iOS 10

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
speeder

Re: iOS 10

Мнение от speeder »

Ivan_vylka написа:Звука на заключване и звука на клавиатурата са променени, и да, повече свободно място има, защото операционната система заема по-малко място.
При мен пък, на 6S, ми се струва, че заема повече място. Правих трика с iTunes за изтриване на ненужната информация, но няма ефект.
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
peppu

Мнение от peppu »

Какъв е този трик?
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

peppu написа:Какъв е този трик?
https://www.cnet.com/how-to/out-of-spac ... e-up-more/
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
peppu

Мнение от peppu »

Това са пълни глупости според мен.
Свали си battery doctor и чрез него изтривай периодично натрупаната кеш памет. Трупа се доста обемна такава от приложения като фейсбук, месинджър, вайбър, а също и след продължително браузване. Аз я чистя веднъж на 2-3 седмици и освобождавам средно между 500 mb и 1 gb, макар че в крайна сметка същите тези приложения почти винаги ще натрупват необходимата им кеш памет, каквото и да правим. :D
StiliyanBozhkov

Мнение от StiliyanBozhkov »

peppu написа:Това са пълни глупости според мен.
Свали си battery doctor и чрез него изтривай периодично натрупаната кеш памет. Трупа се доста обемна такава от приложения като фейсбук, месинджър, вайбър, а също и след продължително браузване. Аз я чистя веднъж на 2-3 седмици и освобождавам средно между 500 mb и 1 gb, макар че в крайна сметка същите тези приложения почти винаги ще натрупват необходимата им кеш памет, каквото и да правим. :D
Напротив! Така изчистих 3гб.
gopeto_86

Мнение от gopeto_86 »

Аз също ползвам трика с наемането на филм и върши супер работа, по 1-2гб
peppu

Мнение от peppu »

Но после пак се натрупва, нали?
extremee13

Мнение от extremee13 »

А може ли по-някакъв начин да върнем slide to unlock фунцкията или трябва да изчакаме jailbreak ? Най-много това ме дразни, че са махнали slide to unlock..
stax

Мнение от stax »

Здравейте, при заключен телефон като светнете екрана под часовника, как са ви изписани ден, месец и дата? На IOS 9 си бяха на български, а сега на IOS 10 са на английски. Търсих от някъде да променя това в настройките но няма, всичко си е автоматично. Програмистите са се осрали за пореден път. Ако някой от вас има представа как може да се направи на БГ изписването да сподели моля, защото на английски мен лично ме дразни.
dimov62

Мнение от dimov62 »

Ако не желаеш да натискаш втори път Home Button за да отключиш телефона,просто връщаш стария вариант - General-Accessibility-Home Button-Rest finger to open.Ако си активирал Touch ID става бързо.
dimov62

Мнение от dimov62 »

Настройки за български формат на ден,месец,дата:Settings-General-Language&Region-Add Language -ако липсва български го избираш,след това Edit и преместваш български най-отгоре като Prefered Language Order.На екрана ще се изпише Setting Language .За проверка погледни най-долу-Region Format Example-трябва българския формат да се появи.
stax

Мнение от stax »

dimov62 написа:Настройки за български формат на ден,месец,дата:Settings-General-Language&Region-Add Language -ако липсва български го избираш,след това Edit и преместваш български най-отгоре като Prefered Language Order.На екрана ще се изпише Setting Language .За проверка погледни най-долу-Region Format Example-трябва българския формат да се появи.
Благодаря ти dimov62, езика го бях аднал в Language&Region но след това преместването му най-горе не съм знаел, че трябва да се направи. Сега съм доволен <:-P
extremee13

Мнение от extremee13 »

dimov62 написа:Ако не желаеш да натискаш втори път Home Button за да отключиш телефона,просто връщаш стария вариант - General-Accessibility-Home Button-Rest finger to open.Ако си активирал Touch ID става бързо.
Знам как става. Мен ме интересува дали има начин да върна slide to unlock функцията ?
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

extremee13 написа:
dimov62 написа:Ако не желаеш да натискаш втори път Home Button за да отключиш телефона,просто връщаш стария вариант - General-Accessibility-Home Button-Rest finger to open.Ако си активирал Touch ID става бързо.
Знам как става. Мен ме интересува дали има начин да върна slide to unlock функцията ?
Не може, приятел. И аз търсих, четох, гледах - няма! Или Touch ID, или Home button. Тъй като аз нямам Touch ID съм си закотвен на Home button. Лично по мое мнение глупаво решение от страна на Apple изцяло да махнат slide to unlock. Да бяха дали право на избор и всеки да си избира както си иска. Но нищо. Ще го преживеем :)
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
dimov62

Мнение от dimov62 »

Виж това:https://www.igeeksblog.com/slide-to-unlock-in-ios-10/ има и видео.
vladi1

Мнение от vladi1 »

Това с наемането на филм при мен отказа праща ме в payment information дал съм го на none и дотам иначе друг вариант незнам battery doctor е платена
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
peppu

Мнение от peppu »

Няма такова нещо! Безплатна е.

Ето... виж, че е free:
https://itunes.apple.com/us/app/battery ... 51279?mt=8
vladi1

Мнение от vladi1 »

С нея май неможе да се чисти кеш или аз нещо не вдявам
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
extremee13

Мнение от extremee13 »

Amateur2014 написа:
extremee13 написа:
Не може, приятел. И аз търсих, четох, гледах - няма! Или Touch ID, или Home button. Тъй като аз нямам Touch ID съм си закотвен на Home button. Лично по мое мнение глупаво решение от страна на Apple изцяло да махнат slide to unlock. Да бяха дали право на избор и всеки да си избира както си иска. Но нищо. Ще го преживеем :)
Гледам по форумите хората главно се оплакват от това. Засега няма да минавам на иос 10, ще изкачам jailbreak-a.
peppu

Мнение от peppu »

Интересно къде са тия 3 gb used, които използвам като аз не виждам повече от 1 gb инсталирани приложения?

Някакви идеи?

Изображение
bobiasd

Мнение от bobiasd »

Ето и при мен как е паметта.На мен също ми се губи доста...Изображение
vladi1

Мнение от vladi1 »

След ъпдейта понякога тела ми става значително по тих изведнъж става въпрос за месинджър и вайбър докато пиша месинджъра го трих и качих наново не се оправи а вайбъра несъм че не ми се губят хронологии иначе несъм ресторвал а просто ъпдейтнах батерията е добре всичко е наред освен звука
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
Аватар
Jorko

Мнение от Jorko »

И при мен има проблем със звука на вайбър и месинджъра,клавиатурата става много тиха след първото съобщение.Явно е някакъв бъг.
georgi4

Мнение от georgi4 »

Предполагам сте ъпдейтнали Вайбъра с този за 10-та(версия 6.3.1)..
IPhone 7
Аватар
Jorko

Мнение от Jorko »

Да моя е 6.3.1
Публикувай отговор