Интернет от компютъра през iphone към лаптоп?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
HaeMHuK
Обратна връзка:

Интернет от компютъра през iphone към лаптоп?

Мнение от HaeMHuK »

Искам да попитам има ли начин настолен компютър с интернет който влиза директно в него, с кабела да свържа iphone 3G ,и по някакъв начин Wifi да мога да го хвана на лаптопа

Компютъра е с ОС WinXP 64bit нямам рутер или подобни устройства
Аватар
MtMCooLBG

Re: Интернет от компютъра през iphone към лаптоп?

Мнение от MtMCooLBG »

По принцип има начин да си пуснеш интернет през USB кабела към телефона, както и има начин да си споделиш интернета от телефона с компютъра.

Работата е там, че това което искаш ти, го няма директно направено.
Идеята ми е, ако ти се занимава, прочети тази тема: HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)

До колкото разбирам от прочетеното, се прави така, че вместо интернета през EDGE, телефона получава този през USB, който се представя като EDGE.
Можеш да пробваш, на твоя отговорност, да изпълниш ръководството и след това да се опиташ да споделиш EDGE интернета (който ако не се лъжа ще бъде реално от USB-то) през Wi-Fi, с програмка като MyWi.

Нямам идея дали това ще проработи, но просто предполагам, че има малък шанс.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
azey

Мнение от azey »

Пич ,не си разбрал правилно той не иска от АйДървото да метне мобилния нет към компа или нет от компа към тела ,а иска да певърне АЙпъна в рутер. :) :) :-t B-)
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Да, това го разбрах, просто понеже за момента мисля, че няма директен начин това да стане, може да си го направи сам по този начин.

Все пак един рутер какво прави? Приема интернет от някаде и го прехвърля другаде нали така.
Това което съм му написал е как да приеме нет и как да го прехвърли. Като го направи едновременно, какво се получава? - Рутерче. :)
Като съм споменал, че не съм на 100% сигурен дали ще работи, но защо да не пробва.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Публикувай отговор