Мога ли да изключа функция Voice control

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Spiridon

Мога ли да изключа функция Voice control

Мнение от Spiridon »

Здравейте, колеги!
Бих искал да ви задам горния въпрос, вероятно глупав, 5S. Проблема възникна след инсталиране на версия 10.0.2. До този момент с 9 телефона си работеше изключително гладко и мазно(аз така или иначе го ползвам само за говорене, някоя снимка и отвреме-навреме да видя нещо в интернет). От известно време ми напомняше, че е наличен ИОС 10, рекох да изчакам малко, да се изчистят някакви бъгове, но като послушен птребител днес го инсталирах. В момента като натисна бутона хоум, откъдето си го пусках и светкавично ми го отключваше с отпечатък, днес ми излиза дранещо меню Voice Control, не мога да изляза от него, говори ми някакви глупости и така по една минута, докато накрая зацепи и ми изкара основния екран и надпис "прес хоум ту ънлок" и вече при натискане се отваря, без пръстов идентификатор и код обаче... Та моля да ми дадете акъл може ли да се елеминира - ясно е, че се е омазал от ъпдейта - като човек, който хабер си няма го разбирам прекрасно...
kawabiker

Re: Мога ли да изключа функция Voice control

Мнение от kawabiker »

В общи линии освен да пуснеш Siri май няма какво друго да направиш.
Може и да се върнеш на 9.3.5 все още ...
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Voice control се включва когато задържиш Home бутона и не може да се изключи. Включи си опцията Rest Finger to Open, която се намира в Settings>General>Accessibility>Home buton. Така трябва да стане както преди и да нямаш проблеми. И не задържай бутона като отключваш телефона, само го натискай и пускай бързо.
iPhone 11
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Би трябвало, щом е с Touch ID
iPhone 11
Публикувай отговор