Rip Dev казаха не на пиратството!

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
The Shaman
supporter

Rip Dev казаха не на пиратството!

Мнение от The Shaman »

Изображение

Екипа на Rip Dev обявиха създаването на тяхната система KALI ANTI-PIRACY http://ripdev.com/kaliap" onclick="window.open(this.href);return false; , създадена за защита на програми в App Store от пирати. Прекрасна новост за хора, пишещи приложения за iPhone, така и за потребителите, защитата срещу взлом на програмите стимулира програмистите да създават обновления и нови приложения според Rip Dev.
Аватар
ereptor
supporter

Re: Rip Dev казаха не на пиратството!

Мнение от ereptor »

Браво бе! Все едно хкерите казват Не на хакерството.
Някой приложения са хубави, но не чак толкова, че дасе дават по 10-15 лв ( все пак някой от нас не работят за повече от 25-30 лв на ден)
Това го правят с цел да няма хитреци като нас дето се си пестят парите чрез безплатни приложения.
Ами те, дето пускат yellowsn0w не цакат ли така също хората който са дали повече пари за фабрично отключени телефони!
извинявам се май обърках rip dev с dev team ( или те са 1 и също ?:-/ )
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
mariankata

Мнение от mariankata »

ereptor написа:Браво бе! Все едно хкерите казват Не на хакерството.
Някой приложения са хубави, но не чак толкова, че дасе дават по 10-15 лв ( все пак някой от нас не работят за повече от 25-30 лв на ден)
Това го правят с цел да няма хитреци като нас дето се си пестят парите чрез безплатни приложения.
Ами те, дето пускат yellowsn0w не цакат ли така също хората който са дали повече пари за фабрично отключени телефони!
извинявам се май обърках rip dev с dev team ( или те са 1 и също ?:-/ )
Различни са групите.
И май хакерите казват не на кракерите.
А ние казваме НЕ НА ОГРАНИЧАВАНЕТО НА БРОЯ СТОКИ В JohnnyStore!!! (:|f (:|f (:|f
ThUnDeR

Мнение от ThUnDeR »

The Shaman написа:Изображение

Екипа на Rip Dev обявиха създаването на тяхната система KALI ANTI-PIRACY http://ripdev.com/kaliap" onclick="window.open(this.href);return false; , създадена за защита на програми в App Store от пирати. Прекрасна новост за хора, пишещи приложения за iPhone, така и за потребителите, защитата срещу взлом на програмите стимулира програмистите да създават обновления и нови приложения според Rip Dev.

Няма нещо, което неможе да се кракне.
iPhone 3GS + Incipio Feather (Black)
MacBook Pro [Late 2008] 2.8GHz, 6GB DDR3 RAM, G.SKILL TITAN 256GB SSD, NVIDIA HybridSLI 9400M + 9600GT

Once you go Mac you'll never go back | Не отговарям на лични съобщения
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Хубаво е да направят някакви по-добри защити поне за 2-3 месеца, за да може наистина да имат стимул да пишат. От такива като нас им умират всякакви мераци да творят :)
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

поне руските хакери и кракери нямат задражки и обичат да кракват програми... ако не бяха те :(
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Много хора (главно извън БГ и други братски държави) си купуват и инсталират приложенията директно от телефона. Ако се приравним на техния стандарт, и хипотетично предположим, че приложенията струват от 5ст до 50ст, кой ще ти се занимава да търси и инсталира кракнати приложения.
Отваряш сутринта очичики, чукваш си appstore от телефона, виждаш какво ново има, инсталираш си го и забравяш.
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

ammcfc написа:Много хора (главно извън БГ и други братски държави) си купуват и инсталират приложенията директно от телефона. Ако се приравним на техния стандарт, и хипотетично предположим, че приложенията струват от 5ст до 50ст, кой ще ти се занимава да търси и инсталира кракнати приложения.
Отваряш сутринта очичики, чукваш си appstore от телефона, виждаш какво ново има, инсталираш си го и забравяш.
Абсолютно вярно!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Аз пък съм убеден, че и 10 ст. да струват, пак ще е пълно с хора, които ще искат безплатно. Просто манталитет.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

anthony написа:Аз пък съм убеден, че и 10 ст. да струват, пак ще е пълно с хора, които ще искат безплатно. Просто манталитет.
Ci. Никой не може да го промени това. Винаги ще е така. Хората, които си купват или биха си купували се броят на пръстите на едната ръка.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Да си направят една хубава защита и да намалят цените, това е истината :)
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

Аз от известно време насам си купувам легални игри за Xbox 360. Купих си и доста легален софтуер, купувал съм си и от апстор мисля че 2 приложения. Понякога се замислям как всичко мога да го имам безплатно и си мисля, че съм балама, ама после бързо го забравям и продължавам да си пазарувам :) Може би е, защото съм част от тази сфера и искам и моя труд да бъде оценяван така.. А може би лека полека всички ще почнем да мислим така, знае ли се :)

ПП: Да отбележа, че доходите ми не са кой знае колко по-високи от средните за страната, така че изцепки от сорта "И аз ако имам ще давам, не ги искам.". За мен човек дал 1к за телефон, винаги ще има пари за приложения :) Друг е въпросът дали е стиснат.
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

както казаха по-нагоре и 10ст да струва... по -добре да не ги даваш...
аз разсъждавам така : ако мога да го намеря кракнато значи те не са си свършили добре работата и => не трябва да им се плати... ако не мога да го намеря... евала :)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Chekara написа:както казаха по-нагоре и 10ст да струва... по -добре да не ги даваш...
аз разсъждавам така : ако мога да го намеря кракнато значи те не са си свършили добре работата и => не трябва да им се плати... ако не мога да го намеря... евала :)
Не може да се разсъждава така! По тази логика, ако видиш автомобил на улицата без аларма ще го откраднеш веднага!? Защото собственикът му е виновен, че не го е защитил...!?
Здравей Афганистан ;)
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

еми ако е отворен с ключовете на стъклото и табелка вземи ме... :) ще направя некое друго кръгче
Аватар
ereptor
supporter

Мнение от ereptor »

Аз не сам човек който обича да дава пари за приложения- прищрявки, но с удоволствие бих си платил ако 1 приложение е под левче. Като знам че си ми е легално и няма да имам проблеми и че всеки пат автоматично си ми го upgrade-ва, а не всеки пат да търся дали е излязла по-нова версия. Вече и ако си ги намираше и автонатично и upgrade-тите в iTunes тогава бих се замислил за плащането :P
iPhone 3GS 32GB(black)+capsule neo case white
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

ammcfc написа:
Chekara написа:както казаха по-нагоре и 10ст да струва... по -добре да не ги даваш...
Не може да се разсъждава така! По тази логика, ако видиш автомобил на улицата без аларма ще го откраднеш веднага!? Защото собственикът му е виновен, че не го е защитил...!?
Здравей Афганистан ;)
Даже и да има аларма, щом има разбиване алармата, значи собственикът не си заслужава колата ! :D Здравей Афганистан наистина...
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Точно заради такива разсъждения ни е в това състояние държавата. Всеки иска да краде и да получава всичко наготово.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Бахти, заради подобни изказвания ми се отщява да помагам на когото и да било с каквото и да било.
Чувствам се адски тъп - първо, че го правя без пари и второ, че ми доставя удоволствие да зарадвам някого.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Мда...Затова скоро iphone ще се продава официално в Екваториална Гвинея, а в Булгаристан - йок.
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Чакай малко бе пич.. Извинявам се, че и аз ти се нахвърлям ама мисленето ти е из облаците ;)
Ако си чел достатъчно ще разбереш, че има начин един човек да си свали програмка, която да струва 0.99$ и да я кракне и да я разпространи, просто защото иска да помогне на някой неблагодарник, като теб... Значи тези, които искат по 0.99$ на даунлоуд не са си свършили добре работата? :&
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
tonygti

Мнение от tonygti »

"И по 10 лева да направят бензина, я пак че си карам колата... И без пари да е - пак че го крадем." (:|
Аватар
naB4o

Мнение от naB4o »

Разберете, просто България не е нормална държава... докато си бях в САЩ съм си купувал и от iTunes, и оригинални игри за PSP, и за компа... Като се върнах тук като подарих PSP на брат ми, за 1 ден беше хакнато и фулл от кракнати джитки на стойност около 300 долара... Е там ако правя 300 долара за 3-4 дена, тука брат ми ги прави за месец... Стандарта ни е мега занижен, и всичко си започва от най-горе - управляващите и т.н.
Отплеснах се много, но лично съм ЗА не на пиратството, въпреки че 80-85% от музиката и софтуера на ПС са ми пиратски... и смея да твърдя, че ако България се оправи докато съм тук, ще си взимам всичко легално!

п.с. в САЩ, на много места получаваш и бонуси към iTunes - редовен платец,клиент или нещо др. и има хора които си подаряват т.нар гифт карти за рождени дни.
iPhone 2G 8Gb
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
Аватар
Chekara

Мнение от Chekara »

даже и двигателя да блокира ... ще я бутнем отзад :) гледаите клипчето във vbox дето се краде А8.... за тва трее бронирани джамове
Еми то не само в Бг и Авганистан е така... навсякаде има престъпления... просто в другите страни процента на хора ,които не са престъпници е по-голям от този тук ... в канада например... по телевизията въобще не казват никви криминални новини и тн... Чичо ми гледал как един ден идва SWAT и прави акция с/у някви пласьори и по ТV-то не казали нищо... но това че не се вижда престъпността не означава ,че я няма
PunkoHead написа: Чакай малко бе пич.. Извинявам се, че и аз ти се нахвърлям ама мисленето ти е из облаците ;)
Ако си чел достатъчно ще разбереш, че има начин един човек да си свали програмка, която да струва 0.99$ и да я кракне и да я разпространи, просто защото иска да помогне на някой неблагодарник, като теб... Значи тези, които искат по 0.99$ на даунлоуд не са си свършили добре работата? :&
ами да си направят изцяло нова защита , която да не може да се пробие... то няма такава ,която да не може ,ама поне да е по-трудна ... да не е да използваш 2 програми и да веднага да я кранкнеш... то всички използват един и същ сертификат , които вече бая хора се научиха да го кракват
Sisq0 написа:Бахти, заради подобни изказвания ми се отщява да помагам на когото и да било с каквото и да било.
Чувствам се адски тъп - първо, че го правя без пари и второ, че ми доставя удоволствие да зарадвам някого.
както каза доставя ти удоволствие... за тва го правиш , не е нужно да се чувстваш тъп... просто си такъв... мен пък ми доставя удоволствие да изкарвам пари :) За това някой ако има проблем и мога да го реша , го правя срещу съответната цена... се пак в магазина им е приятно да пазарувам от тях ама накрая ми дават касовия бон и искат да им платя...
Последно промяна от Chekara на 13 Фев 2009, 12:09, променено общо 1 път.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Аз предлагам да те баннем и да ти търсиме пари, за да ползваш форума.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Публикувай отговор