема с разпознаването. В този случай бях изтрил iTunes 10 и си бях сложил iTunes 9.0.2.25. За съжаление макар и телефона ми да е с jailbreak и unlock не мога да накарам cydia да работи. Правя ли нещо грешно в случая?

:-/
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Явно правиш!
1.Като влезнеш в cydia ще ти се появи прозорец, там избери Developer
Първите 2-3 пъти като пуснеш cydia го остави да си зареди всичко нужно като хората.
repo666.ultrasn0w.com трябва да го има вграден при джейла с redsn0w
Аватар
miroslavm

Мнение от miroslavm »

stefan3 написа:
gogi71 написа:Правиш ресторе към 3.1.2 или 3.1.3 и след ресторе задаваш Set as new Iphone няма да връщаш Back up.Джейлваш по тази тема viewtopic.php?f=19&t=16151
При първия си опит направих рестор към 3.0.1, зададох "Set as new iPhone" в iTunes и Jailbreak-нах според посочената тема с redsn0w. След това от Cydia се опитах да добавя repo666... и при опита за download ми изскочиха някакви грешки, които се смениха много бързо и не успях да ги запиша, но бяха нещо от сорта "Error downloading ****". След това за първи път ми заби Cydia-та. В този случай бях с iTunes 10.

Последния път взех рестор-файл от темата, която си посочил, но jailbreak-нах с blackra1n, защото при опита си да отворя рестор-файла с redsn0w ми излезе съобщението "Unable to recognize specified IPSW". Пояснявам, че направих опит първо да сваля файла със "Save as", а след това и с iTunes, тъй като на някои места в мрежата пишеше, че от това е възможно да е проблема с разпознаването. В този случай бях изтрил iTunes 10 и си бях сложил iTunes 9.0.2.25. За съжаление макар и телефона ми да е с jailbreak и unlock не мога да накарам cydia да работи. Правя ли нещо грешно в случая?

:-/
И при мен се получи същият проблем,реших го по следния начин:Ресторнах към 3.1.2 ,джейлнах със blackra1n но не инсталирах сидия,свързах с интернет и наново джейлнах през jailbreakme.com ,от там сидията се инсталира и работи перфектно.
Judas Be My Guide
stefan3

Мнение от stefan3 »

Здравейте!

Благодаря на всички за отговорите. Проблемът е решен и беше в операционната ми система - Windows7 - 64bit. След като ресторнах 3.1.2 и jailbreak-нах iPhone-а на друг компютър с Windows XP 32-bit всичко си тръгна нормално, включително Cydia-та.

Надявам се други с проблеми като моя да имат в предвид факторите - компютър и OS. :) :) :-w
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

За по старите версии на redsn0w е нужно да направите това

Ето тук метод 2.

Видео клип:
Публикувай отговор