iOS 9

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
kawabiker

Re: iOS 9

Мнение от kawabiker »

zori2003 написа:Здравейте!
Имам проблем с update към iOS 9 на iPhone 5. След като дам restore през itunes ми излиза ето това: http://prntscr.com/8r3jwa
Преди около 6 месеца ми го отключиха от Теленор, но не му направих restore, тъй като и без това си го ползвам с тяхна карта. Има ли връзка това и как да оправя проблема?
Не е много хубава тази работа, пробвай следните неща :
Рестартирай компа, ъпдейтни си iTunes , смени USBто , смени кабела , спри всички процеси преди да пуснеш iTunes .
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
zori2003

Мнение от zori2003 »

kawabiker написа:
zori2003 написа:Здравейте!
Имам проблем с update към iOS 9 на iPhone 5. След като дам restore през itunes ми излиза ето това: http://prntscr.com/8r3jwa
Преди около 6 месеца ми го отключиха от Теленор, но не му направих restore, тъй като и без това си го ползвам с тяхна карта. Има ли връзка това и как да оправя проблема?
Не е много хубава тази работа, пробвай следните неща :
Рестартирай компа, ъпдейтни си iTunes , смени USBто , смени кабела , спри всички процеси преди да пуснеш iTunes .
Благодаря за помощта. Оказа се проблема в iTunes, но след преинсталацията на iTunes нещата тръгнаха. :)
iPhone 5 16GB, FW: 9.0.2. ФO
Lucius

Мнение от Lucius »

Абе тея хора защо така осраха положението с този ъбдеит?
Сега ще кажете - ами с всяка нова версиия на системата е така и е нормално. Да ама не!
Аз съм ъпдейтвал и 6 и 7 и 8 но досега не е ималотакива гафове, просто 6 плюса не се търпи лагва та се не трае!
А и сновият 6s нещата никак не са розови. Доста отчайващо!
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
sdimov

Мнение от sdimov »

Направи чист рестор през АйТюнс. Проблеми досега с лаг нямам, нито на стария, нито на новия телефон.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Lucius

Мнение от Lucius »

Правено е сто пъти - едно и също!
Петицата се държи сто пъти по-добре от моя.
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Според мен ти нещо си осрал нещата
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не му е лесно да се сети и изтегли ipsw наново...
"Мисля-значи съществувам"
sdimov

Мнение от sdimov »

Alxx написа:Не му е лесно да се сети и изтегли ipsw наново...
Защо така с лошо, колега? Не всеки работи в сервиз. Аз не изключвам и варианта да има хардуеърен проблем (малко вероятно), но все пак това е техника.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

В забележката ми няма нищо лошо, а освен това, не съм стигнал до сервиза с незнание, а с четене и труд. Мислиш, че някой ме е обучавал наготово ли?
"Мисля-значи съществувам"
Lucius

Мнение от Lucius »

Не виждам смисъл едно и също нещо да се прави сто пъти (и ipsw теглих) просто не съм го написал .
И какъв хардуерен проблем като на осмицата телефона летеше а сега лага главно е в таскменъджера.
Между другото не съм единственият с 6 plus с този проблем!
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Ами, при мен няма големи проблеми с iPhone 6 Plus с последния за момента iOS 9.0.2. Няма лагове и т.н. А съм го инсталирал на всичките си айДжаджи (два iPhone 6 Plus, два iPad-а и един iPhone 4S). Е, на 4S - лагва "нормално" (корабът потъва нормално =)) )... в рамките на това, което беше и с iOS 8, даже е по-добре сега с 9-ката.
Има няколко бъга - но ще видим кога ще ги оправят. Главният ми проблем е, че GameCenter-а - практически не работи на 2 от устройствата ми, а също и както пишат в същата тема - понякога НЕ могат да се изтриват приложенията и айДжаджата се рестартира та трябва да ходя да търся и трия съответното приложение от списъка в Storage Usage. Според народа - в iOS 9.1 beta 3 (4 и 5) е оправенo това, но на мен не ми се слага бета и ще чакам официалния 9.1. Имаше и някои съпътстващи проблеми с бекъпите в iCloud, но те бяха по-лесни за отстраняване и се оправих (с изтриване на бекъпите от iCloud и правене на нови). Но аз нямам намерение да си изтривам телефоните и да ги започвам отначало (още по-малко - да започвам отначало няколкото игри, в които съм много напред)... което е стандартния начин за "оправяне" на тези глупости - Епъл да си ги оправят. Като цяло - нормални неща. Надявам се в 9.1 да оправят Game Center-а и забиването при изтриване на приложения... всичко това е свързано с някаква несъвместимост на старите бекъпи в iCloud и новата iOS. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
operacom

Мнение от operacom »

Официалният 9.1 вече е наличен. Доста промени...Да се надяваме всичко да е наред.
4ubaka

Мнение от 4ubaka »

Здравейте, да докладвам и аз.
Ползвам IPhone 4S 16 GB след update от IOS 8.4.1 към 9.1 след чист рестор телефона работи повече от добре.
Има инсталирани около 20 приложения, доста снимки + видеа и около 1200 песни.
Свободно място до момента 3,5 GB.
Лагът спрямо предната версия не е толкова дразнещ.
За момента не мога да кажа нищо за батерията и др. процеси.
Скоро ще допълня още инфо.
popchev4

Мнение от popchev4 »

Батерията се държи задоволително добре към момента..
Изображение
iPhone 6s PLUS 16GB Gold
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Как разбирате, че батерията е добре или зле за един час ползване?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

След ъпдейт до 9.1, споменатите по-горе от мен проблеми с Gаме Center и от време на време с изтриването на някои приложения - са оправени. Аз други проблеми все едно не съм видял, така че - доволен съм. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
tenet

Мнение от tenet »

Аз имам проблем - понякога като си отключа телефона и бързам да вляза във Phone или Camera, ми забива на hover-а на иконата (като потъмнява когато я натиснеш) и стои така 2-3 секунди докато я пусне. Много странно... на 9.1.

Някой друг има ли го този проблем?
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 6S 128GB Space Gray
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

На 6-ца, редовно.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
tenet

Мнение от tenet »

TheOriginal написа:На 6-ца, редовно.
Аз на 5-цата го нямах, много странно. На новия го установих и затова писах... Дано да пуснат 9.2 с повече бъгфиксове. 9.1.1 пак ще е добре, но нека е по-голям ъпдейта...
iPhone 4S 16GB Black
iPhone 5 16GB Black
iPhone 5 16GB White
iPhone 6S 128GB Space Gray
lyubcho_88

Мнение от lyubcho_88 »

Здравейте.
Имам iPhone 5 и последен ъпдейт iOS 9.2.
От начало след първия ъпдейт на новата ОС, която направих директно през device-a (без iTunes) започна да лагва на много места, което е повече от дразнещо за мен.
Например:
Има случаи когато си пускам „Circular Data (3G)“ и забива тела за секунди, замръзва. Като натисна „Settings“ да се върна едно ниво назад и не реагира. Чудя се дали само моя го прави, но питах и едно приятелче с 5-ца и при него е аналогичен случая.
Друг „лаг“ е като го отключвам и по някой път като тръгна да пиша паролата не реагира, а едва след няколко секунди (2-3-5сек) изписва набързо каквато цифра съм докоснал. Това е понякога, но направо ме изкарва извън равновесие. НИКОГА до сега не ми е засичал IPhone!!!
Трети пример е при слайдване на различни менюта или screen-ове също засича...

Прочетох тук в темата, че съветвате да се направи чист restore през iTunes на новата iOS 9. Така и направих. Сложих един Back-Up за всеки случай и ресторнах. След тази процедура, тела беше празен и трябваше да върна Back-Up-a. Не знам това с какво може да помогне, но лаговете са отново на лице. Вярно по рядко се случва, но пак ги има.

Другото интересно е, че ми се освободи малко пространство от вградената памет (около 2GB), която в iTunes се показваше като Others или App data не помня. Явно е било някакъв кеш от приложенията, което не е толкова важно сега...

От тук насетне имам 2 варианта с въпроси към тях, които искам да обсъдим.
1. Ако ресторна отново до iOS 9.2 и след това не си връщам Back-Up-a има ли шанс да се оправят нещата? Понеже чета тук за други user-и, които не са имали проблеми с вървежа на iOS9, а пак ползват 5-ца. При този вариант ще загубя цялата ми информация – номера, контакти, бележки, календари, мейли, снимки и тн., което не искам да става. Имам и App-s, които не ми се ще да записвам отново (разни two-factory authenticators, дето не се настройват лесно). Може ли някак си да ги запазя, без да връщам Back-Up-a, ако това ще помогне за спре да забива тела?

2. Ако може някой да даде линк, step-by-step как мога да downgade-на до iOS 8 (последната), където нямах никакви проблеми с вървежа? При този вариант, ако след „преинсталация“ върна Back-Up-a ще може ли да ми се качи цялата информация от тел-а, но да си остане с вече сложената iOS8?

Много благодаря на всички взели отношение по проблема, които описах. Ако има нещо неясно, ще допълвам.
Ipod 4th Gen 8GB
Iphone 5, 16GB, Black & Slate
Iphone 5, 16GB, White & Silver
Iphone 7, 128GB, Rose Gold
Iphone 8, 64GB, Space Gray
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Бекъпа е проблема по принцип, но за да си запазиш нещата , може просто да дадеш Reset all settings , което ще върне телефона до фабричните настройки, но ще запази цялата информация.
lyubcho_88

Мнение от lyubcho_88 »

Сега забелязвам, че съм допуснал грешка
iOS9.2 => iOS9.1
„Circular Data (3G)“ => "Cellular Data (3G)"

Направих и "Reset All Settings", но и това не облекчава много нещата.
Ipod 4th Gen 8GB
Iphone 5, 16GB, Black & Slate
Iphone 5, 16GB, White & Silver
Iphone 7, 128GB, Rose Gold
Iphone 8, 64GB, Space Gray
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Бекъпа най-вероятно оаква нещата ...
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Окей какво излиза? 9.2 по-добре ли се държи от 1 или не? Аз нямам актуализация за 9.2
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Публикувай отговор