iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
fumar77

Re: iOS 7

Мнение от fumar77 »

fuji написа:
nextt написа:И аз ъпдейтнах на 7.1, доста по-бързо работи телефона (iphone 4), но знака за локейшъна не иска да се махне , постоянно седи. Някой друг да има този проблем ?
И при мен си стои Ipad mini и мисля батерията по бързо заминава.

Влизаш в Setngs > Privacy > Location Servces > Sistem Services и най-отдолу гасиш Status Bar Icon и трябва да се махне знака.
sasho2210 написа:Какви са тия ваши телефони при всеки ъпдейт се ускоряват и ускоряват... )
При iPhone 4 има доста голяма разлика в бързината спрямо 7.0.6
iPhone 4
iOS : 7.0.6 > 7.1
BB : 04.12.09
Memory : 16GB

iPhone 3GS
iOS : 6.1.3
BB : 05.16.08
Memory : 32GB
fuji

Мнение от fuji »

fumar77 написа:
fuji написа:
nextt написа:И аз ъпдейтнах на 7.1, доста по-бързо работи телефона (iphone 4), но знака за локейшъна не иска да се махне , постоянно седи. Някой друг да има този проблем ?

Влизаш в Setngs > Privacy > Location Servces > Sistem Services и най-отдолу гасиш Status Bar Icon и трябва да се махне знака.

То по дефолт при мен си е изключена.Иконата за локейшъна пак си стои.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
fumar77

Мнение от fumar77 »

Пробвай с рестор без да връщаш бекъп и си направи на ново настройките. Може нещо в бекъпа да е омазало нещата.
Или пробвай да угасиш Location Services и пак да я пуснеш.
iPhone 4

iPhone 3GS
deepgeorge

Мнение от deepgeorge »

За съжаление след 1 ден с iOS 7.1 на 5S редом със суперлативите за бързината идва и лошата новина за батерията. Батерията ми днес си замина като топъл хляб, а деня още не е минал. (:|f
MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
genev

Мнение от genev »

И на мен тоя локейшън не ми се маха на Ipad 4 ?! Какво правим сега пробвах да го включа и изключа и пак си стои. Много тъпо
Аватар
fumar77

Мнение от fumar77 »

В Background App Refresh пробвайте да изгасите фейса и др. приложения който искат локация като Google+ , foursquare...
Също ако ви е пуснат Restrictions има пак настройки за локацията
iPhone 4

iPhone 3GS
oldie

Мнение от oldie »

здравейте. от къде е по-добре да направя ъпдейта ? през wifi или през itunes / след ресет / и каква е разликата (знам,
че е свързано с jailbreak-a)
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Ма качиш ли на 7.1 сбогом джейл сбогом гринго. А вярно ли че идва още едно сбогом? Не могат да се правят папки в папката.
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Krastanov

Мнение от Krastanov »

deepgeorge написа:За съжаление след 1 ден с iOS 7.1 на 5S редом със суперлативите за бързината идва и лошата новина за батерията. Батерията ми днес си замина като топъл хляб, а деня още не е минал. (:|f
За 24 часа(със същият телефон съм) ми е паднала с 20%.Никаквъв проблем от към работа и стабилност до момента със 7.1 :)
Dell

Мнение от Dell »

На iPhone 5 с iOS 7.1 с чист рестор батерията ми кара (както Apple обичат да казват) поне 27% повече.
Мрън

Мнение от Мрън »

Току що ъпдейтнах през устройството (ipad 3) Досега се ползваше със спрени мошън и контраст на он демек спряни ефекти... след ъпдейта без ефектите е ужасно появява се лаг, когато плъзнеш 4 пръста за мултитаскинга и когато посочиш отворена програма от там, а когато са пуснати ефектите всичко е плавно... за мен е все тая преди работеше плавно без ефекти сега работи плавно с ефекти... за бързина ... както си беше преди.
fuji

Мнение от fuji »

Krastanov написа:
deepgeorge написа:За съжаление след 1 ден с iOS 7.1 на 5S редом със суперлативите за бързината идва и лошата новина за батерията. Батерията ми днес си замина като топъл хляб, а деня още не е минал. (:|f
За 24 часа(със същият телефон съм) ми е паднала с 20%.Никаквъв проблем от към работа и стабилност до момента със 7.1 :)
Човек чупиш рекорди 24 часа да ти падне с 20% как е правиш тази гимнастика?Ползваш ли го изобщо телефона през тези 24 часа?При мен след като го ъпдейтнах сутринта досега няма проблеми с работата,но определено имам проблем с батерията (ipad mini)
Iphone SE Ipad Mini
scuderia ferrari

Мнение от scuderia ferrari »

Хора, какви са проблемите с ъпдейта, защото вече почнаха негативните коментари. За батерията не съм забелязал разлика, моята се скапва бързо откако имам iOS 7, тоест от доста време.
Аватар
goro3

Мнение от goro3 »

Kissman написа:Колеги,който си е сложил вече 7.1 нека сподели дали е оправено при входящо повикване и заключен телефон да може да се откаже с Decline а не с power бутона.Не е оправено,нали....
Има положителен напредък, можеш да откажеш обаждането от Remind mi после 1 час. След това ти го дава на екрана като пропуснато обаждане (на заключен екран това е хубавата част) и можеш да го набереш или да си сложиш напомняне. Много съм доволен от тази промяна.....браво. Ако, не се обадиш ти напомня .
Изображение Изображение Но има и неприятна част, дори и да се обадиш напомнянето остава и след 1 час ти напомня отново да се обадиш ....голяма тъпотия, нали вече си говорил с този човек. Кофти, вече не съм доволен :( Толкова ли е трудно да се пробват функциите преди да се предложат на потребителите и ако са нелогични да се оправят.
Последно промяна от goro3 на 12 Мар 2014, 17:04, променено общо 5 пъти.
iPhone 5c \ 4
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Качвам този скрииншот специално за колегата @donchos който толкова отдавна чакаше тема на iOS 6 :D
Изображение
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
kerenski

Мнение от kerenski »

направо качи темата или кажи коя е :)
iPhone 4 16GB -> Black -> ФО -> OS Version:6.1 -> Model:MC603GB/A -> Firmware: 04.12.05
Used apple devices: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6S :) and always JB..
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Тази тема я знам, трябва ми за Айпад
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
mihaylovmihail

Мнение от mihaylovmihail »

Ето и моето мнение за новата iOS 7.1 на iPhone 5S : след като направих ъпдейт-а през телефона (wi-fi) имах проблеми - не работеше бързо, замисляше се при писането, имаше едни бели отенъци при затварянето на приложения в единия край на екрана и други..
След това направих restore и не направих back up всичко си дойде на мястото.. Телефонът направо "лети" с новата iOS 7.1.. Всичко се отваря "на секундата".. Батерията ми издържа повече от преди..
Шрифтът на клавиатурата се вижда осезаемо по-добре.. Има и други неща, които ми харесват, но не мога да се спра на всяко от тях по отделно..
Като цяло, аз лично съм много доволен от iOS 7.1 B-)
kerenski

Мнение от kerenski »

Това май е някаква долна измама за "крадене" на пари ?:-/ http://www.mydowngrade.com/ios-704-downgrade.html
iPhone 4 16GB -> Black -> ФО -> OS Version:6.1 -> Model:MC603GB/A -> Firmware: 04.12.05
Used apple devices: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6S :) and always JB..
Kissman

Мнение от Kissman »

mihaylovmihail написа:Ето и моето мнение за новата iOS 7.1 на iPhone 5S : след като направих ъпдейт-а през телефона (wi-fi) имах проблеми - не работеше бързо, замисляше се при писането, имаше едни бели отенъци при затварянето на приложения в единия край на екрана и други..
След това направих restore и не направих back up всичко си дойде на мястото.. Телефонът направо "лети" с новата iOS 7.1.. Всичко се отваря "на секундата".. Батерията ми издържа повече от преди..
Шрифтът на клавиатурата се вижда осезаемо по-добре.. Има и други неща, които ми харесват, но не мога да се спра на всяко от тях по отделно..
Като цяло, аз лично съм много доволен от iOS 7.1 B-)

Добре че всичко е ОК защото съм чувал че именно чрез телефона е по-добре да се правят ъпдейтите а не от iTunes.А restore си го направил с iTunes чрез компа нали ?
mihaylovmihail

Мнение от mihaylovmihail »

Kissman написа:Добре че всичко е ОК защото съм чувал че именно чрез телефона е по-добре да се правят ъпдейтите а не от iTunes.А restore си го направил с iTunes чрез компа нали ?
Да.. От както имам телефона всички ъпдейт-и ги правя само и единствено през телефона (wi-fi) , а въпросния RESTORE го направих с iTunes чрез компютъра..
Аз не съм чел, нито съм чувал как е "по-добре" или "по-правилно" да се правят ъпдейт-ите, но аз си ги правя само през телефона :)
Krastanov

Мнение от Krastanov »

fuji написа:
Krastanov написа:
Човек чупиш рекорди 24 часа да ти падне с 20% как е правиш тази гимнастика?Ползваш ли го изобщо телефона през тези 24 часа?При мен след като го ъпдейтнах сутринта досега няма проблеми с работата,но определено имам проблем с батерията (ipad mini)
2-3 входящи и толкова изходящи разговора имам за вчера, като е вързан на 2G и се ползва GPRS.Принципно съм направил добра персонализация и тя си се запази след ъпдейта, или казано по дуг начин съм спрял-ограничил всичко което не ми е необходимо за работа.
Аватар
speeder

Мнение от speeder »

Е добре де, кой е този велик гений, който прецени, че да махнеш снимката на цял екран при входящо обаждане и да я замениш с неква плюнка е развитие/подобрение/напредък?! :-S :-S :-S
iPhone 8 64GB
iPhone 6S 16GB
iPhone 5C 16GB
iPhone 3G 8GB
LuDaKa_1_

Мнение от LuDaKa_1_ »

fumar77 написа:
fuji написа:

И при мен си седи и не иска да се махне и няма оправяне май ще чакаме 8-цата :(
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

Добре де като отидеш в Settings->Privacy->Location Services не ти ли показва кое ползва GPS-а в момента?
Публикувай отговор