iOS 7

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Re: iOS 7

Мнение от lambreto »

като е план всички да ъпдейтнат до 7, защо пуснаха 6.1.6
и защо не запушиха джейла
а и в OS X ли поради същата причина го има тоя бъг
влагайте малко мисъл преди да ръсите простотии
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Ами на Айфон 3Gs примерно, как да сложиш iOS 7? Оставен е нарочно бъг и в iOS 6, защото ако беше само в 7 щеше да е повече от ясно, че е умишлено.
Защо да не може да е същото и за OS X, просто да може всички да ъпдейтнат на Маверикс?
В случая ти си този който ръси простотиите.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
defensis

Мнение от defensis »

В Cydia излезна и за ios 7 същият туик запуващ пробойната.
iPhone 4s, 32Gb, FU, FW: 7.0.4. Bad idea.....Downgraded to 6.1.3 using Odysseus OTA
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Не знам дали го има за iOS 7, но го инсталирах на телефон с iOS 6
- Steve Jobs
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

точно заради 3GS пуснаха 6.1.6
но както и да е, който иска да слага фиксовете от сидия
важното е да е пачнат бъга
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Аз си ъпдейтнах всичките айДжаджи с новите iOS-и.
Няма проблем на iPhone 4, даже ми се струва, че работи по-добре сега със 7.0.6 (отново - с изключени полупрозрачни ефекти, разбира се). На iPhone 3GS, с 6.1.6 - също всичко си изглежда нормално и не виждам разлика на пръв поглед. Единствено имах известен проблем на iPhone 4S - с новия 7.0.6 нещо ми се бъгна Game Center-а след ъпдейта (в настройките на Game Center-а само се въртеше "колелото на късмета" и нищо, а като отворех самия Game Center, стоеше празен екрана), та трябваше да направя ресет на всички настройки за да се оправи, а и сега нещо ми се струва, че много бавно се свързва Game Center-а (поне 2 пъти по-бавно от преди това)... всичко останало изглежда ОК. На iPad2 и iPad3 - никакви грижи със 7.0.6 (но не съм тествал много обстойно). :-w

П.П. Всичките са БЕЗ джейл.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
VLADI ALEXANDROV

Мнение от VLADI ALEXANDROV »

Има ли някакво значение според Вас и оказва ли някакво влияние от къде ще се направи ъпдейта(дали през iTunes, дали през телефона с wifi и има ли значение режима на телефона в който да се направи?
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Се тая, аз винаги го правя през туньо...
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Хубаво е да се прави Рестор през iTunes и в DFU режим. Даже е препоръчително особено ако ще се джейлва.
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Току-що ми направи впечатление още нещо отвратително в iOS 7. Когато примерно разглеждам нещо в Сафари и превключа друг таб за малко, когато се върна в предишния той се рефрешва автоматично и ме връща от началото на страницата, което е много неудобно ако се разглеждат снимките, както в случая аз разглеждах Flickr. Това се случва и при всяка друга апликация, не е само Сафари. Вярно е, че и устройството ми е старо (Айпад 2), но това рефрешване го има и на iPad Air и на iPhone 5s. На практика спомага, за да ми направи Айпада още по-неизползваем. Преглътнах грозния дизайн, преглътнах лаговете и забавянето, ама това вече просто е брутално, практически имам парче алуминий със стъкло. Дори един уолпейпър не може като хората да се сложи…

П.С. Изключих Apps background refresh, но проблемът си остава
- Steve Jobs
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Това зависи какви приложения превключваш и/или си заредил в бекграунд (най-вече - колко памет заемат и дали има достатъчно свободна РАМ), като в случая важи и това, че зависи и колко на брой и колко "сложни" са табовете в браузъра (т.е. колко памет заемат) и съответно дали трябва да се освобождава РАМ от приложенията и/или табовете, които не са активни в момента... и също така зависи от УЕБ-страницата, която е заредена в браузъра какво време за рефреш й е сложил разработчика. Проблемът НЕ е в iOS7. Освен това - като не ти харесват - продавай... кой те е вързал за iOS (може да прочетеш и в подписа ми какво пише). :-w

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Проблемът си е напълно в iOS 7, то да беше само този проблем... Не ми казвай какво да правя, и не ми се прави на разбирач. Няма да си купя друго устройство, просто ще чакам да излезе туул за даунгрейд, а ако не излезе ще си купя Айпад 1. iOS 7 е безвкусен грозен боклук.
- Steve Jobs
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Хубаво де... ти си знаеш. Все пак ти имаш проблем и ти казах от какво е, а ти си свободен да обвиняваш каквото си поискаш. Аз проблем нямам. Жив и здрав. B-)

progressiv3

Въпрос относно автоматичното теглене на iOS 7

Мнение от progressiv3 »

Днес с изненада забелязах, че iOS 7 беше свалена и готова за инсталация, без каквото и да било допитване и съгласие от моя страна.Направих една бърза проверка и установих, че ако wi-fi е включен докато телефона се зарежда, се получавало това нещо.Не знам дали е така наистина, но има логика, а пък и точно днес забравих да изключа wifi-я преди да сложа телефона да се зарежда и хоп - iOS 7.
Нямам намерение да ъпдейтвам и бих искал да попитам дали има начин да изтрия въпросния файл?Също така ме интересува дали някъде в настройките има опция, чрез която да изключа автоматичното ъпдейтване.
Аватар
donchos

Re: Въпрос относно автоматичното теглене на iOS 7

Мнение от donchos »

Мисля, че не може, един човек дори съди Епъл заради това, какво ли не се опитват да направят, за да привелекат потребителите към горзната си операционна система...
- Steve Jobs
progressiv3

Мнение от progressiv3 »

Те са си за съд в такъв случай...не е нормално да ми пробутват нещо, което не желая, още по-малко да не мога и да го изтрия...3ГБ не са никак малко, особено когато разполагаш с едва 16.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Джейлваш и няма ъпдейти ;)
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

А докато всички останали чакат 7.1 от Аpple готвят 7.0.7 IOS актуализация за iPhone 5S която ще подобри Touch ID Fingerprint Sensor функционалноста.
http://www.redmondpie.com/ios-7.0.7-dow ... tionality/
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

progressiv3 написа:... Също така ме интересува дали някъде в настройките има опция, чрез която да изключа автоматичното ъпдейтване.
-> Settings -> iTunes and App Store -> Automatic downloads -> Updates -> Off

Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Митя, това няма общо с iOS updates ;)
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Възможно е и да си прав Alxx. Честно казано - логично погледнато мислех, че е така, но не съм го прочел дали наистина е така и може да се бъркам. Аз лично съм изключил всичките автоматични даунлоуди и не съм забелязал да се зарежда автоматично ъпдейта за iOS.

progressiv3

Мнение от progressiv3 »

В Automatic downloads има само Apps и Music, а пък и те си бяха изключени, така че явно не е там решението.С един рестор няма ли да се изтрие тъпия файл?
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Аз не разбрах, на iOS 6 или на 7 си? Ако си на 6 с рестор ще качиш 7, но ако ползваш Айфон 4 и имаш сигнатури за iOS 6 или 5 (примерно) може да ресторнеш към някоя от тези версии мисля.
- Steve Jobs
progressiv3

Мнение от progressiv3 »

С iOS 6 съм.Май ще трябва да ги прежаля тези 3гб или в краен случай да мина на седмица...Ще се разтърся за някакво инфо относно моя казус, може и да съществува някакъв начин за премахването на изтегления iOS 7, ще видим.
Аватар
fumar77

Мнение от fumar77 »

progressiv3 написа:С iOS 6 съм.Май ще трябва да ги прежаля тези 3гб или в краен случай да мина на седмица...Ще се разтърся за някакво инфо относно моя казус, може и да съществува някакъв начин за премахването на изтегления iOS 7, ще видим.
Пробвай в Setings>General>Usage ,бях чел някаде е там мойе да се изтрие файла
iPhone 4
iOS : 7.0.6 > 7.1
BB : 04.12.09
Memory : 16GB

iPhone 3GS
iOS : 6.1.3
BB : 05.16.08
Memory : 32GB
Публикувай отговор