Проблем с дебитна карта в AppStore

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
DEMON BOY 13
Обратна връзка:

Проблем с дебитна карта в AppStore

Мнение от DEMON BOY 13 »

Здравейте,преди 2 дена регистрирах една дебитна карта MasterCard в AppStore.
В картата бяха вкарани малко пари (10лв максимум).Странно обаче си взех приложения за около 15тина лева.
Днес обаче се опитах да изтегля едно безплатно приложение и ми изписа следното:
"There is a billing problem with a previous purchase.Please update your payment method."
Въведох си на ново паролата и след това ми изписа:
"Your payment method was declined.Please enter another payment method."
Благодаря предварително ! :)
https://www.facebook.com/applebgnews
iPhone 3GS 16GB, iOS 6.1.6
iPhone 4S 16GB,iOS 7.0.4
iPhone 5 16GB, iOS 7.0.4
iPhone 5S 16GB, iOS 8.0.2
iPhone 6 64GB, iOS 8.4
iPhone 6 Plus 128GB, iOS 9 beta
iPhone 6S 128GB, iOS 10.0.1
iPhone 7 128GB, iOS 10.3.2
Аватар
MtMCooLBG

Re: Проблем с дебитна карта в AppStore

Мнение от MtMCooLBG »

Tова се получава, защото си направил покупки за стойност която не е налична в картата ти - в твоя случай ти си имал 10лв в картата, а си купил приложения за 15лв.

За да оправиш проблема, трябва да си заредиш каратата с още парички, и при ъпдейт на акаунта ти при следващото теглене на някое приложение, ще ти дръпне дължимата сума и ще ти се оправи акаунта.

Това на мене до сега 2 пъти ми се е случвало и малко странно о шашкащо, но като си отворих историята на плащанията през iTunes, пишеше че дължа еди колко пари и не ти позволяват да теглиш приложения докато не ги изплатиш.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
DEMON BOY 13
Обратна връзка:

Мнение от DEMON BOY 13 »

Благодаря ти много ! :)
https://www.facebook.com/applebgnews
iPhone 3GS 16GB, iOS 6.1.6
iPhone 4S 16GB,iOS 7.0.4
iPhone 5 16GB, iOS 7.0.4
iPhone 5S 16GB, iOS 8.0.2
iPhone 6 64GB, iOS 8.4
iPhone 6 Plus 128GB, iOS 9 beta
iPhone 6S 128GB, iOS 10.0.1
iPhone 7 128GB, iOS 10.3.2
operator

Мнение от operator »

Здравейте!
На мен ми се случи с карта, която според извлечението на банката има около 12 лева налични. След направена детайлна справка се оказа, че AppStore в рамките на един месец е блокирал няколко различни суми от картата за проверка. И аз не зная защо, но така ми се е изчерпал кредита и сега според банката трябва, някакси да накарам AppStore да ги освободят или да чакам 30+ дни за автоматично освобождаване. Все съм виждал проверки на карти, но няколко пъти за месец...
Anbuch

Мнение от Anbuch »

Аз пък направих едно плащане в app store преди около месец , за 6€ с дебитна карта на iBank visa electron и всичко мина ок тогава. Сега обаче не ми приема картата изобщо ,а в нея и преди и сега си е имало достатъчно пари. Единственото нещо което съм променял през този месец беше ,че минах от win XP 32bit на win 7 64bit на компа
Някой идеи нещо.....?
bobbydigital

Мнение от bobbydigital »

Човек веднъж да реши да си купи нещо и то няма да стане :D Та така, проблемът е следния: реших да си купя едно приложение от АппСторе. Имам 2 карти на Дск. В едната имаше 5 лева, викам си тъкмо да ги изхарча. Цъкнах си на акаунта, въведох метод на плащане Виза. Въведох номера на картата, кога изтича и три-цифрения код. Цъкам "доне" и ми дава грешка "Your payment was declined. Please enter valid payment method information. Да не е заради "Billing address", някакво несъвпадение? Влязох в Дск Директ да си видя сметките, -4лв. Четох, че ти взимали някви 2 долара като си регистрираш карта и после ги връщат като си купиш нещо, пробвах с едно безплатно приложение, но пак ми дава да си коригирам данните на картата... Как да го оправя това нещо? Става въпрос за Айпод тъч 4г, джейлнат е, ако има значение. Някой да има идея? Вече имам 34ст. в картата и май затова не ми я приема? Кога ще ми върнат 4те лева?
Sovar

Мнение от Sovar »

Може ли с дебитни??? При мен ми иска само кредитна?!
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Може ако е Visa Electron. Дебитна тип Maestro не става. Самата карта трябва да поддържа електронно разплащане. Такова има единствено от дебитните Visa Electron.
iPhone 6+
Sovar

Мнение от Sovar »

Ясно, благодаря :S
operator

Мнение от operator »

bobbydigital написа:... Четох, че ти взимали някви 2 долара като си регистрираш карта и после ги връщат като си купиш нещо, пробвах с едно безплатно приложение, но пак ми дава да си коригирам данните на картата... Как да го оправя това нещо? Става въпрос за Айпод тъч 4г, джейлнат е, ако има значение. Някой да има идея? Вече имам 34ст. в картата и май затова не ми я приема? Кога ще ми върнат 4те лева?
Бяха ме изнервили тотално с техните взeмания. Така ми блокираха всички налични пари в картата и нито разговори с банката, нито съобщения до itunes решиха проблема. Отидох и си внесох 10 лв. за да ми отблокират App Store заради ъпдейтите. На 30 ден парите бяха отблокирани, но аз си jail-нах телефона и вече ще купя нещо само в краен случай! Така и не разбрах защо без да съм сменял региона или да съм ресторвал телефона, ми блокираха парите. И заради някакви си 0.79€ неплатени, аз не можех да правя ъпдейт и да тегля безплатни приложения.
Последно промяна от operator на 12 Сеп 2012, 14:34, променено общо 1 път.
balinov

Мнение от balinov »

Здравейте, имам следния проблем при опит за регистрация на картата ме отхвърля и излиза Your payment was declined. Please enter valid payment method information , картата е Visa Electron и има налични пари в нея, активирана е и опцията за електронно разплащане не разбирам какъв е проблема и защо не я приема
gosho_

Мнение от gosho_ »

И аз имам един вапрос:

От къде мога да видя, колко пари съм изхарчил в appstore, че нещо не ми е ясно. Мерси предварително :)
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

balinov написа:Здравейте, имам следния проблем при опит за регистрация на картата ме отхвърля и излиза Your payment was declined. Please enter valid payment method information , картата е Visa Electron и има налични пари в нея, активирана е и опцията за електронно разплащане не разбирам какъв е проблема и защо не я приема
Нещо не правиш както трябва, пробвай процедурата пак.
gosho_ написа:И аз имам един вапрос:

От къде мога да видя, колко пари съм изхарчил в appstore, че нещо не ми е ясно. Мерси предварително :)
Най-добре в интернет банкирането си виж извлечението. И там вече ще видиш реално кога и по колко са ти дърпали.
iPhone 6+
Аватар
Zaikoff

Мнение от Zaikoff »

И аз имам същия проблем, този текст и на мен ми го изписва, ама не мога да разбера защо? Имах 3ГС, и от там си смених региона на САЩ, защото бях там. След това си купих iphone 4 и използвах същия Ейпъл акаунт, както при 3ГС-то и сега като съм в България реших да си сменя региона на България пак. Обаче греда, доколкото разбрах като си използвал Акаунта на различни девайси иска да си потвърдя информацията, ,както и когато сменяш акаунт ти иска да потвърдиш метода на плащане. Добре, ама сега като смених номера на картата в България ми изписва това, както на по-горните постове. В картата нямам пари, но въпреки това би трябвало да става след като не искам да купувам нищо. Помислих си заради парите да не е и използвах на брат ми картата, но пак изписва същотото.... Как да оправя тоя проблем, защото не мога да сменя региона и да си оправя акаунта? Мерси много
Vladko

Мнение от Vladko »

Здравейте и аз имам същия проблем със Visa-ta вкарвам номера,вкарвам секюрити кода,дата година и не става.
Your payment was declined. Please enter valid payment method information

Ако някой е успял да го оправи нека сподели как :)

Благодаря
ICHIBAN

Мнение от ICHIBAN »

Нека някой да поясни,понеже и на мене ми изписва същото като на колегата от горния пост,и аз съм с VISA Electron и имам предостатъчно пари вътре.Искам да си купя някои приложения ама не става нещо.Не мога да си джейлна ipad-a понеже съм с последния ios.
fuji

Мнение от fuji »

Привет на всички!За да не пускам друга тема,да питам тук.От няколко дни имам проблем с акаунта в сторе.Не мога да ъпдейтна или да инсталирам нещо.Изписва ми,че акаунта ми не е за българския сторе и трябва да се включа в американския.С американска регистрация съм.Как да се включа в американския?Благодаря предварително!
Iphone SE Ipad Mini
victor11

Мнение от victor11 »

App Store->Featured->скролваш най-отдолу и чукваш върху Apple ID-то си->избираш LogOut. След това избираш Sign In->Use existing Apple ID->въвеждаш американския акаунт и ще те прехвърли към съответния магазин.
fuji

Мнение от fuji »

Victor11 да си жив и здрав ти и цялото семейство!Благодаря ти! =)) Добре че ги има тези форуми.Още веднъж ти благодаря.
Iphone SE Ipad Mini
firesing

Мнение от firesing »

Някой би ли ми обяснил каква е разликата между амеириканския аккаунт и българския ? и дали мога да си регистрирам американски с бг виза ?
Choev

iTunes не иска да ми регистрира визата

Мнение от Choev »

Опитах всичко писах кодовете по картата всичко,но отдолу има един пеймент код на който незнам какво трябва да се въведе.
xpuls

Мнение от xpuls »

Здравейте,
при опит да си ъпдейтна приложение ми излиза "There is a biling problem with a previous purchase. Please update your payment method". Странното е, че в банкирането виждам, че имам достатъчно пари във Виза-та, но на мейла нямам извлечение за покупката, което стандартно се получава за всяко платено и закупено приложение.
Възможно ли е проблема да се е появил от опита ми да променя от settings->itunes & appstore -> country/region от bg на us или по-скоро данните от банкирането не са коректни? Ако е това като внеса пари по сметката автоматично ли става разблокирането на акаунта?
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Чета мненията на повечето от вас и стигам до извода, че повечето сте намерили някаква карта с по 5-10лв, опитвате се да ги изхарчите до стотинка (а не се досещате, че може и банката да ви блокира част от нея сума като такава, нужна за обслужването на такса поддръжка на картата), или да "набутате" Apple и да купите повече приложения преди да са се усетили. И после - започват писъците.

За да нямате проблеми следвайте следната логика:
1. Живеете в България
2. Щом живеете в България, е редно да си регистрирате акаунт в българския appstore
3. Щом сте си регистрирали акаунт в бг апстора значи ще можете да го ползвате с бг кредитна/дебитна карта (силно препоръчително е тя да е виза или виза електрон).
4. Щом живеете в България, и сте си регистрирали акаунт в бг апстора с бг кредитна/дебитна карта следва, че най-вероятно сте имали намерението да си купувате приложения. А това не става с 5 или 10лв. Редно е да си въведете данните на карта с нормална налична сума от порядъка на 100лв+.
5. Ако живеете в България, но не ви се плаща за софтуер и сте луди фенове на джейлбрейка - не четете горните точки, а си регистрирайте акаунт в аппстор с "none" опция за метод за плащане.

Досега никога не съм имал проблеми с AppStore (от 2009та до ден днешен). Дори са ми връщали пари за погрешно закупено приложение.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
balinov

Мнение от balinov »

Картата е от значение, преди се опитвах да се регистрирам с карта на Булбанк и ми даваше грешка, сега с карта на Procredit bank нямам никакви проблеми
NeRoX

Мнение от NeRoX »

Аз пък свалих днес Asphalt 8 за 0.89E и банковото ми плащане към App Store ми струваше 3.88?! DSK Visa Electron
iPhone 5 Black 16GB 7.1.2
Публикувай отговор