Как да забраня бекграунд режим на iphone

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
Павел Василев

Как да забраня бекграунд режим на iphone

Мнение от Павел Василев »

Привет колеги, както се подразбира от заглавието на темата, има ли опция като отворя дадено приложение, при излизане да не остава в бекграунд режим, за да не натискам всеки път по 2 пъти хоум бутона и излишно да го амортизирам? Ще съм ви благодарен къде да ходя от Settings че съм скаран с английския:)
Нещо, което работи не се пипа!
beaver

Re: Как да забраня бекграунд режим на iphone

Мнение от beaver »

Settings->general->background app
Iphone 5 16gb, ipad mini 16gb
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Settings->general->background app

НЕ Е за това, там става дума дали приложенията на заден фон да използват системните ресурси. независимо дали опцията е включена или не, аповете си стоята при двойно щракане на хоум бутона. Аз лично не знам вариант за положително решение на въпроса на колегата. Ако не ме лъже паметта навремето на 4ката си бях правил нещо по въпроса с приложение от cydia, но там беше джейлнат телефона.
В общи линии колега Василев защо не оставиш телефона сам да си оптимизира работата ? Това че картинката на приложението я виждаш опри двоен клик не значи че черпи ресурси.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
Павел Василев

Мнение от Павел Василев »

Благодаря за подробностите колега :) , на много места се споменава един от начините по списък - как да се пести батерията - да не се държат активни приложения в бекграунд режим, та затова питах дали има опция да не натискам като гламав хоум бутона по сто пъти :), ще тествам тия дни като остава всички приложения където влизам да работи в бекграунд режим и ще видя дали няма да хаби ресурси повече, ще пиша за резултати :)
Нещо, което работи не се пипа!
Публикувай отговор