Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Apple обявиха международна кампания, която ще подменя зарядни устройства и USB адаптери, произведени от непотвърдени външни компании. В края на миналия месец излезе информация, че жена е била ударена от ток. Тя е почина, след като отговорила на обаждане, докато мобилният й телефон се зареждал. Устройството не е било производство на Apple. От компанията предупредиха жителите на Китай да използват само оригинални зарядни устройства. Много от потребителите, които използват iPhone, прибягват към зарядни от други производители, тъй като те са на по-ниска цена.
От Apple не потвърдиха, че действията им са породени точно от този инцидент, но наблегнаха, че „някои зарядни, които са произведени от външни компании, не са проектирани коректно, което може да доведе до инциденти.“
Кампанията на Apple ще започне на 16.08 и ще продължи до 18.10.
mitku написа:Най-вероятно просто става в официалните нагъзини на Епъл... а в България няма такъв. Реално България не присъства на "световната" карта на Епъл.
Айде бе!? Я да я видим тая карта! Глобул , Ментел и Криейтив център са си баш официални, че чак и официален телефон безплатен имаме за айтунс стора!
Питайте в Криейтив център за тази кампания.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Когато във Settings>General>Internation>Language свсем случайнно се появи Български !
Ще говорите за Официален вносител
Тва пък няма ама нищо общо с официален вносител и сервиз. Колко са езиците в сетингс и в колко държави излиза официално айфона, плюс тов айфон не е единствения продукт на епъл. Сполай
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Когато във Settings>General>Internation>Language свсем случайнно се появи Български !
Ще говорите за Официален вносител
Тва пък няма ама нищо общо с официален вносител и сервиз. Колко са езиците в сетингс и в колко държави излиза официално айфона, плюс тов айфон не е единствения продукт на епъл. Сполай
Знайковци има в криейтив център , да! В стария им офис им бяха закачени свидетелствата на стените . В новия още не съм ходил.
гого като съм заблуден, кажи как ми смениха клавиатурата на белия макбук , който беше купуван от америка, безплатно защото е в гаранция? как смениха микрофона на 3гс-а на жена ми , който е от дубай? как ми ремонтираха макбука последния, който имаше само заводска гаранция внесен от америка? Аз на това му викам официален сервиз! Вносител са пак те но има и разни други които се водят оторизиран риселър, но пак сервиза им е криейтив център! Сполай
Гледат по IMEI и ако е за Европа - го сменят или ремонтират без пари, разбира се, ако е в гаранция! Не е важно от къде е купен продукта - дали от Щатите, дали от Дубай...важното е какво ще покаже по IMEI! Ако там пише, че е предназначен за държава извън Европейския Съюз - ще ти го ремонтират на куково лято! Лично съм пробвал и то не един път! Обади се и ги питай!
DanteIX написа:Знайковци има в криeйтив център , да! В стария им офис им бяха закачени свидетелствата на стените . В новия още не съм ходил.
гого като съм заблуден, кажи как ми смениха клавиатурата на белия макбук , който беше купуван от америка, безплатно защото е в гаранция? как смениха микрофона на 3гс-а на жена ми , който е от дубай? как ми ремонтираха макбука последния, който имаше само заводска гаранция внесен от америка? Аз на това му викам официален сервиз! Вносител са пак те но има и разни други които се водят оторизиран риселър, но пак сервиза им е криейтив център! Сполай
на мeн ми oтказаха да ми сменят 5-цата(купуван от дубай и c нepaбoтещ Power Button), защото не са Apple store и oбcлжвт caмo EU....Аз на това мне у викам официален сервиз....
gogo68 написа:Гледат по IMEI и ако е за Европа - го сменят или ремонтират без пари, разбира се, ако е в гаранция! Не е важно от къде е купен продукта - дали от Щатите, дали от Дубай...важното е какво ще покаже по IMEI! Ако там пише, че е предназначен за държава извън Европейския Съюз - ще ти го ремонтират на куково лято! Лично съм пробвал и то не един път! Обади се и ги питай!
тoчно така, aз имам нов iphone 5 но сменен не от Creative Center, a в Дубай от където е купен
Creative Center са пълна загуба на време!!!Имах проблем с power бутона на 5 -цата,но отказаха да ми уважат гаранцията заради две драскотинки по ЛАЙСНАТА на черния модел??!!!При политика за замяна без право на ремонт мисля че е недопустимо - искаха ми 653лв ако искам да го сменя.Та бутона бе поправен срещу 40лв в сервиз и работи без проблеми.Наскоро взех бял от Глобул,на него пък дефект даде Home бутона,хората ми го замениха за 2 дни,при положение,че от изпускане подбих предния панел отгоре.Ясно е че няма сравнение между двете фирми,но тук става въпрос за продукт с марка Apple!Така че ако телефона ви не е в перфектно козметично състояние дори и да изгори процесор не си губете времето с Creative Center.
iPhone 6s White FO iOS 9.2 iPhone 5 White FO iOS 7.1 (beta1) IPad 3 iOS 7.0.4 JB
IPad MINI i0S 7.0.4 JB
IPad MINI 2 ios 9.3.2
basssforever написа:Creative Center са пълна загуба на време!!!Имах проблем с power бутона на 5 -цата,но отказаха да ми уважат гаранцията заради две драскотинки по ЛАЙСНАТА на черния модел??!!!При политика за замяна без право на ремонт мисля че е недопустимо - искаха ми 653лв ако искам да го сменя.Та бутона бе поправен срещу 40лв в сервиз и работи без проблеми.Наскоро взех бял от Глобул,на него пък дефект даде Home бутона,хората ми го замениха за 2 дни,при положение,че от изпускане подбих предния панел отгоре.Ясно е че няма сравнение между двете фирми,но тук става въпрос за продукт с марка Apple!Така че ако телефона ви не е в перфектно козметично състояние дори и да изгори процесор не си губете времето с Creative Center.
Моят телефон беше сменен тук след точно 1 час. Телефона беше изпускан няколко пъти,имаше леки наранвания на лайсната но въпреки това гаранзията си важеше тъй като това е много добре познат проблем в 5-цата. Просто бутона спира да работи....
Моят телефон беше сменен тук след точно 1 час. Телефона беше изпускан няколко пъти,имаше леки наранвания на лайсната но въпреки това гаранзията си важеше тъй като това е много добре познат проблем в 5-цата. Просто бутона спира да работи....[/quote]
Да точно!!Проблема е познат но явно в България и Дубай нещата са различни
iPhone 6s White FO iOS 9.2 iPhone 5 White FO iOS 7.1 (beta1) IPad 3 iOS 7.0.4 JB
IPad MINI i0S 7.0.4 JB
IPad MINI 2 ios 9.3.2
Де да знам, може и да зависи, по чисто Български обичай, от настроенията на приемника в сервиза. Аз досега не съм ходил ядосан там и да съм се карал. Винаги любезно всичко ок.
За белия мак бук, се счупи панела вдясно под клавиатурата, фабричен дефект , добре познат на епъл. в криейтив приеха лаптопа, и след два дни ми го върнаха сменен с 6м гаранционна карта нова за клавиатурата и панела, кърпичка голяма за бърсане на монитор , скриин протектор за айпод тъч и нямаше грам проблем в процедурата.
На 3гс-а, който котката бутна , се беше разлепила спойката на микрофона. отидох казах как е станало, провериха заводската гаранция понеже се оказа, че телефона е дубайски. казаха ми че е изтекла заводската, казах ок, вие го оправете пък ще го мислим. Звъннаха ми и ми казаха 180лв за микрофон и труд, най-любезно се засмях и им казах да си затворят прозорците в сервиза , че са настинали и бълнуват. Казах им да си прегледат пак нещата. Звъннаха ми след половин час, и ми казаха че телефона е оправен, запоили са спойката и са сменили микрофона, с някакъв останал в сервиза все още работещ. Взеха ми 20лв за услугата, почерпих ги по едно кафе и така, телефона все още работи чудесно, вече батерията му почва да остарява, но всичко друго е пушка.
Макбука последния даде дефект в доковете на рамта, отидох провериха заводската гаранция понеже е американски, приеха го, звъннаха ми след един ден, казаха ми че това е фабричен дефект и след 20 дена ми донесоха чисто нов, запечатан, не пипан , че и безплатно ми прехвърлиха информацията от стария на новия.
Може би има значение как се държите с тях, и аз да бях , ако някой ми дойде и ми се държи все едно съм му длъжник или роб, много ясно че ще го пусна да се пързаля!
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
Добре де, защо философствате толкова? Всичко това са все съвсем различни случаи, които нямат НИЩО общо с от обсъжданият в темата. Конкретно като отидете с фалшиво зарядно в Криейтив Център и ви го сменят с истинско - тогава пишете.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
mitku написа:Добре де, защо философствате толкова? Всичко това са все съвсем различни случаи, които нямат НИЩО общо с от обсъжданият в темата. Конкретно като отидете с фалшиво зарядно в Криейтив Център и ви го сменят с истинско - тогава пишете.
Ми който е с ментак да пробва , аз такова животно нямам. Просто казах къде е мястото за България
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi