iOS 7
Re: iOS 7
Хора да питам iphone 5 заседнал на activation screen-а след ъпдейт то 7.0.2 може ли да се активира без сим на оригиналният оператор със x-sim или по някакъв начин освен да стане ФО?
5.2.00
- TheOriginal
с x-sim, или друго там квот предпочиташ..
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
а това SHSHs какво представлява.. нещо за теглене или ? Че не съм навътре с тези нещаgogi71 написа:E то има начин за iPhone 4, но трябват SHSHs за 6.1.3
Това е файл който е уникален за всеки отделен телефон и всяка версия на iOS.
Ако си имал джейл на 6.1.2 най-вероятно в сидия го имаш запазен файла.
Също така е можело да се запази докато си бил на съответната версия, но вече ако си на 7 - няма как.
Т.е. Шанса ти да можеш да върнеш е да си бил с джейл и да си с 4, от 4s нататък няма връщане.
Ако си имал джейл на 6.1.2 най-вероятно в сидия го имаш запазен файла.
Също така е можело да се запази докато си бил на съответната версия, но вече ако си на 7 - няма как.
Т.е. Шанса ти да можеш да върнеш е да си бил с джейл и да си с 4, от 4s нататък няма връщане.
-
Защо да няма връщане...?? Това е доста тъпо и несправедливо...!?
iPhone 5 и ios 7
Здравейте. Като цяло новият софтуер ми допада, но от както си го сложих... батерията е много зле. Играя малко на телефона и 20 процента си отиват като нищо, като сърфирам в нета през 3г да не говоря колко бързо си заминава. Пробвах да направя чист рестор без да връщам backup, разлика почти няма. Имате ли някакви идеи какво да правя?
iPhone 5 32gb black
MacBook Pro
MacBook Pro
Re: iPhone 5 и ios 7
По-напред в темата съм писал. А и още няколко човека - също. Проблемът е най-вече в няколко от Локейшън сървисите.MartinS написа:... батерията е много зле... Имате ли някакви идеи какво да правя?
... а може и изцяло да се спре Location Services, но това всеки си преценява (аз не съм го спрял изцяло, а само излишните неща и е достатъчно).mitku написа:Понеже по-горе имаше няколко мнения, че по-бързо пада батерията с iOS7... да кажа няколко неща, които забелязах:
1) да се изключи "Popular near me", което по дефолт е включено (-> Settings -> Privacy -> Location Services -> System Services -> Popular near me -> Off)... А също и някои от останалите локейшън бози, като "Location based iADs", "Time zone" и т.н.;
2) и най-вече да се изключи "Frequent Locations", също включено по дефолт (-> Settings -> Privacy -> Location Services -> System Services -> Frequent Locations -> Off). Тези хора как са си представяли, че това постоянно ще ползва GPS-а?!?
Също:
3) да се намали яркостта на дисплея;
4) да се изключи блутуут-а;
5) ако не се ползва - да се изключва 3G и телефонът да стои на 2G през повечето време и само когато е нужен по-бърз нет, пак временно да се пуска 3G... по усмотрение на човека (и много зависи от покритието на клетките на оператора на съответното място). Това може да удължи времето до зареждане с между 1/2 (т.е. почти двойно) и 1/4... обикновено около 1/3. Но все пак се налага редовно да се включва/изключва 3G и си е "занимавка", с която не всеки е съгласен.
С две думи - при "подходящи" настройки, няма проблем с батерията.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аз правя така отдавна ,т.е. винаги съм с изключен 3G и само когато ми трябва за даден момент бърз интернет тогава го включвам.Много по-добре се държи батерията когато не е включен,явно много гълта ресурси това 3G.
Ако мога да помогна http://smartnews.bg/battery-tips-part-1 ... %82%d0%b0/
Аз съм много доволен от батерията, като не съм правил чист рестор ъпдейтнах през айтунс. Уай фай ми е постоянно включено, както и 3джи. Локейшъните най-важните са ми включени. Айклауда ми е включен и резултата ми е: usage 6 hours, 19 minutes
stanby 2 days, 12 hours
Направих скрииншот за който не вярва, но пиша от айпада и незнам как да я кача.
п.с батерията ми беше останала на 8%
stanby 2 days, 12 hours
Направих скрииншот за който не вярва, но пиша от айпада и незнам как да я кача.
п.с батерията ми беше останала на 8%
6S factory unlocked
Ipad 4 wifi
Ipad 4 wifi
- TheOriginal
След гаранционна смяна на мойта 5ца дойде с 6.0.1, не знам защо. Ъпдейтнах я през Software Update и всичко е ОК, батерията държи достатъчно.
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Здравейте ,
Проблема с лагването на клавиатурата при IOS 7 го реших с чичко Google. При мен / с 4-ка съм /
лага беше около5 сек.
Решението е елементарно :
изключете Dokuments & Data от ICloud настройките в телефона си .
Проблема с лагването на клавиатурата при IOS 7 го реших с чичко Google. При мен / с 4-ка съм /
лага беше около5 сек.
Решението е елементарно :
изключете Dokuments & Data от ICloud настройките в телефона си .
С 4S(7.0.2) съм и лагването си остана! Не е болка за умиране, така че не ми пречи, но явно избирателно се оправя при всеки и с различни методи... При мене се оправя само след като направя Increase Contrast на On.
Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот!
Колеги здравейте има ли начин за даунгрейд, имам shsh за 5.1.1, 6.1.3 пробвах с редсноу но ми дава грешка Unable to fetch......,та ако някой е понижил да сподели.
iPhone 4S 16GB ФО iOS 9.3.5
iPad Air Silver 16GB Wi-Fi+cellular iOS 12.5.1
Hackintosh: Hack mini Late 2014 - Dell 3020 sff - macOS 10.15.7 Catalina
iPad Air Silver 16GB Wi-Fi+cellular iOS 12.5.1
Hackintosh: Hack mini Late 2014 - Dell 3020 sff - macOS 10.15.7 Catalina
пробвай с iTunes, след това джеилбрейквай с редсноу 

iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
Защо не ми стават скреен щоти те задържам Home бутона и в същото време задържам и Lock бутона и телефона се изключва след 4 5 сек а не прави никакъв скреен щот поне на иос 6 се правеха така ...
Просто натискаш заедно и веднага пускаш, не задържай
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
- Steve Jobs
-
На iphone 4 ios 7.0.2 ми лагва изключително много почти няма функция, при която да не ми насече телефона, а и от батерията не съм доволен. Какво ще ме посъветвате, да направя ли чист restore или нищо няма да се промени.
- TheOriginal
2x 4ки на мой приятели след чист рестор в рекавъри вървят перфектно!
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
@TheOriginal - ти май нямаш приятели без айфон? айде стига вече, поне не лъжи хората. 7.0.2 си е все още бъгъва версия на iOS. съветвам всички, които имат някакъв софтуерен проблем с телефона и са с iOS 7.0.х, да изчакат излизането на следващата версия, след което да направят чист рестор направо с нея 
П.С. според мен айфон 4 не е за айоес 7, ама щом епъл са решили, кой съм аз за да споря... ще си ги гледате как лагват, за жалост.

П.С. според мен айфон 4 не е за айоес 7, ама щом епъл са решили, кой съм аз за да споря... ще си ги гледате как лагват, за жалост.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2