iOS 10

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
amonRa

ios 10 лагва на iphone 6

Мнение от amonRa »

Здравейте,
Наскоро ъпдейтнах iOS-a на телефона си на 10.1 и започна да работи доста лагаво на моменти. Досега бях с 9.3.4 и работеше перфектно и затова избегнах първите ъпдейти , но накрая се излъгах и съм доста разочарован. Направих чист рестор като нов телефон, но нещата си останаха същите. При вас как е?
kocev

Re: iOS 10

Мнение от kocev »

Аз винаги съм си ъпдейтвал петицата от iOS 6 насам и с дребни изключения, като цяло съм бил доволен. Така направих и когато излезе iOS 10. Ползвах я два дни, не останах очарован и се върнах на 9.3.5, докато все още беше възможно. След това обаче, една вечер го включих да се зарежда и на сутринта го намерих самообновен до iOS 10! За съжаление 9.3.5 не се подписваше вече, така че сега правя отчаяни опити да свиквам с купища бъгове и липсващи удобни функции! Всяко зло за добро обаче. Това ускори решението ми да си купя по-нов телефон. Отлагах го, понеже моят до преди десетката си работеше доста добре за годините си. Сега съм си поръчал SE, който фабрично е с iOS 9 и като пристигне, първото нещо което ще направя след като го активирам, ще е да му спра OTA ъпдейтите, докато не пооправят десетката, или не излезе по-читав iOS.
amonRa

Мнение от amonRa »

Kато цяло ми допада как е направен. Даже това че го няма slide to unlock ми харесва, но ми работи нестабилно като андроид. Попаднаха ми доста оплаквания по чуждите сайтове на тази тема. Един приятел има SE и имаше доста проблеми с девятката вкл. губене на обхват и прословутия проблем със засичането на кемерата и с 10.1 всичко изчечна. Дано го оправят и за 6-цата. Все пак не е чак толкова стар, пък ако не ще взимам 7, въпреки че не ме впечетлява особено....
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Аз имам два 5S-a. Единият (личният) ме е с iOS 8.1.2, a вторият (служебен и тестов) с 10.0.2. и мога да кажа, че въобще нямам ядове с 10-та. Вярно доста работи са поразместили и ми объркаха нещата яко до като се ориентирам, но сравнение с iOS 9 тази ОС си е песен. Минал съм през абсолютно всички фърмуери за айфон, но 9-ката беше нещо което прескачах с "овачрски скок" ! Епъл никога не са имали по куца ОС.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
popchev4

Мнение от popchev4 »

Заслужава ли си да разкарам джейлнатата 9.3.3 за 10.1.1 :))
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Зависи за какво си ползвал джейла. Доста от туиковете ги има в 10-ката. От тази гледна точка си заслужава.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Simeon24

Мнение от Simeon24 »

И аз качих версията на Айфон 5s, но въпросът ми е как да направя "Approve this Iphone" защото нямам друго устройство с ios и незнам как да стане. Има ли някакъв варянт или не? Защото сега в settings най-отгоре ми седи известие " follow ups" и е много дразнещо :)] @-)
amonRa

Мнение от amonRa »

при мен се позабърза .... ама като махнах прозрачноста и опресняването на приложенията. Въпреки това пак Crashva на моменти и записва грешките в diagnostics & usage, но пък колкото повече го ползвам толкова повече ми харесва как е направен.....
Simeon24

Мнение от Simeon24 »

Как се справята със заключването на екрана по време на разговор? Много е дразнещо! o_O
amonRa

Мнение от amonRa »

при мен няма проблем с това
Аватар
centur

Мнение от centur »

iTunes нещо откачи - хем съм с 10.1.1 откакто е излязла и сега пак се обновява и пак пише, че е 10.1.1 :&
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
haho7o

Мнение от haho7o »

centur написа:iTunes нещо откачи - хем съм с 10.1.1 откакто е излязла и сега пак се обновява и пак пише, че е 10.1.1 :&
И аз го имах тоя проблем ама го ресторнах от друг компютър и се махна.
Иначе след като ъпдейтбнах на 10.1.1 тъч ИД-то започна да ми работи като хоум.. Само си остабям пръста отгоре и то отчита цъкане какво да го правя
КУПУВАМ IPOD TOUCHКУПУВАМ IPOD TOUCH
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Изключи rest finger to open и няма да е така ;)
"Мисля-значи съществувам"
haho7o

Мнение от haho7o »

Alxx написа:Изключи rest finger to open и няма да е така ;)
Изключих го и пак е така. То дори и да съм примерно във вейсбук и да докосна хоум бутона ми затваря приложението, все едно съм натиснал хоум
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Apple смени версията оня ден, тази е нова с малки фиксове. Пишеше, че няма да се появявя на тези, които вече са ъпдейтнали, но и на мен ми излезе, пуснах го да се актуализира и да ти кажа сега като че ли батерията е малко по-добре, така че ако имаш малко време, можеш пак да го ъпдейтнеш, явно има нещо, което в старата версия го няма.
haho7o

Мнение от haho7o »

dessyteneva написа:Apple смени версията оня ден, тази е нова с малки фиксове. Пишеше, че няма да се появявя на тези, които вече са ъпдейтнали, но и на мен ми излезе, пуснах го да се актуализира и да ти кажа сега като че ли батерията е малко по-добре, така че ако имаш малко време, можеш пак да го ъпдейтнеш, явно има нещо, което в старата версия го няма.
Нямам update :-/
Аватар
centur

Мнение от centur »

haho7o написа: Нямам update :-/
През телефона няма да ти го покаже, а само с USB кабел свързан към PC и пуснат iTunes.
Apple AirPods v2
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

И при мен на 6-цата е много лагава работа.Понякога да ми отвори Viber или Messenger или Facebook му трябват 4-5сек което е мега зле.Все едно съм с некъв среден клас андроид.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
haho7o

Мнение от haho7o »

centur написа:
haho7o написа: Нямам update :-/
През телефона няма да ти го покаже, а само с USB кабел свързан към PC и пуснат iTunes.
Пак няма.. Мога ли някак да даунгрейдна?
Аватар
centur

Мнение от centur »

haho7o написа: Пак няма.. Мога ли някак да даунгрейдна?
По принцип можеш, но този ъпдейт се появи при мен на 7, а ти може би си с друг (по-стар) модел?
Apple AirPods v2
haho7o

Мнение от haho7o »

centur написа:
haho7o написа: Пак няма.. Мога ли някак да даунгрейдна?
По принцип можеш, но този ъпдейт се появи при мен на 7, а ти може би си с друг (по-стар) модел?
Със сигурност :)) аз съм с 5с-ка
Къде мога да намеря как да даунгрейдна?
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Не можеш да даунгрейднеш, освен, ако не искаш предната 10.1, другите не се подписват. А аз съм с шестица и ми излезе ъпдейт през iTunes, може би защото предния път го качих ОТА, иначе пишеш, че нямало да се появи на тези, които вече са с 10.1.1.
haho7o

Мнение от haho7o »

dessyteneva написа:Не можеш да даунгрейднеш, освен, ако не искаш предната 10.1, другите не се подписват. А аз съм с шестица и ми излезе ъпдейт през iTunes, може би защото предния път го качих ОТА, иначе пишеш, че нямало да се появи на тези, които вече са с 10.1.1.
10.1 няма да е зле защото мисля, че от 10.1.1 се прееба
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Ами сваляш си от тук подходящата версия за твоя телефон и даунгрейдваш, както е описано тук, има и клипчета в You Tube.
haho7o

Мнение от haho7o »

dessyteneva написа:Ами сваляш си от тук подходящата версия за твоя телефон и даунгрейдваш, както е описано тук, има и клипчета в You Tube.
Мерси Много
Публикувай отговор