Колко МВ на ден ?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
pdm101

Колко МВ на ден ?

Мнение от pdm101 »

Здравейте на всички, имам един навярно смешен въпрос за повечето от вас :) Имам iPhone 4 и се чудя как мога разбера колко МВ изразходвам в момента на ден. На работа и в нас съм с Wi-Fi, което означава че почти през целия ден имам Интернет. Искам да знам това за да предценя към какъв план на Ментел мога да се включа евентуално. Става въпрос главно за онлайн радио, VIBER, Facebook, Skype. Според вас след изтичане на включените мегабайти към плана(примерно 520) при скорост за пренос на данни до 64 Kbps, какво може да се прави? Благодаря предварително :))
Аватар
kiko_96

Re: Колко МВ на ден ?

Мнение от kiko_96 »

За MB не знам колко ще ти трябват, но на 64 kbps си върви всичко, в Safari е горе-долу добре, но във Facebook е ужасно бавно ! :)
"Stay Hungry, Stay Foolish"
Steve Jobs
pdm101

Мнение от pdm101 »

Мерси на kiko_96. Ако някой друг има наблюдения, моля да сподели.
pdm101

Мнение от pdm101 »

Не знам защо, но много малко хора са склонни да споделят опит и знания. Това явно е някакъв синдром на тези ширини на гледащия и присмиващ се човек от страни:( Все пак се надявам на още мнения от добри хора
blackadder

Мнение от blackadder »

За вчера имам около 64 MB. Цял ден включен skype + няколко изпратени/получени снимки, преглеждания на пощи, малко Tapatalk и 2-3 съобщения през Viber.
Месечното ми потребление е около 1.5 GB, като 90% от времето е нет през оператора.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Аз пък също съм с рутер в нас и на работа, съответно на 3G съм по-рядко. 1GB ми стига от всякъде. Днес примерно сутринта занулих и цял ден пътувах и съм ползвал ФБ и други приложения - 30мб изхабени. Предполагам че тези 500 ще са ти достатъчни, пък и да свършат радиото си работи и с минималната скорост при добър обхват.
iPhone 6+
pdm101

Мнение от pdm101 »

Много благодаря момчета за споделеният опит. Когато направя един месец с новият план, ще пиша за какво стигат 520 МВ
Clio172

Мнение от Clio172 »

След като го ограничат нета на Мтел става пълна мъка, едвам се отварят сайтовете
batkotivalio

Мнение от batkotivalio »

И аз съм за 512, но все пак от теб си зависи за какво ще го ползваш. на мен ми стигат предоволно 512, но падне ли скоростта - нищо не става, много е зле...
Последно промяна от batkotivalio на 24 Дек 2012, 20:33, променено общо 1 път.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Аз съм на 750МБ на пълна скорост (след туй - евентуално неограничен на намалена скорост на РибаСом) от няколко години и също имам ВиФи и в работата, и в къщи. Реално едва успявам да стигна до 100-ина МБ на месец на мобилния нет, а обикновено съм по-малко. Единствено през лятото като съм по морето успявам да ги докарам до към 250-300МБ да кажем с около 2 седмици само на мобилен нет. На жена ми съм пуснал суперминимален неограничен с (доколкото се сещам) 60-ина МБ на пълна скорост (пак с останалото неограничено на намалена скорост) и като гледам и тях не успява да изхарчи (ползва се реално само за Viber и Voxer). Така че - дори не знам на намалена скорост как е. Зависи човек как го ползва. 512МБ са предостатъчно за нормално ползване - т.е. без гледане на клипове от Интернет; без зареждане на големи приложения; без синхринизация на снимки/клипове; без даунлоудване на големи неща. Само за поща, браузване в нета, Viber/Voxer/Skype/и т.н. и малко радио... са предостатъчни, когато човек през останалото време и за по-големите неща си е на ВиФи. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
badxboy

Мобилен интернет 2013 избор ?

Мнение от badxboy »

Здравейте. Замислям се за мобилен интернет, който да го ползвам повече в София. Гледам предложенията на глобул, мтел и вивател и немога да реша.Повечето оператори предлагат някакви 100-150 мб на максимална скорост и след това пада на 64кб ? Това ми се струва адски малко, пък и тези 100мб едва ли ще ми отнеме много време да ги изразходвам.Търсих мнения по въпроса, но масово са стари и незнам сега какво е положението.
Към кой оператор ще ме насочите ?
stefo?

Мнение от stefo? »

Аз съм на Мтел само за тях мога да говоря... http://www.mtel.bg/mobilen-internet-za-smartfon мисля че surf M е добре за фб, whatsapp, instagram, wikipedia (примерно ако си ученик и правите тест :д), safari, мен ми върши работа, добре е.
iPhone 4S 16GB mtel..
Публикувай отговор