От Apple отрязаха българските Visa ?

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
SwollenMembers

От Apple отрязаха българските Visa ?

Мнение от SwollenMembers »

Имам регистрация от около година в румънския iTunes Store, като за плащане използвам Visa Electron. Досега не съм имал проблеми, но днеска след като реших да ъпдейтна iPod Touch 2G с новата OS 3.0 - изненада : ) След като натиснах бутончето "buy" ми се яви съобщение, че са излезнали нови правила за използване на iTunes Store, "съгласието" ми с тях бе последвано от друго съобщение, което с две думи ми каза, да си гледам работата, тъй като адреса (Румъния) и информацията на кредитната карта (БГ) не съвпадат ... и до там ... единственото "успокоение" е, че поне като метод за плащане ми се яви "none".

Някой друг изпитал ли е този проблем ? Какво означават тези ограничения, как така досега приемаха карти от БГ, а изведнъж ги отрязаха ? Дали това означава, че скоро ще се появи български App Store ? Или просто от Apple са решили да усложнят живота на притежателите на Apple устройства в България ?
a26

Re: От Apple отрязаха българските Visa ?

Мнение от a26 »

И аз го имам същия проблем, но в сб/нед ще седна да цъкна по - подробно какво може да се измисли. Вчера пробвах да си сменя адреса с амерички, обаче пак не ще - много тъпо. Картата ми иначе си е международна кредитна и т.н. Най - лошото е, че не ще и ъпдейти да ми прави (вкл. и на безплатни приложения). Дава, че има грешка с картата и екран да си оправя данните и до там. Тъпа работа.
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

След като измислят такива галимации за да не може да си плащаме като бели хора минавайте нелегално .. много по-лесно става всичко ..
Аватар
SwollenMembers

И моята карта е международа, но въпросът е, че е регистрирана в България. Основен минус на това, че е издадена в България е, че много от европейските онлайн магазини не приемат никакви карти, издадени в България (ние сме в нещо като Black List) ... картата си работи в чужбина, отиваш на ресторант/хотел/магазин приемат я без проблем, но по отношение на интернет магазините положението е много зле. Освен всичко има и регионални магазини, каквито се явяват в случая магазините iTunes Store ... те са направени за хора, които живеят в конкретната държава. Още като си въвеждаш номера на картата системата разбира в коя държава е издадена. Не случайно досега българските карти се допускаха само в румънския App Store, в другите не ставаше. Просто от Apple като компромис, за това че няма BG App Store, бяха оставили вратичка и системата на румънския магазин приемаше карти с българска регистрация. ВЪпросът е, че изведнъж са решили да ни спрат кранчето ... което може да означава, че скоро ще се появи български App Store. Може и да означава, че просто от Apple не им пука за българските протебители и предпочитат всичко да им е по закон, отколкото да рискуват някоя друга глоба. Какво излиза - имаме вече официален представител на iPhone, отделно iPod-ите, но няма откъде да се "пазарува", което е доста основна функция на тези устройства.
Кофти работа ... да дадеш 1000 лева за телефон и да няма откъде да си качиш едно приложение, без да ти се налага да разбиваш защити и т.н. ....
a26

Мнение от a26 »

А моята и за интернет пазаруване си е ОК - скоро купувахме от френски сайт даже - без проблем. Ами майната им - вярно е еба ти тъпотията да ни резнат. А смятах и томтом-а официално да си го купя като излезе. Просто бях решил тоя телефон всичко да му е по учебник, леглано, без джейлбрейкове и т.н. ама ... вярно ще минем в нелегалност най - накрая и това си е.
Аватар
SwollenMembers

И аз досега си купувах всичко легално, наблъскал съм го с 90 apps все легални и повечето платени ... сега обаче ще изтрия всичко, ще кача OS 3.0 + jailbreak и колкото работи, толкова ... като цяло съм силно разочарован от отношението на Apple към българския пазар, бях решил да си купувам iPhone 3GS като излезне в Globul, но при такова развитие на нещата - едва ли.
zviaraD

Мнение от zviaraD »

90-те приложения, които си купил, не ти се губят. Джайл на телефона и после си ги качи наново.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Аватар
trader
Обратна връзка:

Мнение от trader »

SwollenMembers написа:Имам регистрация от около година в румънския iTunes Store, като за плащане използвам Visa Electron. Досега не съм имал проблеми, но днеска след като реших да ъпдейтна iPod Touch 2G с новата OS 3.0 - изненада : ) След като натиснах бутончето "buy" ми се яви съобщение, че са излезнали нови правила за използване на iTunes Store, "съгласието" ми с тях бе последвано от друго съобщение, което с две думи ми каза, да си гледам работата, тъй като адреса (Румъния) и информацията на кредитната карта (БГ) не съвпадат ... и до там ... единственото "успокоение" е, че поне като метод за плащане ми се яви "none".

Някой друг изпитал ли е този проблем ? Какво означават тези ограничения, как така досега приемаха карти от БГ, а изведнъж ги отрязаха ? Дали това означава, че скоро ще се появи български App Store ? Или просто от Apple са решили да усложнят живота на притежателите на Apple устройства в България ?

Абе сложи си ръмънски адрес който да отговаря на този в картата и всичко ще е ОК :). Докато Епъл разберат, че в Ръмънско няма гр. Каспичан и улица Христо Смирненски ще минат още 2-3 годинки ;).
Аватар
SwollenMembers

@trader не става дума за адреса като улица, конфликтът идва оттам, че се регистрираш в румънски магазин и още в момента, в който си напишеш номера на кредитната карта и натиснеш ОК, те разбира, че си от България и не те приема.
Аватар
trader
Обратна връзка:

Мнение от trader »

Ами хайде честито току що си закупих MYST за 4,99 евра ;). Ще трябва да черпите една биричка :)

Няма проблем както ви казвах. Аз когато се регистрирах при мамалигите си го направих с адреса по самата карта смених само пощенския код защото в РУ са със 6 цифри ако не се лъжа с 100000.

ПП. УОУ MYST е 700 мегабайта :) ще да е хубава игрица ...
a26

Мнение от a26 »

Мда - промених п.к. с 100000 и написах за град Букурещ и нчмам проблеми за сега поне.
Поздрави!
stoyanmar

Мнение от stoyanmar »

Имах такьв проблем още в началото и си го реших супер елегантно през Click2buy - правиш си английски акаунт там примерно и после избираш Click2buy за payment method в английския Apple store. Цаката е, че Click2buy нямат злобна проверка за сьответствие между адреса и произхода на картата.
Публикувай отговор