IPHONE 5S МТЕЛ 25 Октомври в България -Официално представяне

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
PavelAndreev

Re: IPHONE 5S МТЕЛ 25 Октомври в България -Официално представяне

Мнение от PavelAndreev »

долу-горе колко по-скъп ще е знае ли се ?
tribaleo

Мнение от tribaleo »

iPhone 5S 16GB

Цена без ДД - 1599.90лв. с ДДС
Цена с ДД в брой с 1- или 2-годишен договор с всички ТП - 1499.90лв.
Цена с ДД на изплащане с 2-годишен договор с всички ТП – 66.90лв.
Промо цена в брой или лизинг с Мтел смарт тарифни планове, surf&talk m, l и xl и iPhone m, l и xl - в брой 1299.90лв. или 57.90лв. на лизинг
Специална цена в брой или лизинг с Мтел смарт 3 - 1179.90лв. в брой или 49.90лв. на лизинг
iPhone 5S FW 7.1.2
The Inhuman

Мнение от The Inhuman »

Потресен съм от това което правят Мтел. Някак си не ми се ще да вярвам че са способни да пуснат такива цени и чакам да ги вида на сайта, но все пак знам къде живея и започнах да търся алтернативи. Обикновено когато се разочаровам така от нещо повече не давам и лев за компанията, но жалкото е че в БГ нямам избор.

Та въпроса ми е следния:

Как ви се струва 32gb, space-gray, unlocked от USA за 973.25$
и сътветно ще имам ли някакви проблеми да работи в България, трябва да си сменя само сим картата на нано, до колкото съм запознат
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Тук го има на същата цена, ако искаш пиши на лична ще ти кажа къде.
iPhone 5S FW 7.1.2
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Преди 2 часа говорих с акаунт мениджъра ми: австрийците имат проблем с Apple (или обратното), поради което ситуацията в България (МТел) е такава. Нашите нямат никакъв пръст в проблема...
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
Stenlytu

Мнение от Stenlytu »

Колко време се зарежда батерията на новия?
Iv4o*******

Мнение от Iv4o******* »

Съжалявам, под ДД как да го разбирам - договор но и още?
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Ба ли му майката, копи-пейстнах го :D
iPhone 5S FW 7.1.2
Iv4o*******

Мнение от Iv4o******* »

От къде, ? Ако може линк да го видя. Мерси предварително.
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

ДД - по пътя на логиката "Дългосрочен договор"
Проверки и консултации!
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

Допълнителен договор?
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
tribaleo

Мнение от tribaleo »

ivoalex написа:Преди 2 часа говорих с акаунт мениджъра ми: австрийците имат проблем с Apple (или обратното), поради което ситуацията в България (МТел) е такава. Нашите нямат никакъв пръст в проблема...
Е ти какво очакваш..да каже на теб корпоративния клиент "усрахме се" хахаха :)
iPhone 5S FW 7.1.2
sladyrko

Мнение от sladyrko »

Направо съм в шок аз.. Тея тъпаци нестига, че изгубиха половината си клиенти, а и какви цигански номера правят.. Скриха телефоните, уж няма доставки, после дигнаха цените като за световно, понеже видяха, че Глобул са извън играта поне за празниците... Бахти гнусната Фирма! Дано сега догодина Глобул си оправи бакиите и да го пуснат, че М-тел съвсем да затънат... Не съм злобен човек по принцип, ама с кеф бих прочел, че са фалирали :)
iPhone 6S Gold (Обичам всичко да блести!)
След 2 години мъки с Андроид и Ноут 2 и Ноут 3, Huawei P9 сега съм отново един щастлив Apple потребител!
Предишен iPhone - iPhone 4.
Stenlytu

Мнение от Stenlytu »

В сайта на Ментел вече има 5S. Вижте сами какви са цените....
tribaleo

Мнение от tribaleo »

На тях им е било ясно, че Глобул са извън играта доста преди да стане официално...просто са затънали в същите бакии като Глобул, но те поне не се изложиха като Мтел да препродават телефони на безумни цени. Нека ако някой се е излъгал да купи на тези цени с договор да каже дали е заключен телефонът, защото силно ме съмнява това да е така :)
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Днес активирах един взет от Глобул. Предлага се само за корпоративни клиенти (1500 лв) за 16 GB само Silver имало налични.
Явно са внос от UK защото беше с такъв накрайник. Фабрично отключен и има преходник за нашата мрежа.
Проверки и консултации!
Sovar

Мнение от Sovar »

Вече го има и в сайта им. Наистина ги тресе нещо.... :X
adts

Мнение от adts »

смешното е, че има луди да го купят.
То по-добре ФО от UK отколкото на договор с ментел.
Wesselin

Мнение от Wesselin »

Привет колеги,

Колкото и кофти да звучи, някой от Вас са прави други не до толкова, но групата истина е някъде там. Целия проблем е както каза един колега по-горе "имат ужасно много изисквания". Ако Мобилтел, беше подновил договорът си с Apple, телефонът щеше даже да е на по-висока цена от тази, която е описана в момента. Другия проблем е че едно от изискванията е във всеки един магазин да има минимум по 1 бройка от всеки апарат, който е "ДЕМО" в случая имаме 3 броя Iphone, които след закупуването им се превръщат в едни доста скъпи "Nokia 100". Всеки един от Вас, може да си направи сметка, колко магазина има в цяла България и колко апарата трябва да се закупят само да седят така в магазините. Горе описаното е едно от малкото неща, които Apple бяха описали в договорът си. Все пак всички работим за пари и прости сметки се правят лесно. Само, че тук не излиза ! Затова и цената се промени спрямо новият доставчик ! Честито на печелившите, които успяха да си вземат телефона на горе долу нормални цени !

Поздрави
tribaleo

Мнение от tribaleo »

186 магазина x 2 апарата = 372, имайки предвид, че имат поне по 100 лв. печалба на апарат...се избиват доста бързо...но за жалост докато не проумеят че трябва да правят някой неща от чисто рекламна гледна точка а не толкова за безумни печалби така ще е положението...типичната ганьовска истроия имаме тук.
iPhone 5S FW 7.1.2
Sovar

Мнение от Sovar »

Не искам и да си помислям какви ще са цените на новите iPhone-чета. Епъл ги увеличават с 20,30 $, а тук с 150, 200 лв. :D

А относно изискванията на Епъл спрямо Мтел - съжалявам, но не може да претендираш, че си лидер на Българския пазар на мобилни телекомуникации, и като се наложи да се бръкнеш малко повечко - да бягаш надалеч, защото, разбираш ли, много скъпо им излизало. Да не говорим, че Мтел винаги държат високи цени на ВСИЧКО. И какъв е бил толкова договорът, че изведнъж от 44 лв. на месец, да скочи на 60 лв.?! Нещо не ми е ясно. Особено Епъл да се блъскат с толкова изисквания на нашия смешен пазар. И при положение, че на нас пробутват сигурно рециклирани с целуфанче :D
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Sovar написа:на нас пробутват сигурно рециклирани с целуфанче :D
Това звучи като комплимент, тъй като "рециклираните с целуфанче" преминават при по-сериозно тестуване след отремонтирането в сравнение със заводските апарати.
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
Sovar

Мнение от Sovar »

Мислиш ли? Защото при три от шестте смени на 4S-а ми, още от пускането имаха изгорели пиксели и прах под дисплея... Да не говоря с какви "бутони" беше единият. Сякаш 3 години са ползвани. Така "хлопаха", че лошо ми ставаше... Това, че Епъл плямпат, че минават през едва ли не Божия проверка, не значи, че е така.
sdimov

Мнение от sdimov »

tribaleo написа:186 магазина x 2 апарата = 372, имайки предвид, че имат поне по 100 лв. печалба на апарат...се избиват доста бързо...но за жалост докато не проумеят че трябва да правят някой неща от чисто рекламна гледна точка а не толкова за безумни печалби така ще е положението...типичната ганьовска истроия имаме тук.
Ако така ги смяташ и всичко е розово си прав. Ама знаеш ли колко пари искат БТВ за реклама в прайм тайма? А епъл имат изскване рекламата да е точно тогава, точно определен брой пъти да бъде пусната и т.н. Тази реклама се плаща директно на епъл и куп още други изисквания, който явно не се избиват толкова лесно. Както споменах имат хиляди изисквания, който не се определят от това дали е България, Германия или някоя друга страна. Имат си тарифа хората и ако искаш плащаш, не я определят от пазара.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
MaxT

Мнение от MaxT »

Преди, оплакването беше, че разликата в цените на 5 и 5S e прекалено малка. От Мтел се погрижиха за този въпрос. :))
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
Публикувай отговор