"Октопад" - първият работещ прототип на български таблет
"Октопад" - първият работещ прототип на български таблет
вече може и ние да се гордеем със създаден БГ-таблет !
http://vbox7.com/play:de6187f57f&r=emb
http://vbox7.com/play:de6187f57f&r=emb
Re: "Октопад" - първият работещ прототип на български таблет
Все едно гледам таблета на Фред Флинстоун
знаеш ли кое е най-хубавото че не е реплика на вече създаден таблет, хората са се потрудили да напрявят нещо, недей да потъпкваш създаденото.
Не гледайте габаритите, все пак е прототип, не е крайно устройство.
Не бе нищо не потъпквам евала ама това ми беше първата асоциация
мислите ли че ще постигнат нашите някакъв резултат с този таблет ?
Не мисля.m0v3mp3 написа:мислите ли че ще постигнат нашите някакъв резултат с този таблет ?
На мен това ми изглежда по скоро като компютър, при тая дебелина нищо чудно вътре да са набутали някоя микро атх платка, дисплея е с ниска разделителна способност, трудно се работи с операционната система и е бавен. Няма смисъл да се патентова. Не вярвам че не могат да разработят нещо наистина конкурентно способно и добро, но явно от такива прототипи се тръгва.
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
Тази тухла за 300лв не бих си я купил. Не можем да ги съдим по това, че са българи и таблета е български, аз лично, когато купувам нещо, гледам крайното качество, а не начините и страните на производство. Съмнявам се, че петчленен екип българи от БАН биха подобрили таблет на 400 милиардова фирма Applе, по който са работили например 500 човека. Дисплея не е хубав, таблет с Linux не бих си взел. Това е, може да са българи, но като гледам и качеството е българско!
Sei was du bist!
Надявам се да посигнат нещо по-нататък. Все пак това е началото. Ама като гледам доста трябва да се постараят да намалят размера на таблета. Но тъй като нямаме такива средства, най-много някои от нашите граждани да се уреди в чуждестранна фирма.
Учудих се от негативните коментари, но това беше преди да изгледам видеото.
Не знам колко време са работили над това чудо, но по-добре да си насочат усилията някъде другаде.
Микро АТХ дъно, GPS модул, резистивен дисплей, флаш памет (предполагам) и линукс с виртуална клавиатура.
Всеки може да си сглоби подобно нещо.
Какво ще патентоват ?
А батерията къде е ?
На всичкото отгоре вече има таблети на цена 200-400 лв с андроид.
Нищо чудно, че не могат да намерят финансиране.
Не знам колко време са работили над това чудо, но по-добре да си насочат усилията някъде другаде.
Микро АТХ дъно, GPS модул, резистивен дисплей, флаш памет (предполагам) и линукс с виртуална клавиатура.
Всеки може да си сглоби подобно нещо.
Какво ще патентоват ?
А батерията къде е ?
На всичкото отгоре вече има таблети на цена 200-400 лв с андроид.
Нищо чудно, че не могат да намерят финансиране.
Мен лично ме е срам от това,което видях.Срам ме е,че участват български учени,а видът и спецификацийте са като от преди доста години.Да не споменаваме,че операционната система е Линукс,което означава,че пак няма никакъв толкова мозък вложен.
Последно промяна от sinbad0 на 24 Яну 2012, 01:21, променено общо 1 път.
Саката работа. Това е като правено в час по трудово и искат на пазара да го изкарат.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
-

Такива си правех от картон като малък и мечтаех да имам подобно нещо,без да знам какво е.
Сега,30 години по-късно,хората от БАН осъществиха мечтата ми!!!
Учени от БАН,моля ви,направете и един мобилен телефон,примерно да се казва Октофон,искам отново да се посмея от сърце

Вероятно ще изглежда така:mikeportnoy написа:![]()
Учени от БАН,моля ви,направете и един мобилен телефон,примерно да се казва Октофон,искам отново да се посмея от сърце)))))))))))

Е да, ама телефона ще е български. Поне футболните фенове ще го купуват.. идеален е за съдията и противниковите футболисти! 

iPhone 6+
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Като чета повечото мнение се отчайвам и ме е срам да кажа, че съм българин. От сега казвам, че следващите изречения са изразяване на моето мнение и не искам да засегна никого!
Хора усетете се малко! От БАН са направили нещо уникално, нещо, което аз лично не съм си мислил, че може да го направят българи (аз съм на 17 и не знам дали са правили бълграски таблети или телефони преди години), но нямате правo да говорите така. Винаги трябва да се почне от някъде. Колкото и да е грозно, колко и да е дебело, колкото и да е бавно е някакво начало. Някаква стъпка напред, която може да доведе до нещо голямо. Не е сигурно дали ще стане нещо, но винаги трябва да има надежда и да сме оптимистично настроени. Какъв е смисъла да се бъзикаме с нещо, което е направено от българи?!? Та по дяволите, ние трябва да сме горди за това!
Замислете се над горните изречение. Туко виж съм бил прав и някои се е съгласил с мен.
Хайде поздрави на всички и лека седмица.
Хора усетете се малко! От БАН са направили нещо уникално, нещо, което аз лично не съм си мислил, че може да го направят българи (аз съм на 17 и не знам дали са правили бълграски таблети или телефони преди години), но нямате правo да говорите така. Винаги трябва да се почне от някъде. Колкото и да е грозно, колко и да е дебело, колкото и да е бавно е някакво начало. Някаква стъпка напред, която може да доведе до нещо голямо. Не е сигурно дали ще стане нещо, но винаги трябва да има надежда и да сме оптимистично настроени. Какъв е смисъла да се бъзикаме с нещо, което е направено от българи?!? Та по дяволите, ние трябва да сме горди за това!
Замислете се над горните изречение. Туко виж съм бил прав и някои се е съгласил с мен.

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Наско,кое от нещата които видя са български?
Батерията,екрана,платките и така нататък....та се стигне до СОФТА,който поне ако беше БГ щях да си замълча!
Аз съм на 32години и гледам от малко по друг ъгъл на живота,просто защото съм живял и видял повечко от теб,казвам го в добрия смисъл разбира се,и ти гарантирам пълната катастрофа на този проект.
Не сравнявай историята на Стийв Джобс и Уозняк,които правят нещо от нищото........
Тези хора са си за кодош и това е самата истина.На мен дори да ми го подарят бих го изхвърлил в кофата на секундата.
Батерията,екрана,платките и така нататък....та се стигне до СОФТА,който поне ако беше БГ щях да си замълча!
Аз съм на 32години и гледам от малко по друг ъгъл на живота,просто защото съм живял и видял повечко от теб,казвам го в добрия смисъл разбира се,и ти гарантирам пълната катастрофа на този проект.
Не сравнявай историята на Стийв Джобс и Уозняк,които правят нещо от нищото........
Тези хора са си за кодош и това е самата истина.На мен дори да ми го подарят бих го изхвърлил в кофата на секундата.
А аз като ти чета постовете се учудвам, че пича на 17 години има доста повече акъл от теб 32-годишния. Да не говорим за самоуважение.
Но ако му сложат една ябълка на гърба, ще си дадеш и дупенцето, нали?! А виждал ли си първия прототип на Ейпъл ? И въобще в ролята на какъв даваш оценка на труда на хора и то учени!На мен дори да ми го подарят бих го изхвърлил в кофата на секундата.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аз давам моята оценка от позицията на потребител, на който тези т. нар. "учени" искат да ПРОДАВАТ това сакато чудо (чудо в лошия смисъл) на техниката. Разбирам да беше примерно прототип на възможностите на БАН, няма да се заяждам, ама за да ми твърдиш, че това е завършен и конкурентноспособен продукт трябва да си много забавен индивид.
Срамно е, не да се пробваш, срамно е да твърдиш, че опитите ти са годни за продажба.
Срамно е, не да се пробваш, срамно е да твърдиш, че опитите ти са годни за продажба.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
Само дето прототипа на Джобс и Возняк е от 1976 !!! А сега сме 2012 !!!gorgior написа:А аз като ти чета постовете се учудвам, че пича на 17 години има доста повече акъл от теб 32-годишния. Да не говорим за самоуважение.
Но ако му сложат една ябълка на гърба, ще си дадеш и дупенцето, нали?! А виждал ли си първия прототип на Ейпъл ? И въобще в ролята на какъв даваш оценка на труда на хора и то учени!На мен дори да ми го подарят бих го изхвърлил в кофата на секундата.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Хора отваряме ненужен спор. Аз просто изразих мнение. Нямате право да сравнявате Епъл, прототипа на Джобс и Возняк с прототипа на сънародниците ни. Предполагам повечето от вас са чели биографията и знаете колко пари са им дали за развиване на идеите им. Мисля че няма място за срванение и спор. Аз се радвам, че малко по малко се усещаме, че живеем в 21 век и в България има доста умове, които могат да променят коренно държавата. Моето мнение няма кои да го промени и пожелавам на момчетата от БАН да продължават в същия дух. Малко по малко и стъпка по стъпка се постигат големите неща. Не се знаете какво може да стане след 5/10 години.
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
- nasoblg95
- Обратна връзка:
А колкото до твоя пост, не съм съгласен, защото в клипа които гледах човекът, които го представяше каза, че повечето неща са сглобени и направени от тях. Потърси го в нета и го излгедайsinbad0 написа:Наско,кое от нещата които видя са български?

iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
-
Такива устройства,китайчетата ги сглобяват сутрин преди да тръгнат на училище,а тука БАНnasoblg95 написа:Като чета повечото мнение се отчайвам и ме е срам да кажа, че съм българин. От сега казвам, че следващите изречения са изразяване на моето мнение и не искам да засегна никого!

Тия нищо не са разработили, освен кутията от бонбони която са изрязали и са сложили платката и дисплея които НЕ са тяхна разработка а са ги поръчали от някой китайски сайт, тъй че не ми е ясно какво точно ще патентоват и разработват ?
Ето я платката:

Сайта от където може да се купи: http://www.quickembed.com/Tools/Shop/ARM/200905/1.html
И продукта на БАН:

Открийте разликите
Жалка работа... Преди време поне като са правили Правец компютрите, доста по успешно са крали идеи от Apple...
Ето я платката:

Сайта от където може да се купи: http://www.quickembed.com/Tools/Shop/ARM/200905/1.html
И продукта на БАН:
Открийте разликите

Жалка работа... Преди време поне като са правили Правец компютрите, доста по успешно са крали идеи от Apple...
Няма смисъл да подкрепяш нещо, което е отдавна измислено и да се държиш за него само защото си българин. Когато Джобс е вкарал графиката в действие - не е имало друга графика преди неговата. Ей за това е станал велик. Нашите учени - няма да станат велики като се чекнат с прототип на нещо, което вече е създадено и усъвършенствано и усъвършенствано...
Сега да направят прототип на нещо с изкуствен интелект примерно, нещо което в световен мащаб е още в зародиш - тогава да им пляскаме и подкрепяме... Каква е идеята на този "Октопад"?... Просто загубено време, пари и т.н.
Все едно да огъна един винкел и да му сложа две колела и да кажа - Пичове аз направих колело, подкрепете ме щото съм българин...
Сега да направят прототип на нещо с изкуствен интелект примерно, нещо което в световен мащаб е още в зародиш - тогава да им пляскаме и подкрепяме... Каква е идеята на този "Октопад"?... Просто загубено време, пари и т.н.
Все едно да огъна един винкел и да му сложа две колела и да кажа - Пичове аз направих колело, подкрепете ме щото съм българин...