Apple представят новите Mac и iPad модели на 22 октомври ?
Apple представят новите Mac и iPad модели на 22 октомври ?
Преди няколко дни Apple представи своите нови iPhone модели, но това далеч не означава, че сме видели всичко от калифорнийската компания за тази година. Потребителите са в очакване на нови iPad таблети и нови Mac компютри. Според нова информация на френския сайт MacGeneration пък, те ще бъдат представени на официално събитие на 15 октомври.
http://news.laptop.bg/novini/apple-pred ... -oktomvri/
http://news.laptop.bg/novini/apple-pred ... -oktomvri/
Последно промяна от darkheroz на 10 Окт 2013, 16:24, променено общо 1 път.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Re: Apple представят новите Mac и iPad модели на 15 октомври ?
да 15 окт. не мога да чакам OS 10.9 по дяволите 

MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
Дали ще хакнат нов MаcBook Pro, че от няколко месеца мисля да минавам от Уин-а към ОС и то точно с Про и освен да изчакам? До колко време се появяват в България и изобщо дали ще има нещо около 2500лв хаха или дори текущите модели с RETINA да паднат до 2-ка и половина?
iPhone 6+ (16GB)
iPhone 5 (16GB)
iPad 4 (32GB-3G)
iPod 5 (32GB)
MacBook Pro RETINA 13' late 2013 8/256
iPhone 5 (16GB)
iPad 4 (32GB-3G)
iPod 5 (32GB)
- angelovarna
- Обратна връзка:
Около 2500лв са обикновените Pro 13", които не са никак лоши. Аз съм с такъв (с core i7 процесор) и е пушка машинката вече стана близо 2 години. 
Гледай цените в novmak (най-вече там). Новите модели се появяват по различно време в Бг, но правилото е от 2 седмици до месец от обявяването.

Гледай цените в novmak (най-вече там). Новите модели се появяват по различно време в Бг, но правилото е от 2 седмици до месец от обявяването.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
angelovarna написа:Около 2500лв са обикновените Pro 13", които не са никак лоши. Аз съм с такъв (с core i7 процесор) и е пушка машинката вече стана близо 2 години.
Значи едва ли Ретината ще падне около 2500 ако изкарат нов Про? Ако не, направо ще взимам сегашния Про (от там ги гледам и от там взимам нещата хах)
iPhone 6+ (16GB)
iPhone 5 (16GB)
iPad 4 (32GB-3G)
iPod 5 (32GB)
iPhone 5 (16GB)
iPad 4 (32GB-3G)
iPod 5 (32GB)
- Angel-Petkov
Аз съм с Air, но напоследък се замислям дали да не мина на Pro...
Имам едно запитване към по-запознатите - гледах клипчета в YouTube и ми направи впечатление, че на по-старите Pro модели има възможност да се ползва CD/DVD, а на по-новите не? Правилно ли съм забелязал и защо се получава това нещо? На Air-а ми е много неудобно като не мога да ползвам дискове...
Имам едно запитване към по-запознатите - гледах клипчета в YouTube и ми направи впечатление, че на по-старите Pro модели има възможност да се ползва CD/DVD, а на по-новите не? Правилно ли съм забелязал и защо се получава това нещо? На Air-а ми е много неудобно като не мога да ползвам дискове...
iPhone 7 Plus / iPhone 6 / iPhone 5C / iPhone 5 / iPhone 4
iPad Pro 12.9" / iPad Air / iPad 4
Macbook Air Late 2011
Macbook Air Late 2011
Ретина моделите са без CD и също така са по-тънки и леко по-леки. Просто Apple премахват все повече и повече сд-то, защото все по-малко хора го ползват. Но може, разбира се, да си закупиш отделно.Angel-Petkov написа:Аз съм с Air, но напоследък се замислям дали да не мина на Pro...
iPhone 5 32gb black
MacBook Pro
MacBook Pro
- Angel-Petkov
Ясно. А има ли начин да си купя отделно устройство, което да вържа за Air-а и да си чете дискове? Ако не се бъркам, май съм виждал такова в YouTube?
Macbook Air Late 2011
Macbook Air Late 2011
- angelovarna
- Обратна връзка:
Всякакви устройства стават. Връзват се през USB.
По едно време с един макбук про ми се наложи (записвачката му не четеше що да е дискове) и му вързах стандартна записвачка на LG за настолен компютър, вързана към кутия за външен твърд диск (извадих диска и платката от кутията). Свързах я към USB порта на компютъра, Disk Utility и Toast-a я видяха веднага и всичко си мина като по ноти.
Така че не се тревожи. Ако ще я вземаш от РС магазин можеш да идеш направо на място с лаптопа ако нещо те притеснява.
По едно време с един макбук про ми се наложи (записвачката му не четеше що да е дискове) и му вързах стандартна записвачка на LG за настолен компютър, вързана към кутия за външен твърд диск (извадих диска и платката от кутията). Свързах я към USB порта на компютъра, Disk Utility и Toast-a я видяха веднага и всичко си мина като по ноти.

Така че не се тревожи. Ако ще я вземаш от РС магазин можеш да идеш направо на място с лаптопа ако нещо те притеснява.
-> Apple USB SuperDrive - 157.00 лв. с ДДС
... иначе - да... всички други марки USB DVD-та също работят за четене/запис на дискове, НО НЕ работят за буут/инстлация на ОС - не ще да буутне от "други".
... иначе - да... всички други марки USB DVD-та също работят за четене/запис на дискове, НО НЕ работят за буут/инстлация на ОС - не ще да буутне от "други".

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
- Angel-Petkov
Ok, благодаря ви! Най - вероятно ще си купя Епълското устройство, за да си е в тон всичко... 

Macbook Air Late 2011
Macbook Air Late 2011
- angelovarna
- Обратна връзка:
То няма и нужда да буутва от CD/DVD. Тази нужда бе елиминирана преди 2 години (от Mac OS X 10.7 насам).
Ако решиш да си правиш нейтив инсталация на Windows става през асистента BootCamp.
Да не говорим, че можеш да си направиш стартираща флашка под мак с Win7,8,8.1 без никакъв проблем.
Ако решиш да си правиш нейтив инсталация на Windows става през асистента BootCamp.
Да не говорим, че можеш да си направиш стартираща флашка под мак с Win7,8,8.1 без никакъв проблем.
Aз съм се наточил на големия iPad , а минито ще го ползвам само за път.
Чакам да видя какво ще пуснат. Според предварително инфо ще е тънък колкото сегашното mini.
Чакам да видя какво ще пуснат. Според предварително инфо ще е тънък колкото сегашното mini.
Re: Apple представят новите Mac и iPad модели на 22 октомври ?
Колеги някой има ли информация кога iPad Mini ретина ще се появи по магазините в България ?
Че и в американския eBay не го намирам има няколко оферти но заключени към оператор и това е и още няколко от Австралия. Никъде не го намирам да го поръчам ! 4G ме интересува да е.
Поздрави.
Че и в американския eBay не го намирам има няколко оферти но заключени към оператор и това е и още няколко от Австралия. Никъде не го намирам да го поръчам ! 4G ме интересува да е.
Поздрави.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Mini Retina още не е пуснат офицялно. Ще го пуснат този месец, но все още няма дата.
Има слухове че ще е на 21-ви.
Предполагам още на същия ден, в който го пуснат офицялно ще го има и тука.
Разбира се може да са ограничени наличните бройки както е в момента с iPad Air.
Има слухове че ще е на 21-ви.
Предполагам още на същия ден, в който го пуснат офицялно ще го има и тука.
Разбира се може да са ограничени наличните бройки както е в момента с iPad Air.
Някой няма ли да се похвали с придобивка на Ipad Air ? Да каже първи впечатления ...
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Прекрасни: лек, бърз, прибран... Първият ми пад е 3-ка, лагва на някои игри и особено с новата iOS 7. При Air това (почти) го няма; все пак мисля, че ОС-ът предстои да бъде оптимизиран и дори и пренебрежимо малките забавяния в работата на iPad Air да изчезнат...
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Значи да го очакваме скоро и в България за около 770лв.