16 или 32 ГБ?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
nzb

16 или 32 ГБ?

Мнение от nzb »

Здравейте! Така и не намерих подобна тема, която може и да се намира някъде тук, но уви... До сега не съм имал смартфон, но вече е крайно време да се сдобия с такъв. Имал съм досег до андроид и айфон, и определено бих искал следващия ми телефон да е iPhone 5s. Обаче се чудя дали тези 16 ГБ, които предлага по-евтиния вариант ще ми стигнат. Да кажем музика от телефон почти не слушам, снимки обичам да правя, игри нямам представа дали ще играя, но да кажем, че ще го правя. Приложения.. надали ще тъпча телефона с много такива. Разбрах, че имало и някакъв "облак" с който ще се запознавам в последствие. Та Ви питам на вас достатъчни ли са ви 16 ГБ? Или директно да се ориентирам към 32 гигабайтовата версия, защото си мисля, че с този телефон ще карам поне 2-3 години. :D
Аватар
kolega

Re: 16 или 32 ГБ?

Мнение от kolega »

Всичко е много относително. Имай предвид, че като започнеш да работиш с телефона и му опознаеш възможностите първоначалните ти планове може да се променят ;) Ако финансово не те притеснява - аз лично бих ти препоръчал 32 GB.
Старият ми телефон беше 16 GB и го бях напълнил до ръба, затова сега без да се замисля /и въпреки значителната разлика в цената/ се хвърлих направо на 64 GB.
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

На мен пък 16GB са ми предостатъчни и на iPhone и на iPad. На телефона ми са предостатъчни тия 16 да си кача чалгията, да си прая селфита и да си ровя из фейсбука. Игрите са ми на iPad-а, но ако решиш че няма да ти стигнат 16 и не си финансово ограничен вземи си 32 в името, че занапред няма да можеш да го напълниш ;)
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Зависи от начина на ползване. Самата система заема известно място и при 16GB модела, остават да кажем 12GB свободни (но не помня колко точно празно място оставаше на "гол" току-що инсталиран телефон). После един свестен GPS софтуер, с карта за Европа заема около 2-2.5GB. Като добавиш и малко снимки, някое клипче (да речем 1-2GB средно) и пак толкова музика, някое и друго приложение и за филми реално няма никакво място, а 16-те ГБ се напълват и постоянно не стига място. Затова и аз както казва колегата по-горе, като ми дойде време да сменям телефона, си взех 4S направо с 64GB (и затова и пропуснах 5 и 5S, че е "дебело" да сменя човек 64GB ;) ). В последствие като гледам как го ползвам - виждам, че 32GB ще ми стигат, но ще ги пълня до горе (горе-долу между 30 и 40GB ползвам средно) и затова смятам, че вече ще взимам 64GB и за по-нататък, като тръгна да си купувам iPhone 6 да кажем. С голям компромис бих си взел 32GB, но в никой случай - 16GB. От друга страна на жена ми на телефона, 16GB й стигат без проблем (без GPS, със съвсем малко снимки и музика и няколко дребни игрички). И от 3-та страна, на децата iPad-а с 64GB за игри, се пълни сериозно (то една по-яка игра е да кажем 1.5GB). Всичко е "според зависи"... но аз не бих си взел 16GB. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
thinkdifferent

Мнение от thinkdifferent »

На мен 16 са ми добре, предполагам и на теб ще са ти добре. Обаче ако не ти е до финанси- бих препоръчал 32GB. :)
''Think Different!''
''Stay hungry, stay foolish.''- Steve Jobs
iPhone 3Gs (iOS 4.2.1) > iPhone 4 (iOS 7.1.2)
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

На мен за iPhone са ми достатъчни 16GB. Купувал съм и 32GB (3GS навремето), но така и не можах да го напълня.
За нормална употреба би трябвало да ти стигат 16GB. Но ако ще го пълниш с навигации, видеота и музики до дупка...е друг въпроса (нищо че напоследък дори и музиката се слуша онлайн).
От друга страна за iPad - силно препоръчително е да е с от 32GB памет нагоре.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Torev

Мнение от Torev »

Още от 4-ката карам само на 32 гб, с GPS за европа, около 2000 + снимки и клипове, музика и някоя друга игра и програма имам 12 gb свободни.
Верига магазини MLgroup - всички услуги за вашето устройство
Контакти:

София, Студентски град, ул. акад. Николай Стоянов 1 (срещу студентска поликлиника) 0895 94 72 40, - viber локация - натиснете тук

София, ул. Иван Вазов 2 , до Театър Иван Вазов 0895 94 72 40 локация - натиснете тук
nzb

Мнение от nzb »

Много Ви благодаря за отговорите! Мисля да се ориентирам към 16 гигабайтовата версия... дано не съжалявам. :)
Аватар
aserrr

Мнение от aserrr »

Няма да съжаляваш .......при нормална употреба 16gb стигат. :)
iPhone 4 16GB iOS 7.1.2 ФЗ Mtel
iPhone 5 16GB iOS 8.1 ФЗ Mtel
Публикувай отговор