iPhone 7 от OLX?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Roch

iPhone 7 от OLX?

Мнение от Roch »

Здравейте. Искам да закупя Айфон 7 от един продавач в ОЛХ. Телефона е с опаковка, не е разпечатван, с гаранция към Теленор.
Искам от вас съвет какво трябва да гледам, за да не ме измамят най вече с гаранцията. Ще сравня IMEA на телефона и този на гаранцията... това е което знам да направя. Питам защото разликата в цената не е малка, например 128GB Jet Black го намирам за по 1350лв, а без договор по магазините (не искам да подписвам нов договор към Теленор) цената е доста висока спрямо тази.
Всеки съвет ще ми бъде от полза.
Благодаря Ви!
Аватар
centur

Re: iPhone 7 от OLX?

Мнение от centur »

Първата ти работа е да провериш iCloud-а: https://www.icloud.com/activationlock/ (ако всичко е наред трябва да пише Activation Lock: Off).
След това сравняваш IMEI-то на телефона с това на кутия дали пасва. На гаранцията трябва печат, датата на закупуване, попълнен IMEI номер и задължително касова бележка (в някои случаи фактура, ако е за фирма).
Ако всичко до тук е наред: започваш тестване на камера, звук по време на разговор и т.н., но да знаеш, че апаратите от Telenor са заключени до изтичане на договора, т.е. ще ти работи само карта на Telenor - сигурно затова го продава за толкова.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Публикувай отговор