maria.binova написа:Здравейте, регистрирах се току-що във форума, по повод един много неприятен проблем с моя айфон 5(от Мтел), който се появи откакто инсталирах iOS7.Проблемът е, че като тръгна да набирам, натискам в/у контакта, който искам да набера, след което телефонът изписва "Calling mobile..." но не се чува никакъв сигнал в продължение на дълго време и накрая ми изписва "Call failed".А ако натисна аз червената слушалка, дисплеят става черен, с неактивен тъч и единствената опция е натискането на Home - бутона.Това е чест и много дразнещ проблем и ще се радвам, ако някой ми даде съвет за решаването му!Благодаря ви!
почти сигурен съм, че не си пробвала с чист restore

повечето софтуерни проблеми се оправят именно по този начин, и ако потребителите на айфон пробваха по този начин винаги, когато се появи проблем, който не е свързан с хардуера, въпросите във форума щяха да са много по-малко. не го казвам с лошо, и аз съм минал през това, всеки се учи.

пробвай по този начин, ако не стане - попитай във форума пак.
@TheOriginal - естествено, че джейлът бави телефона. знам го от личен опит. бави обаче от айфон 4 надолу.

след това телефоните имат достатъчно физически ресурси, за да го поддържат безпроблемно. и все пак, има хора, които го предпочитат. аз джейлвам главно заради приложенията - не, че не мога да събера пари да си ги купя, ами още нямам 18, следователно и дебитна карта. не ми се и занимава, при положение, че мога да ги качвам безплатно с джеил. освен това съм на мнение, че съм платил за всички инсталирани и бъдещи приложения, още при купуването на айфона. има и хора, на които им трябва с различни цели от моята, и не виждам защо ти е нужно да говориш против джеила и невярна информация за него. приятелски моля теб, и не само, да спрете със засягането на други хора във форума относно използваните от тях продукти, защото неразбирателството под всякаквите му форми е малко в повече в този форум.
Едит: относно долния коментар - имах предвид, че предпочитам да стана финансово независим, преди да харча пари за подобни работи. достатъчно е, че родителите ми склониха да имам подобен телефон, та смятам, че ще бъде нагло да наливам от техните пари в дебелите гуши на производителите на игри, макар някои от тях наистина да го заслужават.