iPhone 6S

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Applicant

Re: iPhone 6S

Мнение от Applicant »

Здравейте на всички.
Предварително се извинявам! Ако темата не е за тук, нека бъде премахната, не открих друга подобна.

От няколко години ползвам iPhone 5. Взех си 6s и се опитах да го активирам и да прехвърля всичко от 5-цата на 6s-а. Всичко с restore-а вървеше добре докато не реших да включа wifi-то на 6s-а. Предполагам, че точно тук омазах нещо. :-/ Сега има два проблема:
1) компютъра вече не може да се връзва към wifi (като дори не открива мрежата) и
2) на 6s-а му се губи wifi-то, ако обаче sim картата не е в телефона, wifi-то е ОК.

Ще съм ви много благодарен, ако някой може да даде съвет или да сподели опит / мнение.

Поздрави.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Я си ресетни рутера на първо време.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Applicant

Мнение от Applicant »

Благодаря за отговора!

Правих няколко пъти рестарт, но за ресет не се бях сетил. Ако не греша разлика между двете има – едното е да се изключи от контакта (рестарт), а другото е да се натисне бутон (ресет)?

Говорих и с интернет доставчика и казаха, че при тях всичко е ОК и проблемът е в моя компютър. А и освен това на 5-цата wifi-то върви съвсем нормално и вижда всички мрежи. Въпреки, че ползвам iphone от много време, за пръв път прехвърлям данни от един iphone на друг и така и не мога да разбера какво и къде обърках. :|
ryankov

Мнение от ryankov »

Преди седмица си взех iPhone 6s 64gb от М-тел Бургас - Отключен е. Във всички магазини на Виваком в община Бургас 6s беше изчерпан, а в Теленор са заключени айфоните.... 2016-та станахме и още заключват мобилните телефони, не мога да си го обясня това.
iPhone 6s 64GB
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Всички iPhone от официален представител, които са закупени с договор се продават заключени ,не само в България ,а където и да е по света.Това си е политика на Apple вероятно.А Теленор е единствения оператор който продава официално iPhone в БГ.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
ryankov

Мнение от ryankov »

А в какво се изразява разликата дали ще си закупя айфон от официален представител или не?
iPhone 6s 64GB
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Ми примерно,че след изтичането на едната година международна гаранция от Apple ,ако нещо се случи с телефона ти през втората година от гаранцията(ако изобщо продавача ти е дал две години гаранция) продавача примерно може да реши да ти ремонтира телефона в негов си сервиз(за по евтино) ,а не да го даде към Криейтив и да бъде подменен примерно,както ще се случи с телефон от Теленор и двугодишна гаранция от тях.
ryankov

Мнение от ryankov »

До колкото знам от Apple ти дават 1 година гаранция, в която направо ти го подменят. След това вече си ходи по сервизи. От м-тел си го взех аз и ми дадоха 2 год. гаранция, да.
iPhone 6s 64GB
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

Да обаче примерно като си взех от Глобул 5-цата още като бяха официален представител и се скапа батерията през втората година телефона ми го подмениха а не го ремонтираха.В момента 6-цата ми е в Теленор пак с проблем с батерията и е вече през втората година на гаранцията и ще видя какво ще се случи.
ryankov

Мнение от ryankov »

Пиши да кажеш какво е станало.
iPhone 6s 64GB
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

ryankov написа:Пиши да кажеш какво е станало.
И 6-цата ми беше подменена с нова :)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Има бъг в показването на процентите на батерията на 6S .При тези които са си настроили времето ръчно - не се ъпдейтва показанието на батерията , от Епъл съветват да се включи Settings > General > Date & Time > Set Automatically
ryankov

Мнение от ryankov »

nikolay80 написа:
Браво, честито, и аз исках да си взема от официален представител по принцип, но ми трябваше задължително отключен айфон и ....
iPhone 6s 64GB
Spartacus1926

Запитване за S6 plus

Мнение от Spartacus1926 »

Здравейте,предстой ми да закупя 2ра употреба айфон 6с плюс 64гб на 1 месец.Искам да попитам понеже телефона е работил с x-sim може ли да създава някви софт проблеми,аз няма да използвам x-sim понеже съм си на теленор.Вторият ми въпрос е кой акаунти трябва да си изтрие собственика и предполагам може да ресетне телефона както при андройд? Съжелавам за глупавите въпроси.Благодаря
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

ryankov написа:
nikolay80 написа:
Браво, честито, и аз исках да си взема от официален представител по принцип, но ми трябваше задължително отключен айфон и ....
Интересно,че когато ми беше подменена гаранционно 5-цата,новата беше отключена,а сега новата 6-ца пак е заключена към Теленор.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

TheOriginal написа:Айде пак се почва с тия процесори!! Еднакви са, все тая на кой ще паднеш.
Еднакви ама друг път, гледай процесора да е на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) :)
ryankov

Мнение от ryankov »

gogi71 написа:
TheOriginal написа:Айде пак се почва с тия процесори!! Еднакви са, все тая на кой ще паднеш.
Еднакви ама друг път, гледай процесора да е на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) :)

С TSMC ще имаш малко по-добър живот на батерията, а с тоя на Самсунг малко по-добра производителност. Като цяло никаква разлика не можеш да откриеш в нормална всекидневна употреба.
iPhone 6s 64GB
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) Не съм убеден , каква производителност с Samsung :) самия телефон грее като за световно :))
ryankov

Мнение от ryankov »

https://www.youtube.com/watch?v=TbBCjcco67I , https://www.youtube.com/watch?v=vQgu9xTspfU , https://www.youtube.com/watch?v=vAIPHEhgAaI ето тук бях гледал резултатите им от бенчмарка. Самсунга винаги дава малко по-добър резултат. Моя е с чип на самсунг и нямам никакви проблеми, не съм забелязал да загрява, но и аз сравнително рядко играя игри. Разлика могат да дадат, само когато са натоварени на макс, в нормални условия разлика не може да се открие. А около 50% от всички айфони са с чип на самсунг.
iPhone 6s 64GB
Gushev

Заключен ли е към Telenor iPhone 6s

Мнение от Gushev »

Заключен ли е към теленор iPhone 6s.Благодаря ви предварително.Става въпрос за лизинг.
ryankov

Re: Заключен ли е към Telenor iPhone 6s

Мнение от ryankov »

Gushev написа:Заключен ли е към теленор iPhone 6s.Благодаря ви предварително.Става въпрос за лизинг.
Заключен е.
iPhone 6s 64GB
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Преди близо две седмици си закупих iPhone 6S от Мтел. И така щастлив от новия си телефон бях до този понеделник, след като видях как по дясната страна на дисплея има неравномерно осветявана, а в долния край - синкава светлина.
Още във вторник го дадох на Мтел за сервиз (не искат да го подменят веднага, нищо, че е купен съвсем скоро).
Но вече изминаха 3-4 дни и при справка в сайта им стои съобщението "Устройството e изпратено към сервиза и скоро ще бъде доставено."
След справка с *88 отново дърво "ще ви се обадим кога можете да си вземете телефона готов, към момента все още никой не се е занимавал с него".

Някои от вас ако си е давал скоро iPhone-a за сервиз в Мтел може ли да сподели горе-долу колко време е отнело да си получи устройството обратно?

Питам, тъй като в момента съм с една едноОкия Лумия 630 с Windows Phone 8, и честно казано ме влудява. O:-)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Трябваше да го занесеш направо в Креатив, дано мтелци да не са го дали в Булграм само, че там е страшно...
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ако го даде на Криейтив ще му отпадне двугодишната гаранция към Мтел.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Така ли е вече, аз защо мисля, че гаранцията си важи - имаше такъв случай, ако е променено, моля за извинение, но аз пак бих предпочела техниците на Креатив пред индианците на Булграм...
Публикувай отговор