Проблем с качването на Електронни книги
Проблем с качването на Електронни книги
Не мога да си кача книгата в bookreader пробвах със създаване на My network pleaces с wi-fi, но не става. Свалих си и Stanza и при нея не мога да я кача, конвертирах книгата в epub формат с програмата за уиндоус от станца и после се опитах да я сложа с ifunbox по описания начин в поста за Stanza във форума - не става и не става. Същото пробвах и с bookreader в .тхт формат, но и там не ще. Някакви идеи, че започвам да се изнервям......
Re: Електронни книги -ПОМОЩ
Просто:
1. в iTunes->Applications->отдолу имаш Stanza-цъкни там и замъкни с мишката epub файла в дясното поле и си готов.
2. с ifunbox мястото за слагане на файла (epub) е
/private/var/mobile/Application/XXXXXXX-XXXX-XXXX.../Documents/
3. отваряш едновременно Stanza на компютъра и телефона. Включваш двете в една и съща WiFi мрежа. На компютъра шерваш отворения ( !!! отворените ) epub-и от телефона си го get-ваш.
1. в iTunes->Applications->отдолу имаш Stanza-цъкни там и замъкни с мишката epub файла в дясното поле и си готов.
2. с ifunbox мястото за слагане на файла (epub) е
/private/var/mobile/Application/XXXXXXX-XXXX-XXXX.../Documents/
3. отваряш едновременно Stanza на компютъра и телефона. Включваш двете в една и съща WiFi мрежа. На компютъра шерваш отворения ( !!! отворените ) epub-и от телефона си го get-ваш.
iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Пробвал съм и трите начина и нито един от тях не става при мен.
1. На айтун като цъкна на App и се появяват приложенията които съм свалил. От долу на страницата няма нищо, нито дясно поле както казваш и както го има показано в хелпа на станца. Така, че не мога да завлека и да пусна файла никъде. С айтун 10.1 съм.
2. С ifunbox съм слагал epub файла в директорията както си я описал, но на станца нищо не се появява. Пробвал съм да я слагам и в други папки на станца дано да стане, но не се получава нищо.
3. Този метод го пробвах на Bookreader и отново нищо постоянно ми дава някакви съобщения и връзката не се осъществява. Предварително съм направил добавяне на нетуърк плейс с IP адреса на телефона, който обаче незнам защо се променя - завчера имаше 101 в него, а вчера беше се променил на 100. За станца този начин не съм го пробвал защото не знаех че го има, но за мен е най-сложния и предпочитам предните два начина. Моля за идеи.
1. На айтун като цъкна на App и се появяват приложенията които съм свалил. От долу на страницата няма нищо, нито дясно поле както казваш и както го има показано в хелпа на станца. Така, че не мога да завлека и да пусна файла никъде. С айтун 10.1 съм.
2. С ifunbox съм слагал epub файла в директорията както си я описал, но на станца нищо не се появява. Пробвал съм да я слагам и в други папки на станца дано да стане, но не се получава нищо.
3. Този метод го пробвах на Bookreader и отново нищо постоянно ми дава някакви съобщения и връзката не се осъществява. Предварително съм направил добавяне на нетуърк плейс с IP адреса на телефона, който обаче незнам защо се променя - завчера имаше 101 в него, а вчера беше се променил на 100. За станца този начин не съм го пробвал защото не знаех че го има, но за мен е най-сложния и предпочитам предните два начина. Моля за идеи.
Пробвай в друг формат TXT,HTML,PDF..
Като слагаш файлове през iFunbox, после им оправяй правата за да ги виждаш и отваряш.
Таба за App е този в раздела на телефона ти. Демек цъкаш на телефона в iTunes, и вътре в него на App.
П.П
Защо не пробваш с iBooks? Default форматите на приложението, както и всички книги в Book Store са .epub
Таба за App е този в раздела на телефона ти. Демек цъкаш на телефона в iTunes, и вътре в него на App.
П.П
Защо не пробваш с iBooks? Default форматите на приложението, както и всички книги в Book Store са .epub
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
права не се ли задават само за кракнати приложения? станца е безплатна. и как да задам тези права?
Най-после успях да си кача една книга тхт формат на Bookreader чрез WiFi, ама после като се опитах да кача още една и не става пак все пише че има някаква грешка при копирането, а пък със Станца се опитвам да кача epub и с други формати опитвах (с айфънбокс)и започва да качва но почти веднага се появява червена удивителна на телефона на downloads и пише, че файла е с непознат формат. (при условие, че качвам все поддържани формати). Направо не знам как да ги подкарам тези книги най-сетне.
- Иван Шопов
- Обратна връзка:
И при мен се появява удивителната при epub формат, както и при txt формат в Stanzaq Преименуването на файла (заради многото чертички и запетайки) не помага. През iTunes "влаченето" с мишката до app е безполезно. Идеи?
Има специални хора на този свят. Не сме го искали, но сме се родили такива!
Iphone 5 16Gb, iOS7
Iphone 4 32Gb, 4.2.1 Custom, Jailbroken
Iphone 5 16Gb, iOS7
Iphone 4 32Gb, 4.2.1 Custom, Jailbroken
Пробвай един от тези варианти:
1. Да го качиш в iBooks, да видиш дали го чете.
2. Да го отвориш с десктоп версията на Stanza за компютър и евентуално да го презапишеш пак в ePub формат.
3. Да опиташ същото с Calibre.
1. Да го качиш в iBooks, да видиш дали го чете.
2. Да го отвориш с десктоп версията на Stanza за компютър и евентуално да го презапишеш пак в ePub формат.
3. Да опиташ същото с Calibre.
Благодаря Виктор 11 със Калибре най-после успях да кача книга във Станца. Първо я конвертирах в epub формат и после с айфънбокс в папката документс я сложих и се зареди. (явно конвертора на Станца не работи добре при мен). Но после пробвах и с друга книга и нея я качи, но се появиха нечетими символи вместо текст. Пробвах да конвертирам и в pdf формат и пак текста не се чете. Какво мога да направя в случая?
П.С. С bookreader успях да кача книги през WiFi, но връзката с компютъра непрекъснато се разпада и става трудно, бавно и изнервящо. Вероятно интернета ми е бавен.
П.С. С bookreader успях да кача книги през WiFi, но връзката с компютъра непрекъснато се разпада и става трудно, бавно и изнервящо. Вероятно интернета ми е бавен.