iPad - новия таблет на Епъл

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
r3ac7

Re: iPad - новия таблет на Епъл

Мнение от r3ac7 »

import написа:Според мен един лаптоп е в пъти по-удобен отколкото тази джаджа
import написа:Не знам кое е по удобно лаптопа или iPad
Тука май се изказа неподготвено! :)) :)) :)) (шегувам се)

Има ли някой, който може да ми отговори на моя въпрос?
r3ac7 написа:А някой може ли да ми каже каква е разликата между microSIM и SIM. Защото казват, че iPad-a ще е с microSIM. За пръв път чувам за такова нещо.

?:-/
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
EllyS

Мнение от EllyS »

Лично аз, съм много очарована. Това е революционен продукт на ейпъл, те тепърва ще го разработват - това е само началото! Браво на тях, оценявам труда им и ги поздравявам! =)) :x =D>
iPhone 4 16GB Black
Mammoth

Мнение от Mammoth »

import написа:@ MadM@X Според мен един лаптоп е в пъти по-удобен отколкото тази джаджа. На това чудо как ще му опазиш екрана от надраскване. Нито екрана може да ти седи прав, освен ако не го сложиш на някъква стойка или на стойката с клавиатурата, на която имаше снимка. Не знам кое е по удобно лаптопа или iPad. Вие преценете :))
Лично на мен таблета ще ми е по удобен при пътуване, примерно в автобус, самолет(макар, че същата функционалност ми я дава и iPhone просто няма да се зверя в екрана му), но ако ми се наложи да правя бизнес презентация или да пиша бързо и да разработвам документи, моите уважения един лаптоп ще ми е по-удобен. Не само от гледна точна на това, че съм свикнал на нормална клавиатура и няма да помъкна клавиатурата и док станцията на таблета, ами от гледна точка на това, че МАК-а и Винбозата са доста по-функционални от към приложения за тази цел. Пак казвам, че това е мое мнение и неискам да влизам в конфликти с никого.
Последно промяна от Mammoth на 28 Яну 2010, 00:28, променено общо 1 път.
iPhone 3G OS 3.1.2
vaspa6

Мнение от vaspa6 »

Аве хора както каза @ MadM@X
това е таблет.Той е направен за биснес иили за училище (не в бг) това е продукт който е много удобен а до колкото за надраскването със сигурност ще излезе shield
Последно промяна от vaspa6 на 29 Яну 2010, 00:27, променено общо 1 път.
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

vaspa6 написа:...съсъ сигурност 6те излезе shield
Ще видиш как още преди да е излязал iPad-a големите производители на калъфи за iPhone(Switcheasy, Incipio, Incase, Speck и т.н.) ще почнат с продуктите за таблета.
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
aziro

Мнение от aziro »

Бла бла бал - пълна боза!!! Голям ipod и нищо повече, защо не представиха 4.0, само се чудят в тази криза как да ни източат до дупка, ах тази еврейска кръв =)) =)) =))
Аватар
Kenji

Мнение от Kenji »

За мен устройството е невероятно.... винаги съм искал нещо такова. BTW разговори (поне засега) няма да могат да се правят, на сайта на Apple пише за SIM картата - data only. А и е логично, все пак искат да продължат да продават iPhone нали... Но този таблет така направен според мен е страхотна основа за тепърва по-добри apps и content. Книгите.... :x :x 10h working time, 1 МЕСЕЦ stand-by.... :x
iPhone 3G 8GB, 3.1.2 OS
Аватар
NiKoL4o0o

Мнение от NiKoL4o0o »

Да се надяваме следващият им iPad да е по-сполучлив и да се поучат от грешките си ...
Но иначе пък за някои работи наистина ще е удобен.
Последно промяна от NiKoL4o0o на 28 Яну 2010, 00:37, променено общо 1 път.
iPod Touch 2G Варна
vaspa6

Мнение от vaspa6 »

import написа: На това чудо как ще му опазиш екрана от надраскване
Точно за това казах че ще излезе Shield
Последно промяна от vaspa6 на 29 Яну 2010, 00:27, променено общо 1 път.
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

За сега само предположения, но ще видим. И да все пак това е само един таблет. I-)
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Micro SIM е нов стандарт за GSM SIM карти, които са на половината размер на сегашните.
Пълното им наименование е Micro 3FF SIM Card. Приемете го като - SD Card -> MicroSD.

http://en.wikipedia.org/wiki/Micro-SIM
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
child

Мнение от child »

Не мога да разбера какво не му харесвате.... Доста други производители изкараха таблети отдавна.... и още други ще продължават да изкарват.
denzzo

Мнение от denzzo »

МАНЯЦИ на мен много ми хареса и мисля до средата на лятото да се oборудвам с тази джаджа много ме привлича има си своите недостатаци но неможеете да отречете ,че като я искарате някаде пред хора и всички ще ахват .. B-) B-) B-) B-) B-) B-) :x :x :x :x :x :x :x =:) =:) =:) =:) =)) C:-)
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

profusion

Мнение от profusion »

За едното ахване...не мерси!
Apple пише за SIM картата - data only. А и е логично, все пак искат да продължат да продават iPhone нали...
Да бе..вместо с айфона да зема да мъкна по улиците тоя кадастрон половин метров! =))
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
veravera

Мнение от veravera »

Няма HSUPA и камера. Това за мен са най-големите пропуски. Ще трябва да чакам следващия
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Не виж сега има и минуси и плюсове.
+ приятен интерфейс, много яко преживяване е да го използваш, но попринцип не е чак кой знае какво
+ огромен тъч скрийн екран 9.7 инча (мисля че беше), което е фрапиращо.
- No USB
- голям размер (неудобен за носене)
- няма камера

и много други неща като + и - , които сега не ми се изброяват. Абе нещо като средна работа е. Ако имаш пари (и живееш в Америка - земи си го ) :)

profusion

Мнение от profusion »

ама телефонската ОС осакатява всичко!
"В заглавието на темите излагайте същността на проблема си, а не дълбочината на вашите страдания."
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

profusion написа:ама телефонската ОС осакатява всичко!
Да, за съжаление е така.

monydochev

Мнение от monydochev »

За мен е престъпно толкова голямо устройство да няма FLASH потдръжка в браузера и поне един USB порт.

Освен това от Apple ако по същия начин резнат достъпа до файловата система както при iPhone мисля, че за бизнес и дума не може да става. Да не говорим, че без multitasking наистина не мога да се сетя каква бизнес задача може да се реши.

п.с.
но макар и донякъде разочарован, при първа възможност ще си взема едно :)
Аватар
Kenji

Мнение от Kenji »

На сайта при аксесоарите има USB адаптер, както и четец на SD... според мен са перфектни допълнения. Голям размер ? Е хайде, нали трябва да замени нетбук, те са също горе долу толкова големи, а дори не са толкова тънки... Камерата със сигурност е кофти липса, и то не някаква камера за снимки, а front face за видеоразговори... много жалко наистина, при положение, че няма как да няма място щом на едно Nano има...
Мен ме е яд истински, че е зависим от компютъра, докато повечето таблети в днешно време са си самостоятелни компютри. Искаше ми се да мога да си вържа телефона и да синхронизирам, а не да имам PC + laptop + tablet + iPhone...
iPhone 3G 8GB, 3.1.2 OS
PlayMate
Обратна връзка:

Мнение от PlayMate »

Браво бе, хитреци, метнахте ми темата в кошчето. Лесно е да се пикае на труда на хората, а? Българска му работа...

След презентацията коментирахме в лобито с колеги, че таблетът като цяло не е нещо чак толкова впечатляващо и вероятно няма да е някакъв пазарен хит. Един шеф на доста голяма швецарска маркетингова агенция дори каза, че е напълно убеден, че това ще е първият провал на епъл откакто са създадени като компания.
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Преместена е в "Кошче" , защото:
1. Има две теми по един и същи въпрос
2. В тази тема е дадена много повече информация и снимки
3. Темата е в правилния раздел, а не където беше твоята

ПС: Можеш да си спокоен. Вече темата ти е в правилния раздел. :)

Trus7m3

Мнение от Trus7m3 »

Попринцип май наистина продукта е насочен към корпоративните клиенти..незнам имам чувството че ние сме ограничени откъм иновативните технологии и като видим нещо различно от лаптоп или ифон и веднага го наричаме боклук (грубо казано)..но пък от друга страна Ейпъл не показват нищо конкретно..голям дисплей и силен процесор, който вероятно ще бъде заложен и в новия ифон...
моето мнение:не бих си го купил, е ако спечеля от тотото и почлна да пилея като луд.. :))
PS. незнам, мислех си ipad-a не може да седи сам прав и сигурно трябва да си закупиш стойката с клавиатурата която съм 100% сигурен че струва поне 200% долара(или поне е гнусно скъпа)..
iPhone 3G 8 GB, Neverlock, 4.0.1, redsn0w jailbreak
Аватар
lian

Мнение от lian »

Изображение
:))
Публикувай отговор