/Кликнете върху втората двойка от снимките, за да ги видите по-големи/
А дали е перфектно качеството зависи повече от оптиката, и много малко от софтуера с който се изчиства снимката след като бъде заснета, така че ако ще и фирмуеър 20.0.0 да излезе, докато камерата му е 2м.пиксела няма как да очакваме чудесаReCcA написа:Аз пък се надявам това да е истина , няма нищо по-хубаво от снимки с перфектно качество
Точно пък оптиката няма нищо общо с големината на матрицата. Стига се се правили на философи. И 1.3mpx да е, ако има читав фокус и хубава оптика може да прави прекрасни снимки. Всичко това обаче е доста по-обемно от сегашното решение. Аз лично не искам тухла като N95 само заради едни снимки, за снимките си имам Lumix.GLD написа:А дали е перфектно качеството зависи повече от оптиката, и много малко от софтуера с който се изчиства снимката след като бъде заснета, така че ако ще и фирмуеър 20.0.0 да излезе, докато камерата му е 2м.пиксела няма как да очакваме чудесаReCcA написа:Аз пък се надявам това да е истина , няма нищо по-хубаво от снимки с перфектно качество
Пич, ако твърдиш, че Н95 е необемист, или че iPhone не е по-тънък - значи си за някои специализирани здравни заведения. iPhone се носи свободно в джоба, а тухлата само на колан или със специален калъф.. в джоба забрави.faire написа:Тухла като н95
На тебе iphone-a да не ти е по-лек и необемист?
А и ако се говори за камерафони, н95 не е най-ярък пример. Всичко е реклама просто
Снимките по-горе ми изглежда, че някак си нарочно са направени едните много размазани, а другите - не.
Явно имаме различни критерии за 'читава камера'pixel написа:Не е проблема в размера, на телефони дебели колкото айфона слагат и читави 8MP камери.
Не мога да се съглася, човек носи фотоапарата или камерата си, само когато специално смята да снима. За всички останали ежедневни, непредвидени снимки телефона поема тази задача.NBT написа:И 2 MP са му много, всичко друго са детски щуротии (не искам да обидя никои) но е нужно единствено да си сложиш снимка за входящо позвъняване за останалото си има фотоапарати и камери.
Примерно Omnia HD според мен има читава камера за телефон.iFlashFreak написа:Явно имаме различни критерии за 'читава камера'Аз не знам телефон дебел колкото айфон да има читава камера
А преди 10 година когато телефоните нямаха камери, фотоапаратът ти постоянно с теб ли беше???pixel написа:Не мога да се съглася, човек носи фотоапарата или камерата си, само когато специално смята да снима. За всички останали ежедневни, непредвидени снимки телефона поема тази задача.NBT написа:И 2 MP са му много, всичко друго са детски щуротии (не искам да обидя никои) но е нужно единствено да си сложиш снимка за входящо позвъняване за останалото си има фотоапарати и камери.
Примерно Omnia HD според мен има читава камера за телефон.iFlashFreak написа:Явно имаме различни критерии за 'читава камера'Аз не знам телефон дебел колкото айфон да има читава камера
Казах точно обратното, че нося фотоапарата, само когато специално планирам да снимам. Което при мен свежда носенето до тръгване на почивка или посещаване на специално събитие. Това важи както за сега, така и за преди 10 години.marto1914 написа:А преди 10 година когато телефоните нямаха камери, фотоапаратът ти постоянно с теб ли беше???
Уважавам мнението но се надявам подобрението да не е за сметка на по-използваните функции на телефона иначе лошо няма да има по-хубава камера, поне за тези които я ползват.pixel написа:Казах точно обратното, че нося фотоапарата, само когато специално планирам да снимам. Което при мен свежда носенето до тръгване на почивка или посещаване на специално събитие. Това важи както за сега, така и за преди 10 години.
А за останалата част от живота ми бих искал мултифункционалното устройство(aka телефон) в джоба ми, да ми позволява да запечатвам интересни моменти и да правя прилични снимки. Никой не търси професионални снимки в телефон, но не ги и търси в масовите сапунерки.
И ми се иска новия айфон, да има малко по-добра камера, защото на сегашната какви и ъпдейти да правят, ще остане прекалено посредствена.
pixel написа:... И няма да е никак лошо ако сложат прилична камера в новия айфон. За да можеш поне да снимаш една страничка с текст, някой движещ се обект. ... без да се получи мазало.