iPhone 5S ( 10 септември )

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Заключено
Аватар
VLa-wot

iPhone 5S ( 10 септември )

Мнение от VLa-wot »

Слух: Apple може да удвои броя пиксели в дисплея на следващия iPhone

Изображение

Следващото поколение iPhone може да впечатли феновете с два пъти броя на пикселите в iPhone 5, твърди нов слух от китайския Wei Feng. Според информацията новият смартфон на Apple ще има не само дисплей с по-висока резолюция, но и по-тънка рамка около него.

Настоящият iPhone 5 има 4" дисплей с резолюция 640х1136 пиксела, което означава гъстота на пикселите около 326 ppi или общо 730 000 пиксела. Ако слуховете се окажат верни, предполагаемият iPhone 5S ще предлага екран с около 1.5 милиона пиксела и страхотна гъстота на точките от 460 ppi, стига диагоналът да остане същият.

Информацията все пак трябва да бъде приета със солидна доза скептицизъм, но предвид все по-сериозно навлизащите 5-инчови смартфони с Full HD резолюция - би било логично и Apple да направи крачка в тази посока.

За следващия iPhone се очаква да пристигне и с версия 7 на iOS, която щяла да предлага коренно различен интерфейс.

Слуховете твърдят, че Apple ще пусне новия си смартфон в производство през юни и можем да го очакваме официално през септември.

Източник: http://nixanbal.com
Последно промяна от VLa-wot на 13 Авг 2013, 22:06, променено общо 1 път.
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
beaver

Re: iPhone 5S есента

Мнение от beaver »

Сега дисплеят е добър,а не знам като удвоят какво ще е....
Iphone 5 16gb, ipad mini 16gb
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Ако не го направят поне 4.8", а по-добре 5" и то цялостно увеличен, във всички посоки... 4" само удължен с един ред са прекалено малко като разлика от 3.5", а изобщо няма да ми дреме какво друго като екстри ще има и ще си продължавам с 4S. Единственото, което ми липсва е цялостно по-голям РАЗМЕР на дисплея. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
beaver

Мнение от beaver »

Скоро няма да има по-голям дисплей,заради разработчиците на приложения
Аватар
kiriku

Мнение от kiriku »

mitku написа:Ако не го направят поне 4.8", а по-добре 5" и то цялостно увеличен, във всички посоки... 4" само удължен с един ред са прекалено малко като разлика от 3.5", а изобщо няма да ми дреме какво друго като екстри ще има и ще си продължавам с 4S. Единственото, което ми липсва е цялостно по-голям РАЗМЕР на дисплея. :-w
Ако искаш като ноут да го направят... Разбира се , че това няма да стане . Защото дизайна е насочен към това , телефонът да бъде удобен за работа 1 РЪКА!!!
iPhone 5 16GB
martanka15

Мнение от martanka15 »

През третото тримесечие на годината Apple ще пусне два модела
  • Позовавайки се на тайвански източници от индустрията, DigiTimes съобщи, че Apple планира да пусне през третото тримесечие на 2013 г. два модела смартфони iPhone. Представители на веригата за доставки твърдят, че са получили заявка за пускането на 20 милиона устройства на месец.

Единият от моделите, който може да бъде представен през юни, е подобрената версия на днешния iPhone 5. Второто устройство - това е евтиния модел, който е сравним с iPhone 4S по хардуерни спецификации, но ще получи по обикновен дисплей и процесор.

Доставките на новите смартфони Apple iPhone се очакват да започнат в края на юни, а пикът им ще достигне през август или септември. Като цяло, обемът на доставките на тези апарати през втората половина на годината ща възлиза на около 100-120 милиона устройства.

Също така, стана ясно, че основният конкурент на Apple в лицето на южнокорейския производител Samsung Electronics планира да пусне през третото тримесечие евтин вариант на смартфона Galaxy S4, както и на таблетфона Galaxy Note 3 през юли или август.

През текущото тримесечие, Samsung възнамерява да достави 70-80 млн. смартфона, а през третото тримесечие - още 80 милиона.
Източник : http://www.kaldata.com
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Не знам за гъстотата на точките на новият Айфон, обаче вчера разгледах новото Галакси С4. Има НЕВЕРОЯТЕН екран, направо бижу. Очите ти остават в него. Няма да коментирам недостатъците на Андройда, лага и т.н. но екрана му е жесток.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Това какво общо има с тая тема?
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Alxx написа:Това какво общо има с тая тема?
общото е големината и качеството на дисплея и какво харесват хората :-t
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Дам това е единственото хубаво на S4, дисплея. На айфона също не е лош но има какво да се подобри още. Но мен лично лага на S4 ме влудява. неможе
нов телефон без да е пипан и тъпкан с приложения да лагва като правец. Аз си предпочитам айфон, върши си ми чудесна работа за мойте нужди, и докато го има на пазара ще го ползвам.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
beaver

Мнение от beaver »

Да изчакаме реалния конкурент на с4 , именно 5с, защото
5та е в пряк спор със С3, сигурен съм ,че Ейпъл ще ни изненадат
martanka15

Мнение от martanka15 »

Погледнете на какво попаднах : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mWZn9PzN-M
beaver

Мнение от beaver »

Дизайнерска концепция,аз залагам,че 99 % ще е същият като петицата( колкото и да ми се иска да е с различен дизайн )
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

martanka15 написа:Погледнете на какво попаднах : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mWZn9PzN-M
смях клип =))
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
rhino92

Мнение от rhino92 »

martanka15 написа:Погледнете на какво попаднах : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mWZn9PzN-M
100% е това. Тези клипове никога не лъжат. Чудя се къде е проектора и лазерната клавиатура?
martanka15

Мнение от martanka15 »

rhino92 написа:
100% е това. Тези клипове никога не лъжат. Чудя се къде е проектора и лазерната клавиатура?
Не казвам , че ще бъде това - просто се доближават до сегашният модел :)
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Снимки на компоненти от дисплея на iPhone 5S

Изображение Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Части за следващия iPhone подсказват за двойна LED светкавица

Изображение

Вече няколко пъти става дума, че по всяка вероятност следващият iPhone ще разполага с двойна LED светкавица. Разбира се, докато телефонът не бъде представен официално, няма как да сме сигурни дали тази информация е вярна. Поредният детайл в подкрепа на тезата обаче е снимка на част от корпуса на телефона, на която се виждат отворите за камерата и светкавицата. Отворът за светкавицата този път е продълговат, а не кръгъл, както е при iPhone 5, което по всяка вероятност означава, че трябва да направи място за повече светлинни диоди.
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

kiriku написа:
mitku написа:Ако не го направят поне 4.8", а по-добре 5" и то цялостно увеличен, във всички посоки... 4" само удължен с един ред са прекалено малко като разлика от 3.5", а изобщо няма да ми дреме какво друго като екстри ще има и ще си продължавам с 4S. Единственото, което ми липсва е цялостно по-голям РАЗМЕР на дисплея. :-w
Ако искаш като ноут да го направят... Разбира се , че това няма да стане . Защото дизайна е насочен към това , телефонът да бъде удобен за работа 1 РЪКА!!!
Ами - и като Ноут да го направят, няма да се разсърдя, а напротив. Както казах - ще се "разсърдя" ако НЕ го направят по-голям. И между другото - ползвал съм телефони на колеги с 4.8" и 5" дисплеи и няма никакъв проблем да се ползва с една ръка... (edit) сега пробвах и на един колега Note II с 5.5" дисплей - също не е проблем да се работи с една ръка, ако на човек му е зор да е с една (че все пак не е много удобно с една... но - може). Тези лафове дето iPhone го държали били с толкоз ситен екран, само за да може с една ръка да се работи - да си ги сложат отзад (в задния склад). И ще продължават да губят клиенти и пазар заради такива дървоглави и закостенели решения като малкият екран на iPhone и умишленото премахване на телефонното приложение от iPad-овете... където иначе някои хора може би щаха да откриват "спасение" да кажем в iPad Mini (ако можеше да работи като телефон... колкото и да не е удобен за това). Да, не е много удобно със 7" "телефон", но както казах - с например с 5.5" на Note II няма никакви грижи.
С други думи - ДА... искам да го направят като Ноут. Аз НЕ държа да го ползвам с една ръка постоянно - имам две ръце и предпочитам да ми е по-удобно като го ползвам за браузване, писане, четене и т.н. булшитове. И пазарът го показва - че аз не съм изключение относно това, че искам по-голям дисплей. По-скоро съм изключение, че въпреки това си стоя с iPhone. =))
И всъщност, както казах - иначе няма да си купя 5S и ще си стоя с 4S (затова и пропускам 5-цата), бОли ме фара. А много хора ще продължат да мигрират към Андроид заради това (имам познати, които вече го направиха... САМО заради размера на дисплея). B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
tribaleo

Re: iPhone 5S ( 10 септември )

Мнение от tribaleo »

Извинявай, но за индивиди като теб които искат някаква уродлива техника ...нещо огромно за да е телефон и малко за да е таблет..има една друга марка на която всички продукти са пластмасови ...така че смени форума направо...
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

mitku написа:
kiriku написа:
Ами - и като Ноут да го направят, няма да се разсърдя, а напротив. Както казах - ще се "разсърдя" ако НЕ го направят по-голям. И между другото - ползвал съм телефони на колеги с 4.8" и 5" дисплеи и няма никакъв проблем да се ползва с една ръка... (edit) сега пробвах и на един колега Note II с 5.5" дисплей - също не е проблем да се работи с една ръка, ако на човек му е зор да е с една (че все пак не е много удобно с една... но - може). Тези лафове дето iPhone го държали били с толкоз ситен екран, само за да може с една ръка да се работи - да си ги сложат отзад (в задния склад). И ще продължават да губят клиенти и пазар заради такива дървоглави и закостенели решения като малкият екран на iPhone и умишленото премахване на телефонното приложение от iPad-овете... където иначе някои хора може би щаха да откриват "спасение" да кажем в iPad Mini (ако можеше да работи като телефон... колкото и да не е удобен за това). Да, не е много удобно със 7" "телефон", но както казах - с например с 5.5" на Note II няма никакви грижи.
С други думи - ДА... искам да го направят като Ноут. Аз НЕ държа да го ползвам с една ръка постоянно - имам две ръце и предпочитам да ми е по-удобно като го ползвам за браузване, писане, четене и т.н. булшитове. И пазарът го показва - че аз не съм изключение относно това, че искам по-голям дисплей. По-скоро съм изключение, че въпреки това си стоя с iPhone. =))
И всъщност, както казах - иначе няма да си купя 5S и ще си стоя с 4S (затова и пропускам 5-цата), бОли ме фара. А много хора ще продължат да мигрират към Андроид заради това (имам познати, които вече го направиха... САМО заради размера на дисплея). B-)
Ако се отърват от клиенти като теб няма въобще да е лошо. В случай, че се бяха отървали по-рано, сега нямаше да го има тоя шит iOS 7.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
Заключено