iPhone 3GS 16GB black - проблем с МТелски нет

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
muiiio
Обратна връзка:

iPhone 3GS 16GB black - проблем с МТелски нет

Мнение от muiiio »

Привет!

Първо кратко инфо:
Поръчах си iPhone 3GS 16GB отключен, от Globul. Доставиха ми го заключен. Върнах го и казах, че искам отключен. След време ми върнаха същия апарат и казаха, че до 48 часа мога да сложа карта на МТел и да ъпдейтна през iTunes, което ще го отключи. Така и стана.

Всичко добре, но след като въведох данните за МТелски нет, Safari ми твърди, че нямам връзка с нета (и Mail не се свързва с Gmail).
Settings > General > Network > Cellular Data Network > APN: inet-gprs.mtel.bg <-- това съм въвел, както ми казаха от *88.

Дори рестартирах след това. Safari продължава да не се свързва с МТелския нет. Въпросът ми е дали не пропускам нещо? 3G ми е изключен. Username/Password не са нужни за МТел. Да не е проблем със самия апарат? Или пък да съм го ъпдейтнал преди системата на Globul да го е отключила "съвсем" (ако има такова понятие)?

Мерси!
i have a 6th sense of humor
victor11

Re: iPhone 3GS 16GB black - проблем с МТелски нет

Мнение от victor11 »

Пробва ли Settings>General>Reset>Reset Network Settings?
Аватар
muiiio
Обратна връзка:

Мнение от muiiio »

Да, опитах и това. След това излязох от Settings, после пак влязох и пак въведох съответното APN. И пак нищо... Много ще ме е яд ако е повреден - вероятно няма да го заменят, а ще го "ремонтират". А и да го заменят, отново ще трябва да чакам. Като се прибера ще опитам и с Глобулска карта, и пак ще пробвам ъпдейт...

Ама мрън!
Аватар
muiiio
Обратна връзка:

Мнение от muiiio »

В друга тема тук във форума видях, че когато се ъпдейтва телефонът, препоръчвате да не се прави Backup.

Аз първо си направих Backup на стария iPhone първо поколение, като синхронизирах контактите си с Windows Contacts (Win7). След това ъпдейтнах новия iPhone 3GS през iTunes с картата на МТел, което я отключи, но когато iTunes ме попита дали искам да ползвам бекъпа от предния телефон, аз казах ДА. Дали не е там проблемът?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Направи си RESTORE и след това дай Set Us New в iTunes
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

APN за да ползваш интернета на мтел не е нужен вече. Работи и без тази настройка. Ако желаеш може да си инсталираш профила за мтел от следната тема:

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 17&t=13915
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
muiiio
Обратна връзка:

Мнение от muiiio »

Направих му нов чист ъпдейт и тръгна като слънце :)
Аватар
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

Здравейте..доста теми изчетох за мобилния интернет ,но точно това което ме интересува не го намерих..даже се чудя дали му е и мястото да питам тука..но ще попитам все пак.
Аз съм на мтел и сега засичам колко трафик ще направя за месец долу горе..понеже направих спецаилен абонамент за интернет,но ми се струва доста бързо трупа.Та въпросчето ми е доста просто даже може и тъпо..винаги съм се питал ..колко трафик прави пощата ми когато си прави ъпдейт,понеже съм я сложил на всеки час да се ъпдейтва.И дали няма да ми се трупа само от ъпдейт на пощата някакъв неприятен трафик..и ако знае някой също...дали брояча за трафика на телефона е реален..
Да уточна ,че става дума за 16GS джейлнат...
И който изпозлва нета през айфона редовно ,ако може да ми каже едно нормално сърфиране в отваряне на страници какво трупа..
Благодаря!
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Самото проверяване на пощата трупа нищожно количество трафик. Вече зависи колко е голямо писмото(писмата). Mоже да си "хапне" повечко, особенно ако има снимки прикачени.

За мене едно нормално сърфиране е изчитането на новините от този форум и google reader.
Тука зависи в какви сайтове влизаш. Цъкането в написаните горе ми хаби не повече от 2-3MB за около 10-15мин.

Бе да ти кажа всичко е много относително. Мисля че най-добре сам да си прецениш.
Сайтове като другия форум избягвам да преглеждам през мобилния нет, понеже са прекалено тежки и за прочитането на десетина поста в 2-3 теми лапат около 7-8MB

Ако искаш да пестиш трафик при сърфиране, можеш да използваш Opera вместо Safari. .
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Стана ми интересно, та реших да хвърля едно око на трафика при мен! Оказа се, че за 15 минути висене и ровене в нета ( преглед на новите неща в два сайта + новините тук, в форума + това, което пиша в момента) отидоха точно 2МБ ! :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

Аз влизам най-често в новините и в сайтове на интернет магазини.Май наистина е относително,но сега ще искарам със сафарито а на края на сметката ми ще си сложа операта и ще опитам с нея.Но поне за пощата да не я мисля,че ми трупа:)
Благодаря все пак за коментарите
А иначе си мислех,като телефон,айфона би трябвало да прави минимален трафик
Благодаря и успех!
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
krisi_boi4eva

Мнение от krisi_boi4eva »

Аз също имах същият проблем и си свалих Boss prefs от cydia и си го спрях сама без проблем сега сметката ми драстично намаля ;;)
Аватар
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

Проблема не е да си спра интернета,понеже ако го спра от bos pref няма да може да ми се ъпдейтва пощата,а щом не може да се ъпдейтва смисъла се губи ;)така че,както казаха по-горе ,всичко е относително и е въпрос на засичане и намиране на леки програмки:)
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
Публикувай отговор