iPhone '09 според колегите китайци от Weiphone

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
ML16

iPhone '09 според колегите китайци от Weiphone

Мнение от ML16 »

MacRumors съобщи, че в китайския форум /Weiphone/ са постнали информация за следващата генерация iPhone.
Според тях следващия телефон ще работи на 600MHz, а не както сегашните модели на 400MHz, също така ще разполага с 256MB RAM /в момента е 128MB/.
Също така телефона ще има 3,2 megapixel auto-focus камера /което беше съобщено и от други източници по-рано/, както и digital compass и FM.
В поста се споделя, и че във външен вид няма да има особено големи промени.
Приложен е screenshot от който се забелязва, че телефона разполага с 32GB памет и новия модел на телефона е "MB717LL."
Изображение
May The Force be with You!
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Re: iPhone '09 според колегите китайци от Weiphone

Мнение от GVB »

Брей брей...и аз го прочетох сутринта, звучи интересно :).
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
BLizZarD

Мнение от BLizZarD »

Ихее не си губят времето хората от apple. Ако това е вярно отново конкуренцията ще бъде размазана!
veravera

Мнение от veravera »

По-големите мобилни оператори, които предлагат iPhone, имат вече единични бройки от новия телефон, за да могат да проведат тестове. Тестовете са доста секретни и обикновенно не излиза никаква информация от операторите преди официалния старт на модела. Така се прави с всички телефони, не само с iPhone. Никой оператор като T-mobile, Orange и т.н. не би рискувал да пусне какавто и да е телефон без тези тестове, дори и това да е iPhone. T-mobile имаха проблеми с 3G когато излезе с Drop Call и сега за нищо на света няма да повторят грешката си. В момента се гледа новият модел под лупа.
Е, явно от Китай е изтекла информация и затова виждаме някакви снимки. Които най-вероятно да са съвсем достоверни.
Последно промяна от veravera на 12 Май 2009, 22:10, променено общо 1 път.
apodjeki

Мнение от apodjeki »

Страхотнооо добре че не бързах за 3Г-то :), точно това мислех, че му липсва на айфона.
Аватар
nasitoo

Мнение от nasitoo »

veravera написа:Е, явно от Китай е изтекла информация и затова виждаме някакви снимки. Които най-вероятно да са савсем достоверни.
Ако си сменя езика на телефона на китайски, направя скрийншот и променя цифрите на фотошоп, прави ли информацията достоверна? Докато Стив не каже че ще е точно така, всичко е само слух.. :Р
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved -- loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.” - Victor Hugo
Моят другар =)
Iphone 3G 16GB / 3.1.2 - Jailbroken + Belkin Silicone case
logche

Мнение от logche »

Това е някаква заблуда:
Гледайки тук: Официални параметри, а и не само тук, се вижда, че процесора е - ARM 1176, 620 MHz RISC процесор (няма промяна), а не 400 MHz. За рамта не съм сигурен, така че не мога да коментирам.
От друга страна гледайки колко е размера на диска според картинката /private/var - 29.3GB излиза, че от apple са увеличили малкия дял - / на 1000MB, което доста ме съмнява, защото и сега firmware 3.0b се събира на 500MB, пък и колкото нововъведения да има, едва ли ще им трябва двойно място.
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

logche написа:Това е някаква заблуда:
Гледайки тук: Официални параметри, а и не само тук, се вижда, че процесора е - ARM 1176, 620 MHz RISC процесор (няма промяна), а не 400 MHz. За рамта не съм сигурен, така че не мога да коментирам.
От друга страна гледайки колко е размера на диска според картинката /private/var - 29.3GB излиза, че от apple са увеличили малкия дял - / на 1000MB, което доста ме съмнява, защото и сега firmware 3.0b се събира на 500MB, пък и колкото нововъведения да има, едва ли ще им трябва двойно място.
Процесорът в момента е downclock-нат до 400 мхц.
logche

Мнение от logche »

iFlashFreak написа:
Предполагам софтуерно :)
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

logche написа:
iFlashFreak написа:
Предполагам софтуерно :)
Да :)
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Код за потвърждение: Избери целия код

Остава по-малко от месец до WWDC, когато очакваме да видим новия (или новите) телефони iPhone на Apple, затова не е изненадващо, че слуховете за техническите характеристики започват да стават все по-конкретни. Този път от китайски форум получаваме скрийншот, за който се предполага, че е направен със следващия iPhone. От него научаваме някои доста интересни неща за модел, наречен MB717LL, като това, че ще е снабден с процесор, работещ на 600MHz (сега телефоните се задвижват от 400MHz), 256MB RAM (сега е 128MB), 3.2МР камера с автофокус, 32GB вградена памет, FM радио и цифров компас. Очаква се батерията, размерът на дисплея и формата на телефона да останат същите.

Източник: MobileBulgaria
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Наистина е така. И аз като Мобайл България научих от този скрийншот, че процесора е 600MHz, а паметта 256MB. Поклон.
Аватар
roland

Мнение от roland »

BLizZarD написа:Ихее не си губят времето хората от apple. Ако това е вярно отново конкуренцията ще бъде размазана!

Или не...
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=12305

Ако се интересувате повече и Tegrata и други компаний, правят не по лоши вече тъчскрийн телефони, освен ако от Епъл не направят драстична промяна няма да си увеличат популярността даже iPhone ще става все по-непредпочитан.
Епъл ръчкат промените на час по лъжичка... Докато конкуренцията не спи. Да се осъзнаят, че малко ме уморяват с тяхната "Специфична и НЕГЪВКАВА" политика...

ПС: Аз също имам Айфон и съм много доволен
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

roland написа:
BLizZarD написа:Ихее не си губят времето хората от apple. Ако това е вярно отново конкуренцията ще бъде размазана!

Или не...
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=12305

Ако се интересувате повече и Tegrata и други компаний, правят не по лоши вече тъчскрийн телефони, освен ако от Епъл не направят драстична промяна няма да си увеличат популярността даже iPhone ще става все по-непредпочитан.
Епъл ръчкат промените на час по лъжичка... Докато конкуренцията не спи. Да се осъзнаят, че малко ме уморяват с тяхната "Специфична и НЕГЪВКАВА" политика...

ПС: Аз също имам Айфон и съм много доволен
Всеки, който се занимава с маркетинг ще ти каже, че точно политиката на Apple няма никакви шансове да направи телефона НЕпредпочитан. Дори напротив, интересът расте и светът се скъсва да говори за телефона.
Публикувай отговор