Хехе... Колко шамани има ?huri написа: Все ми се струва, че те познавам
Митко от Самоков да ти говори нещо?
Дай на лична
iPhone SDK released
Re: iPhone SDK released
/off
Има ли начин Mac OS да се инсталира на стандартно PC ? Или чрез virtual machine ?
Има ли начин Mac OS да се инсталира на стандартно PC ? Или чрез virtual machine ?
sorry
Извинявам се за тъпия вапрос но какво е SDK????
Re: sorry
Среда за разработка на софтуер . Инструмент за писане на програми за айфон.tofata написа:Извинявам се за тъпия вапрос но какво е SDK????
Аз си мисля, че даже няма от къде да я намериш системата, че да си я качиш на PC 

Последно промяна от watu на 08 Мар 2008, 01:26, променено общо 1 път.
Има OS X Tiger(10.4) и Leopard (10.5) пригодени за PC, аз съм си ги качвал на моя лаптоп асус, обаче много трудно се намират драйвери и за това не са подходящи за всички видове конфигурации. Има случай когато конфигурацията се доближава максимално до Маковете и се получава доста добре, даже при мен ми работеше и Windows + OS X boot меню.pixel написа:/off
Но стига оффтопик…

May The Force be with You!
Уффф.. Както обикновено Apple са големи гадове :evil: :evil: :evil:
Иска Леопард, а аз все още си ползвам Тигъра в къщи...
Иска Леопард, а аз все още си ползвам Тигъра в къщи...
Ето го на хакинтош 

Edit:
За мераклиите OSX on PC може да почетете тук:
http://www.chakalov.net/mac/ и http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=136

Edit:
За мераклиите OSX on PC може да почетете тук:
http://www.chakalov.net/mac/ и http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=136
MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
iPhone 8GB 1ST GEN - OS 2.1
iDeneb v1.1 10.5.4 on P5K-E WiFi/AP, C2D E6750, 2x Corsair DHX XMS2 1024MB @ 800MHz NVIDIA 7600GT
Re:
peerless, Ви е дал два линка на които можете да намерите отговор на въпросите си. Първият е на български, а вторият на английски. Предварително трябва да се приготвите с търпение понеже инсталацията не винаги протича така лесно както ни се иска, тъй като Mac OS не е "писан" за PC, a за Мас. Аз лично подкарах Leopard на Dellintosh (благодарение на линка посочен от peerless), но все още няма как да подкарам Wi-Fi картата и QE и CI на видео картата си. Както и да е, много се отклонихме от темата.tofata написа:Здравейте!!Знам, че мястото на темата ми не е тук,но незнам къде да я напиша точно понеже е доста нестандартна...Моля някой от хората който разбират....дайте линк към МАС ОХ за пс леопард и някво конкретно упътване как да го сложим на РС...благодя предварително...още 1 път се извинявам за темата

Някой може ли да ми обясни , как са писани програмите до сега без sdk?
И с това sdk ще можеш ли да си пишеш програмки за своя телефон или само такива за разпространение?
И с това sdk ще можеш ли да си пишеш програмки за своя телефон или само такива за разпространение?
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Може би някой е останал с погрешни впечатления зa SDK-то... програмирането на софтуер за iPhone с или без SDK не е лесна задача, така че хора без поне някакъв приличен опит в тази област трудно ще могат да си пишат сами софтуер за телефона 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Krusell Orbit Black/Red калъф
И аз се чудех как има толкова заинтересовани от сдк-то при положение че Objective-C не е много разпространен из нашите дев среди...Bloody написа:Може би някой е останал с погрешни впечатления зa SDK-то... програмирането на софтуер за iPhone с или без SDK не е лесна задача, така че хора без поне някакъв приличен опит в тази област трудно ще могат да си пишат сами софтуер за телефона

MacBook Pro (Early 2008) 17" C2D @ 2.5GHz - 10.5.4, 2GB @ 667MHz, NVidia 8600GT 512MB
Въпроса ми е принципен , дали Ейпъл ще позволят да инсталираш приложение ,което си написал(или друг е написал), без да минаваш през app store ?
Не че съм се втурнал да пиша програми за айфон . Но все пак би ми било интересно да го поразцъкам . Програмирал съм на visual basic , имам изветсни познания от С++ и в действителност би ми било интересно да се опитам да напиша някоя малка програмка за айфон.
Не че съм се втурнал да пиша програми за айфон . Но все пак би ми било интересно да го поразцъкам . Програмирал съм на visual basic , имам изветсни познания от С++ и в действителност би ми било интересно да се опитам да напиша някоя малка програмка за айфон.
Да може не през App Sore, а през iTunes. В презентацията го каза Стив 

ML16 написа:Има OS X Tiger(10.4) и Leopard (10.5) пригодени за PC, аз съм си ги качвал на моя лаптоп асус, обаче много трудно се намират драйвери и за това не са подходящи за всички видове конфигурации. Има случай когато конфигурацията се доближава максимално до Маковете и се получава доста добре, даже при мен ми работеше и Windows + OS X boot меню.pixel написа:/off
Но стига оффтопик…
Абе вие на warez го обърнахте тук.
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT
Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT
Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Стив каза и че единственият начин за теглене на програми ще е през App Store. Този модел е добър за start-up компании, но много утвърдени фирми имат дистрибуционни канали, които няма да могат да използват. Отворени платформи като Андроид ще бъдат много по-подходящи за тях.
Също така не беше приятно, че акцентират на платените приложения. Идеята е Apple да продължи успешния модел за продажба на музика. Очаквам цената на телефона да бъде намалена чувствително преди или около анонса за iPhone2, защото към днешна дата продажбите на телефона изостават сериозно от заложените в плана за 2008 година и ентусиазмът в САЩ вече отминава. Формулата по-евтин хардуер + платен допълнителен софтуер е печеливша в последните 20 години!
Също така не беше приятно, че акцентират на платените приложения. Идеята е Apple да продължи успешния модел за продажба на музика. Очаквам цената на телефона да бъде намалена чувствително преди или около анонса за iPhone2, защото към днешна дата продажбите на телефона изостават сериозно от заложените в плана за 2008 година и ентусиазмът в САЩ вече отминава. Формулата по-евтин хардуер + платен допълнителен софтуер е печеливша в последните 20 години!
Да де, ама това е Apple...xotspot.com написа:Формулата по-евтин хардуер + платен допълнителен софтуер е печеливша в последните 20 години!
Тук формулата е "Скъп хардуер и още по-скъп софтуер" ;-)
Колкото и чудно да е се справят доста добре...
Да не забравя - "Вземай колкото можеш повече пари от каквато можеш допълнителна услуга..."
-
- Обратна връзка:
Поправете ме ако греша, но останах с впечатлението, че приложенията написани с това SDK ще работят само върху новия firmware 2.0...
Дам, който се очаква юни месец 

-
- Обратна връзка:
В такъв случай, мисля, че остават попарени надеждите още от сега да започне главоломно писане на софтуер за iPhone, защото написаният софтуер ще си остане по емулаторите.
Виждам и ситуация, в която новият firmware ще предполага и още по-труден jailbreak. Ако приложенията могат да се качват ексклузивно през iTunes и през App Store, Apple няма да позволят качване на приложения улесняващи jailbreak...
Другото, което ме притеснява, е, че в момента имаме невероятно количество приложения, които са безплатни, просто защото няма механизъм за тяхното плащане. Уваженията ми към разработчиците, но Apple като че ли ще прецакат нещата вкарвайки специфичния си комерс на този пазар.
Виждам и ситуация, в която новият firmware ще предполага и още по-труден jailbreak. Ако приложенията могат да се качват ексклузивно през iTunes и през App Store, Apple няма да позволят качване на приложения улесняващи jailbreak...
Другото, което ме притеснява, е, че в момента имаме невероятно количество приложения, които са безплатни, просто защото няма механизъм за тяхното плащане. Уваженията ми към разработчиците, но Apple като че ли ще прецакат нещата вкарвайки специфичния си комерс на този пазар.
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Притесненията ти са абсолютно основателни. Аз също съм доста разочарован от:valery написа:В такъв случай, мисля, че остават попарени надеждите още от сега да започне главоломно писане на софтуер за iPhone, защото написаният софтуер ще си остане по емулаторите.
- по-труден jailbreak с firmware 2.0 (съвсем логично и наложено под натиска на мобилните оператори, които имат договори с Apple)
- теглене ексклузивно от App Store (възможно е да въведат ограничения за jailbreak-нати телефони)
- платени приложения (бизнес моделът говори за това)
- липса на кракове за приложенията (някой да е чувал за кракове на iPhone софтуер?)
- не се очаква в обозримо бъдеще поддържка на Flash, Java и т.н. (голямото разочарование)
-
- Обратна връзка:
Само да отбележа за Java... Според тази публикация, след като 24 часа от Sun Microsystems разглеждали предоставеното от Apple SDK, са взели решение сами да port-нат J2ME за iPhone. Това, разбира се, отново ще стане в 2.0. Пак повтарям страха си, че ние горките, които сме с jailbroken телефони заключени за ползване с други мобилни оператори, ще го забелим.
Чудя се обаче... Ако се мигрира към firmware 2.0, а останем със стария baseband, дали ще можем все още да ползваме услугите на родните оператори?
Чудя се обаче... Ако се мигрира към firmware 2.0, а останем със стария baseband, дали ще можем все още да ползваме услугите на родните оператори?
- xotspot.com
- Обратна връзка:
Недей така, надеждата умира последна.valery написа:Пак повтарям страха си, че ние горките, които сме с jailbroken телефони заключени за ползване с други мобилни оператори, ще го забелим.
Може пък да измислят емулатор за firmware 2.0, който върви на firmware 1.XX

Едва ли ще има толкова голям проблем с пробиването на защитата на новата 2.0 версия. Щом се справиха с всички до сега , вероятно същото ще се случи и с бъдещите
.
Иначе не се сещам за платформа за която да няма кракнат софтуер , та едва ли и тук ще е по-различно.
Но нека се върнем малко към темата за SDK-то . Оказа се че приложенията няма да могат да работят в бекграунд режим и няма да има мултитаскинг . С други думи ако трябва да проведеш разговор или да направиш каквото и да е друго по телефона , стартираното приложешие ще трябва да се изключи. Звучи доста кофти

Иначе не се сещам за платформа за която да няма кракнат софтуер , та едва ли и тук ще е по-различно.
Но нека се върнем малко към темата за SDK-то . Оказа се че приложенията няма да могат да работят в бекграунд режим и няма да има мултитаскинг . С други думи ако трябва да проведеш разговор или да направиш каквото и да е друго по телефона , стартираното приложешие ще трябва да се изключи. Звучи доста кофти