iOS 8

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
fuji

Re: iOS 8

Мнение от fuji »

С какво е по добро от Spotify?Какви са предимствата?
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

За по-добро не знам, но интерфейса му е в пъти по-дървен!
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
sladyrko

Мнение от sladyrko »

fuji написа:С какво е по добро от Spotify?Какви са предимствата?
Предимства: До колкото знам, ако си абонат (платен) можеш да се възползваш от 20000 песни в iTunes Match (да си качваш твоя лична музика, на сървъра им, с iOS 9 ще станат 100000). Другото, че всичко ти е на едно място с един акаунт. 3-то, че ще има доста неща които ще бъдат първо в Апъл мюзик (или само там, както стана с албума на Taylor Swift и AC/DC), като песни, клипове и т.н. Да не говорим за Огромната им библиотека която притежавят и ще става само по-голяма. И цената за Family плана е по-добра.

Но ако не ти се плаща, free user на Spotify, е твоя избор. :)
iPhone 6S Gold (Обичам всичко да блести!)
След 2 години мъки с Андроид и Ноут 2 и Ноут 3, Huawei P9 сега съм отново един щастлив Apple потребител!
Предишен iPhone - iPhone 4.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Абе не са много плащачите в България! :) Само погледни какво реване иде за AppSync в темата за джейлбрейка. Иначе алтернативите на приложението не са малко и с нищо не са по-лоши.
fuji

Мнение от fuji »

sladyrko написа:
fuji написа:С какво е по добро от Spotify?Какви са предимствата?
Предимства: До колкото знам, ако си абонат (платен) можеш да се възползваш от 20000 песни в iTunes Match (да си качваш твоя лична музика, на сървъра им, с iOS 9 ще станат 100000). Другото, че всичко ти е на едно място с един акаунт. 3-то, че ще има доста неща които ще бъдат първо в Апъл мюзик (или само там, както стана с албума на Taylor Swift и AC/DC), като песни, клипове и т.н. Да не говорим за Огромната им библиотека която притежавят и ще става само по-голяма. И цената за Family плана е по-добра.

Но ако не ти се плаща, free user на Spotify, е твоя избор. :)
То в случая е има ли смисъл да плащаш за нещо, за което при други използваш безплатно.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

fuji написа:... има ли смисъл да плащаш за нещо, за което при други използваш безплатно.
Зависи... според изследвания на мобилни оператори и независими агенции, т.нар. "безплатни" приложения хабят много повече Интернет (да кажем около 75% повече) + повече батерия и изобщо ресурси, памет и т.н. заради рекламите, адуер-а и спайуер-а, които всъщност "плащат" "безплатните" неща.
Аз лично Spotify и на компютъра не бих си сложил заради лакомията му за ресурси, та камо-ли да го ползвам на телефона. Като видя потребител в службата ми, който да си го е качил и веднага му "набивам канчето" да го маха. B-)
Та невинаги "безплатното" е по-евтино. ;)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
sladyrko

Мнение от sladyrko »

Евала, mitku , гениален си :)
Значи искаш да е безплатно, да няма реклами и те да ти плащат, с една дума, ти да си правиш кефа?
На такива като тебе трябва да им се набива канчето.. Ако една реклама от 30сек на 20 мин е проблем, при положение е, че плащаш, явно ти имаш проблем.
Spotify е супер, ресурси било, онова било... БЕЗПЛАТНО е ключовата дума.
А тея дето са правили проучването, кой знае кои им е платил, че хората да почнат да ползват платените услуги.. Айде 75%... Spotify free за 4 часа слушане дърпа около 200mb.

@fuji разликата е, че при безплатната версия на мобилен,, не можеш да слушаш която си песен искаш, а са в shuffle mode. Само на PC можеш която си поискаш.

Аз си активирах триъл периода и е супер засега. Не боли глава да се пробва, 3 месеца аванта дават хората.. А след това мисля и да плащам. А на който не му се плаща, Beats 1 radio е изненадващо супер добро :)
След 2 години мъки с Андроид и Ноут 2 и Ноут 3, Huawei P9 сега съм отново един щастлив Apple потребител!
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Тази Apple Music нещо й се бях надъхал в първият ден като излезе ъпдейта, но ми отмина големият мерак. Май-май ще си продължавам с качването на музика с много по-добро качество на телефона и евентуално, слушане на радиа онлайн през техните приложения. Не би трябвало и да харчи много Интернет, като ви чета коментарите.

Но едно нещо ми направи впечатление откакто съм с новият ъпдейт: харчи ми батерията по-бързо от обикновеното. Станах преди около половин 40мин. някъде, махнах го от кабела за зареждане и вече е на 95%.
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

sladyrko написа:... Ако една реклама от 30сек на 20 мин е проблем, при положение е, че плащаш, явно ти имаш проблем.
Spotify е супер, ресурси било, онова било... БЕЗПЛАТНО е ключовата дума...
Аз проблеми нямам... но аз и не държа на тази "ключова дума"... "безплатно". А който държи на "ключовата дума" - той има проблем. Аз като ми трябва нещо - си го купувам. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Amateur2014 написа:

Но едно нещо ми направи впечатление откакто съм с новият ъпдейт: харчи ми батерията по-бързо от обикновеното. Станах преди около половин 40мин. някъде, махнах го от кабела за зареждане и вече е на 95%.

Беше по-лесно да напишеш,че си станал преди 20 мин. , а не да ни караш да смятаме. :))
Иначе доста хора се оплакват от батерията на iOS 8.4.
svetliocskar

Мнение от svetliocskar »

При мен нещо радиото не тръгва,iOS 9 beta 2,и trial периода не може да се стартира
iPhone 6 Plus Gold,64 GB, FU
MacBook Air 13' Early 2015
fuji

Мнение от fuji »

sladyrko написа:
@fuji разликата е, че при безплатната версия на мобилен,, не можеш да слушаш която си песен искаш, а са в shuffle mode. Само на PC можеш която си поискаш.

Аз си активирах триъл периода и е супер засега. Не боли глава да се пробва, 3 месеца аванта дават хората.. А след това мисля и да плащам. А на който не му се плаща, Beats 1 radio е изненадващо супер добро :)
Здравей!Аз съм на фри версията в момента и слушам каквото си искам.Това в шуфъл мод го нямам.Говоря за айпад мини.На жена ми обаче през андроида е така.Фри версията е на шуфъл мод.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

Аз никъде не открих какви функционалности ще могат да се ползват след изтичане на пробния период и неподновяване на абонамента. Ще има ли някакво покритие с безплатния достъп на Spotify или не? Единствено пише "Free access, limited functionality." Иди, че разбери какво значи това.
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
sladyrko

Мнение от sladyrko »

@svetliocskar С бета 3 ще работи, следващата седмица.

@fuji да на таблети е като на Pc.

@speeder спотифай е по-добро. Можеш да си правиш плейлисти и да си ги слушаш в шъфъл мод.
Апъл мюзик ще можеш да слушаш безплатно само радиата им + Beats 1.
svetliocskar

Мнение от svetliocskar »

Вече работи,активирах си го на таблета и започна да работи и на iOS 9 beta 2 B-)
iPhone 6 Plus Gold,64 GB, FU
MacBook Air 13' Early 2015
Optimism

Мнение от Optimism »

Хора, не съм влизал във форума от седмици, днес ми се появи ъпдейт до iOS 8.4 на Айфона.

Та някой може ли да ми напише едно бързо "review" на iOS 8.4 в сравнение с iOS 8.3? Струва ли си?

Или пък да чакам да излезе финалната 9.0, защото не искам beta версии?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

От средата на миналата страница на тук все е ревю на 8.4. ! Каква е тая тенденция да чакате специално да Ви се напише не знам. ?:-/
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Optimism написа:Хора, не съм влизал във форума от седмици, днес ми се появи ъпдейт до iOS 8.4 на Айфона.

Та някой може ли да ми напише едно бързо "review" на iOS 8.4 в сравнение с iOS 8.3? Струва ли си?

Или пък да чакам да излезе финалната 9.0, защото не искам beta версии?
Накратко: нищо ново като дизайн сравнено с 8.3, хаби повече батерия, iMusic не струва :) А пък използваш ли въпросното iMusic - тогава да видиш как чезне батерията буквално пред очите ти :)

Но поне мога да кажа: вчера слушах на 4G музика и радио, около час някъде - дръпна ми 113 MB за цялото удоволствие. Като цяло - нищо работа. Но като си в метро или рейс (сиреч, по-шумни места) трябва доста да се понапънеш, за да чуеш музиката ясно и отчетливо :) Само заради това не си заслужава и ще си карам на старото.
Optimism

Мнение от Optimism »

Мерси за мнението, @Amateur2014.
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Optimism написа:Мерси за мнението, @Amateur2014.
Прави сметка, че това е само и единствено мое мнение, а аз не ги разбирам нещата :) Някой може да ти каже, че е тотален боклук, друг че е шедьовър. Просто ти казвам мнението си като краен потребител, тотален аматьор в сферата на айфони и пр. :)
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

sladyrko написа: Апъл мюзик ще можеш да слушаш безплатно само радиата им + Beats 1.
Аз им поразщъках малко "радиата". Останах с впечатление, че освен Beats 1, всички други са някакъв вид "плейлисти" на определени стилове, които си казал, че харесващ в началото. Можеш да правиш пауза, преъврташ песни и пр., докато Beats 1 си е точно радио и то много добро. Слушам го вече от 2-3 дена и доста добра музика пускат. Колкото до Apple Music - спрях го. Песните ми идват нещо много "тихи", за съжаление.
Lucius

Мнение от Lucius »

Батерията при 8.4 пада много бързо ! Според мен това е единственият минус - дано го оправят.
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
puma9251

Мнение от puma9251 »

И аз да кажа две-три думи за 8.4 на iPhone 4S 16GB.
Новия плейър определено е подобрение над стария, струваме се,че са барани еквалайзерите и сега на Rock EQ звука е малко по-силен (на 3GS беше по-силен преди този ъпдейт, докато при 4S повече на бас го даваше).Разликата се забелязва, винаги съм на този EQ.

Apple Music не съм ползвал и нямам впечатления-не ползвам стрийминг услуги.

Самата работа на телефона е по-плавна при app switcher-а и се сменят приложенията много по-леко и бърз, анимациите са по-оптимизирани, лично за мен това със подобренита по еквалайзера са по-съществените подобрения. Ъпдейта не заема почти нищо като памет, а дава наистина по-добра работа при мултитаскинга (поне при 4S, където имаше нужда).

Забелязвам два бъга-единия е,че motion-а го няма след разговор (мърдащите иконки на фона), ако си говорил трябва да заключиш и отключиш, да тръгне анимацията отново. Нищо фрапантно не е, разбира се.
Другия леко дразни (поне при мен е така)-на 8.3 си намираше песните в търсачката и на кирилица, сега не иска да ми ги търси-намира само тези на латиница, въпреки,че ги изписвам правилно.
iPhone 4 16GB
Teddystylik

Software Update iphone6

Мнение от Teddystylik »

Здравейте,моля администраторите да публикуват въпроса ми. :)
Така през април ми взеха Iphone 6 и тогава беше update-нат до 8.2 .Миналият месец го update-нах на 8.3 и сега се появи 8.4. Видях че ми заема 218 MB , а телефонът ми е 16 GB.
И сега въпросите мога ли да инсталирам следващата 8.5 или някоя по-следваща без да съм инсталирала 8.4. Понеже ако постоянно инсталирам нови и нови мястото ми ще свърши. И втори въпрос мога ли да си купя друга карта памет за Iphone или това важи само за Android ?
Така и така съм започнала бухте ли ми разяснили какво по-точно е jailbreak ? :D
Наистина моля да публикувате темата на правилното място!
Аватар
gorgior

Re: Software Update iphone6

Мнение от gorgior »

Можеш да си ъпдейтваш телефона на воля, няма да ти свърши паметта. Карта памет не можеш да си купиш - тя е вградена. За джейлбрейка ще потърсиш в Гугъл, че много ще ми отнеме за писане, а ме е напекла жегата и ме мързи. Пък и не мисля, че си готова за джейл все още.
Публикувай отговор